i need help - Toyota RAV4 Forums
4.1 Faults & Fixes Got a problem with your RAV4.1?
Share it here and maybe even find a solution.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
#1 (permalink) Old 11-20-2012, 10:09 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Antigua
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
(Thread Starter)
i need help

my 1995 rav4 shut off while i am driving,when i check the ignition and radio fuse are blow the ignition is a 7.5 amp and radio is 15 amp, can anyone help me to fix this problem.
Andre T is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 11-21-2012, 04:11 AM
Pim
Advanced Member
Country: Pim's Flag is: Netherlands
 
Pim's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Netherlands
Posts: 2,213
Thanks: 6
Thanked 101 Times in 101 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Garage
Well, first off: replace both fuses and check what happens.
It is possible that fixes the problem, but more likely there is a short in the electrical system somewhere.
You will have to open the hood and check visually the entire engine bay for burned wires, leaks and other abnormalities. If the car doesn't start up anymore, a video of you trying to do that with sound would help get a grasp of what is happening. Preferably the video should be taken with the hood open so it is better possible to hear what the engine is doing.

Since you give so little information, please try and be more elaborate.
Also adding pictures from the engine bay and the fuse box might help to get a clue what might be going on.
Greetz

Pim

Driving a BMW318i with LPG at the moment. Had a 2.0 RAV4.1 1997 3drs 4WD euro model w/ABS dual sunroof blue two tone previously.
Pim is offline  
#3 (permalink) Old 11-24-2012, 06:38 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Antigua
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
(Thread Starter)
Well, first off: replace both fuses and check what happens.
It is possible that fixes the problem, but more likely there is a short in the electrical system somewhere.
You will have to open the hood and check visually the entire engine bay for burned wires, leaks and other abnormalities. If the car doesn't start up anymore, a video of you trying to do that with sound would help get a grasp of what is happening. Preferably the video should be taken with the hood open so it is better possible to hear what the engine is doing.

Since you give so little information, please try and be more elaborate.
Also adding pictures from the engine bay and the fuse box might help to get a clue what might be going on.
Greetz

Pim
__________________
Driving a BMW318i with LPG at the moment. Had a 2.0 RAV4.1 1997 3drs 4WD euro model w/ABS dual sunroof blue two tone previously.

hey pim thanks for thr info,it was a burn wire that was the problem
Andre T is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome