Toyota Techstream and MVCI - Page 8 - Toyota RAV4 Forums
4.3 General Discuss anything RAV4.3 related that doesn't fit in the categories below.

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
#71 (permalink) Old 12-08-2012, 10:42 AM
Advanced Member
Country: vanib's Flag is: Canada
 
vanib's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Ottawa, ON, Canada
Posts: 6,271
Thanks: 183
Thanked 482 Times in 434 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Yes, it was plugged to the RAV at check time. I was getting error concerning "not for cars with 24 volts" at each pin tested!

2008 Base Rav4, 4 Cylinder, 4WD
My upgrades Allen Spare tire Bike Rack
Currently listening to "Badlands" - Voodoo Highway
vanib is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
#72 (permalink) Old 12-08-2012, 10:55 AM
Your Humble Administrator
Country: JuneBug's Flag is: United States
 
JuneBug's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 10,788
Thanks: 80
Thanked 1,139 Times in 823 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by vanib View Post
Installed TechStream 7.20.041.exe
Installed J2534 - Mangoose Pro.exe
Installed TISKEY.exe

plugged the MVCi cable and installed driver that came with "TechStream 7.20" CD

Connected MVCI cable to car. Light is still red on cable port.
Double click on the TechStream desktop icon.

"Connect to Vehicle --> AutoVehicle Select" does not work,
"connect to OBD2" does not work

I download file "MVCI Driver for TOYOTA-CABLE 2.0.1.msi" from https://skydrive.live.com/?cid=249c4...F532375995!113

and run the msi package. I still cannot connect to Vehicle or OBD2.
I see that there is an icon on the desktop called "MVCI Firmware Update Tool".

I run this tool and click "Online Update" and I get an error "Unable to connect to the update server, please check the network connection."

I have attached my Cable Check status. Everything is red.

What am I doing wrong here?
All you need to install is this:

Install TechStream 7.20.041.exe
Install TISKEY.exe
Install MVCI Driver for TOYOTA-CABLE 2.0.1.msi

I don't know what this is, get rid of it:

Installed J2534 - Mangoose Pro.exe

And forget about this, it's for a different cable:

MVCI Firmware Update Tool

And make sure the ignition key is in the "ON" position when testing the cable. You may need to have the engine running to access some systems.

James
__________________

2008 Limited V6 2WD "The Silver Bullet"


JuneBug is offline  
The Following 2 Users Say Thank You to JuneBug For This Useful Post:
cuppa (11-26-2013), KuddlKat (06-25-2013)
#73 (permalink) Old 12-10-2012, 02:43 AM
Advanced Member
Country: vanib's Flag is: Canada
 
vanib's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Ottawa, ON, Canada
Posts: 6,271
Thanks: 183
Thanked 482 Times in 434 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
JuneBug, I followed your simple instructions and it worked! I can't believe the headache I had to deal with for the past 2 days.

I changed the Seat Belt Alarm and 2-Beep unlock feature for a start. Also change interior illumination light to 60 seconds.

I have one concern about the Cable Check. Is it ok to have these 2 pins as red? Does the RAV not have those pins or do I need to start the RAV for them to be detected?

Freezing rain for the next few hours
Attached Images
File Type: jpg cableStatus.jpg (55.3 KB, 110 views)

2008 Base Rav4, 4 Cylinder, 4WD
My upgrades Allen Spare tire Bike Rack
Currently listening to "Badlands" - Voodoo Highway
vanib is online now  
#74 (permalink) Old 12-10-2012, 08:14 AM
avs
Advanced Member
Country: avs's Flag is: United States
 
Join Date: Jun 2010
Location: New York
Posts: 1,519
Thanks: 19
Thanked 64 Times in 56 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by vanib View Post
JuneBug, I followed your simple instructions and it worked! I can't believe the headache I had to deal with for the past 2 days.

I changed the Seat Belt Alarm and 2-Beep unlock feature for a start. Also change interior illumination light to 60 seconds.

I have one concern about the Cable Check. Is it ok to have these 2 pins as red? Does the RAV not have those pins or do I need to start the RAV for them to be detected?

Freezing rain for the next few hours
My cable have the 2 pins showing red as well. I don't know what it was either.
avs is offline  
#75 (permalink) Old 12-10-2012, 02:57 PM
Your Humble Administrator
Country: JuneBug's Flag is: United States
 
JuneBug's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 10,788
Thanks: 80
Thanked 1,139 Times in 823 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
OK, at first I had the red on the K and L lines as well using the driver on the disc. After I downloaded and installed the newer driver from the Skydrive site, all the lines were green. Without the K and L lines you will not be able to look at the engine and transmission modules.

James
__________________

2008 Limited V6 2WD "The Silver Bullet"


JuneBug is offline  
#76 (permalink) Old 12-10-2012, 03:18 PM
Advanced Member
Country: vanib's Flag is: Canada
 
vanib's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Ottawa, ON, Canada
Posts: 6,271
Thanks: 183
Thanked 482 Times in 434 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I thought I was using the driver from Skydrive. May be the driver from the disc is still installed even though I tried to uninstall my previous install.

Good to know that yours works well. I will try again to see if it is using the correct driver.

BTW, what is the file name (dll file I suppose) of the driver being used by the cable?

2008 Base Rav4, 4 Cylinder, 4WD
My upgrades Allen Spare tire Bike Rack
Currently listening to "Badlands" - Voodoo Highway
vanib is online now  
#77 (permalink) Old 12-10-2012, 09:53 PM
Advanced Member
Country: vanib's Flag is: Canada
 
vanib's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Ottawa, ON, Canada
Posts: 6,271
Thanks: 183
Thanked 482 Times in 434 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
just checked my TechStream Software.
under "VIM Select" in the menu, X-HORSE MVCI is selected.
I suppose I should change it to TIS TECHSTREAM VIM.

Wife has the RAV for the night. Will check when she is back.

2008 Base Rav4, 4 Cylinder, 4WD
My upgrades Allen Spare tire Bike Rack
Currently listening to "Badlands" - Voodoo Highway
vanib is online now  
#78 (permalink) Old 12-10-2012, 10:52 PM
Member
Country: ikkoku's Flag is: United States
 
Join Date: May 2010
Location: California
Posts: 94
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
i just received my cable and cd. but the cd only had the 7.10.030 version. Does anyone have the 7.20.041 they can send to me?
ikkoku is offline  
#79 (permalink) Old 12-10-2012, 11:50 PM
Advanced Member
Country: vanib's Flag is: Canada
 
vanib's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Ottawa, ON, Canada
Posts: 6,271
Thanks: 183
Thanked 482 Times in 434 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by ikkoku View Post
i just received my cable and cd. but the cd only had the 7.10.030 version. Does anyone have the 7.20.041 they can send to me?
Check the link in this post. All the required software is posted here:
Toyota Techstream and MVCI

2008 Base Rav4, 4 Cylinder, 4WD
My upgrades Allen Spare tire Bike Rack
Currently listening to "Badlands" - Voodoo Highway
vanib is online now  
#80 (permalink) Old 12-11-2012, 12:26 AM
Member
Country: ikkoku's Flag is: United States
 
Join Date: May 2010
Location: California
Posts: 94
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by vanib View Post
just checked my TechStream Software.
under "VIM Select" in the menu, X-HORSE MVCI is selected.
I suppose I should change it to TIS TECHSTREAM VIM.

Wife has the RAV for the night. Will check when she is back.
I wasn't able to get it to work with the tech stream VIM. I had to use the x-horse.


I'm trying to
1) open all doors with one press
2) remove the chimes when pressing the remote
3) remove the annoying seatbelt warning noise

Anyone know what the 'key' or category is for these? I'm guessing it's under the body ecu
ikkoku is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome