immobiliser reset? new battery, now wont start - Page 2 - Toyota RAV4 Forums
4.1 Faults & Fixes Got a problem with your RAV4.1?
Share it here and maybe even find a solution.

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
#11 (permalink) Old 12-06-2012, 06:25 PM
Junior Member
Country: Frogdude's Flag is: UK
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kent, UK
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
(Thread Starter)
OK, it wasn't a fuse or relay - definitely the immobiliser. Luckily a mate put me in touch with an auto electrician who removed the system for £60 (inc call out). Not too bad overall, but an expensive battery!

Still, a lesson learned and all that.... Hopefully someone will read this and avoid the same mistake. In future i'll always hook up a temporary power supply when changing a battery.

Thanks to all who offered advice.
Frogdude is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#12 (permalink) Old 12-07-2012, 12:21 PM
Senior Member
Country: Ken Allistone's Flag is: UK
 
Join Date: Jun 2010
Location: United Kingdom
Posts: 255
Thanks: 8
Thanked 37 Times in 37 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Thanks Frogdude, always good to hear a solution has been found. I am thinking your immobiliser is different to the later one's either that or it went bad on you as I know several other 98/99 UK Rav owners who have also removed battery and ECU without a hitch. Glad you are ok now anyway!
Ken Allistone is offline  
#13 (permalink) Old 04-05-2013, 09:01 AM
Junior Member
Country: Reg_philbert@yahoo.com's Flag is: Great Britain
 
Join Date: Mar 2013
Location: London
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Can't get my rav4 to fire , spark ok fuel ok timing ok what should I do next
Reg_philbert@yahoo.com is offline  
#14 (permalink) Old 04-05-2013, 01:10 PM
Advanced Member
Country: hd72m's Flag is: United States
 
hd72m's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Mt. Airy, North Carolina
Posts: 1,821
Thanks: 25
Thanked 94 Times in 86 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Try some starting fluid in throttlebody but be careful,if it trys or starts you know it is fuel related.
Did it just die,start missing?
Any work done on it lately?
If it will not start how do you know timing is ok?
hd72m is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome