Unable to even view rav4world unless - Toyota RAV4 Forums
Site News & Feedback Here is the place to ask questions about the site and offer your ideas and suggestions on how to improve it!

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 25 (permalink) Old 03-16-2016, 02:00 PM Thread Starter
Member
Country: Grumpy old man's Flag is: New Zealand
 
Grumpy old man's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: New Zealand
Posts: 149
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Thanks: 11
Thanked 9 Times in 7 Posts
(Thread Starter)
Unable to even view rav4world unless

Hi, I am unable to even look at rav4world let alone log-in unless I cheat by using a sneaky method
of changing my ISP number. However this results in my being unable to contact another couple of websites so to do so I have to disconnect my sneaky number changer. This has only happened in the last couple of days and Spark my Internet supplier has told me that rav4world must be blocking my normal ISP number.

So please would any Mod or Admin on here tell me why and what serious crime I have been accused of?

I suppose if no reply is forthcoming to my e-mail address, which you have, I have somehow been deemed to be unsuitable and placed on a rav4world "no fly list"
Grumpy old man is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 25 (permalink) Old 03-16-2016, 02:32 PM
Your Humble Administrator
Country: JuneBug's Flag is: United States
 
JuneBug's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 16,215
Mentioned: 34 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quoted: 1753 Post(s)
Thanks: 644
Thanked 2,476 Times in 1,797 Posts
Garage
You have logged on with many different Spark IP addresses in different ranges. I can assure you that RAV4World is not blocking any of them.

Help RAV4World members help you by providing your car's operating location in your profile page. Climate can cause a RAV4 in Dallas Wisconsin to experience a different set of issues when compared to the same model in Dallas Texas.
__________________

2008 Limited V6 2WD "The Silver Bullet"


JuneBug is offline  
post #3 of 25 (permalink) Old 03-16-2016, 02:46 PM
Advanced Member
Country: Rickl's Flag is: Canada
 
Rickl's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario
Posts: 1,912
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 209 Post(s)
Thanks: 16
Thanked 276 Times in 235 Posts
Quote:
Originally Posted by Grumpy old man View Post
Hi, I am unable to even look at rav4world let alone log-in unless I cheat by using a sneaky method
of changing my ISP number.
When you say "change my ISP number" do you mean your IP address? Is your sneaky method involve using a VPN or DNS service?

Do you mean if you type in the URL "www.rav4world.com" you get a "server not found" message?. If that is the case try changing your DNS servers. They are probably currently set to your ISP's servers, try changing to Google's puplic DNS servers 8.8.8.8 and 8.8.4.4

Rick L Ontario Canada
2008 Silver RAV4 Limited V6 4WD
Rickl is offline  
The Following User Says Thank You to Rickl For This Useful Post:
pico (03-16-2016)
 
post #4 of 25 (permalink) Old 03-16-2016, 06:59 PM Thread Starter
Member
Country: Grumpy old man's Flag is: New Zealand
 
Grumpy old man's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: New Zealand
Posts: 149
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Thanks: 11
Thanked 9 Times in 7 Posts
(Thread Starter)
Quote:
Originally Posted by JuneBug View Post
You have logged on with many different Spark IP addresses in different ranges. I can assure you that RAV4World is not blocking any of them.

Hi JuneBug, well I have no idea how on earth that happens as I only use this computer that I am on as I type this reply. I have tried my wifes laptop via WiFi and via cable to the same modem and also my Android phone via WiFi again with this modem and nothing works. I also tried it via 3G from home and that didn't work either. A couple of hours ago I was about 9 miles away from home and by using my phone via free WiFi I could see this site without any problem. I have just tried it all again from home and I cannot connect with this computer or phone. I am typing this ok but only because yesterday I downloaded something called "expat shield". This was after I spoke to Spark but as I said earlier using "expat shield" confuses a couple of other websites.

This problem has only started happening over the last 2 days or so, I have ( paid for not free ) Trend Micro Titanium anti-virus which is always up to date, windows Vista - the same. The modem was installed last year and I have even tried turning its power off for 3 minutes a couple of times as well.

Finally it's only rav4world that I am having this problem with, any other U.S. sites are fine.

Grumpy old man is offline  
post #5 of 25 (permalink) Old 03-16-2016, 08:10 PM
BAH
Member
Country: BAH's Flag is: Australia
 
Join Date: Sep 2014
Location: Mackay, Queensland, Australia
Posts: 112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Thanks: 9
Thanked 28 Times in 21 Posts
Hi JuneBug, I'm also having problems with this R4W site. A message came up bottom right corner which said: Avast Web Shield has blocked access to this page because the following certificate is invalid: http. cdn.swoop.com

Don't know what that is?
BAH is offline  
post #6 of 25 (permalink) Old 03-16-2016, 11:42 PM
Your Humble Administrator
Country: JuneBug's Flag is: United States
 
JuneBug's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 16,215
Mentioned: 34 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quoted: 1753 Post(s)
Thanks: 644
Thanked 2,476 Times in 1,797 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Grumpy old man View Post
Hi JuneBug, well I have no idea how on earth that happens as I only use this computer that I am on as I type this reply. I have tried my wifes laptop via WiFi and via cable to the same modem and also my Android phone via WiFi again with this modem and nothing works. I also tried it via 3G from home and that didn't work either. A couple of hours ago I was about 9 miles away from home and by using my phone via free WiFi I could see this site without any problem.
Well, since the problem only occurs at home, that seems to point to your modem or router. Did you change anything 2 days ago? I always go back to the last thing I did to see if that caused the problem.

Quote:
Originally Posted by BAH View Post
Hi JuneBug, I'm also having problems with this R4W site. A message came up bottom right corner which said: Avast Web Shield has blocked access to this page because the following certificate is invalid: http. cdn.swoop.com

Don't know what that is?
I have no clue what that is--probably one of the many, many ads the site owners display here. I recommend installing the Ublock Origin add-on to your browser. Or add that swoop.com domain to a white list on Avast.

Help RAV4World members help you by providing your car's operating location in your profile page. Climate can cause a RAV4 in Dallas Wisconsin to experience a different set of issues when compared to the same model in Dallas Texas.
__________________

2008 Limited V6 2WD "The Silver Bullet"


JuneBug is offline  
post #7 of 25 (permalink) Old 03-17-2016, 11:16 AM
Advanced Member
Country: Rickl's Flag is: Canada
 
Rickl's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario
Posts: 1,912
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 209 Post(s)
Thanks: 16
Thanked 276 Times in 235 Posts
Quote:
Originally Posted by JuneBug View Post
Well, since the problem only occurs at home, that seems to point to your modem or router.
I agree with you James.

Without the answers to the questions I asked, I can only make a guess, but I suspect it is a problem with his ISP's default DNS settings. I suggest that he type the address 75.126.50.197 into the address bar of his browser. If he receives a response
"It Works
This is the default web page for this server.
The web server software is running but no content has been added, yet."

That would confirm he is not being blocked and a DNS problem exists, which can easily be resolved as I described in the earlier post.

Quote:
Originally Posted by JuneBug View Post
Or add that swoop.com domain to a white list on Avast.
Here is a link to instructions for adding a website to the Avast exclusion list"

Rick L Ontario Canada
2008 Silver RAV4 Limited V6 4WD
Rickl is offline  
post #8 of 25 (permalink) Old 03-17-2016, 06:35 PM
BAH
Member
Country: BAH's Flag is: Australia
 
Join Date: Sep 2014
Location: Mackay, Queensland, Australia
Posts: 112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Thanks: 9
Thanked 28 Times in 21 Posts
Thanks JuneBug, added Ublock Origin, appears fine now. No problem(s) logging in.
BAH is offline  
post #9 of 25 (permalink) Old 03-17-2016, 08:26 PM Thread Starter
Member
Country: Grumpy old man's Flag is: New Zealand
 
Grumpy old man's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: New Zealand
Posts: 149
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 44 Post(s)
Thanks: 11
Thanked 9 Times in 7 Posts
(Thread Starter)
[QUOTE=Rickl;2066281]I agree with you James.

Without the answers to the questions I asked, I can only make a guess, but I suspect it is a problem with his ISP's default DNS settings. I suggest that he type the address 75.126.50.197 into the address bar of his browser. If he receives a response
"It Works
This is the default web page for this server.
The web server software is running but no content has been added, yet."

That would confirm he is not being blocked and a DNS problem exists, which can easily be resolved as I described in the earlier post.



Hi JuneBug, I tried typing 75.126.50.197 in Firefox browser address bar and still get:-

The connection has timed out

The server at 75.126.50.197 is taking too long to respond.

The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
If you are unable to load any pages, check your computer's network connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.

As I have no idea how to change anything in the modem I have decided that the only way I can connect with rav4world is if I use expat shield and then when I log out disconnect expat shield.

Thanks for trying to help.
Grumpy old man is offline  
post #10 of 25 (permalink) Old 03-17-2016, 10:01 PM
Advanced Member
Country: Rickl's Flag is: Canada
 
Rickl's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Ontario
Posts: 1,912
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 209 Post(s)
Thanks: 16
Thanked 276 Times in 235 Posts
Quote:
Originally Posted by Grumpy old man View Post
Hi JuneBug, I tried typing 75.126.50.197 in Firefox browser address bar and still get:-
The connection has timed out
The server at 75.126.50.197 is taking too long to respond.
That indicates that a DNS server issue may not be your problem. If you are willing to try another test, this should pinpoint where the problem is.

Open a command prompt in Windows (or Linux, or Os X) and type
tracert rav4world.com

The following is a trace route which I performed from a VPN server in New Zealand. You can see each router that the requests passes through, from New Zealand to Australia and finally the USA. I would expect that you will receive timeouts at some point, and perhaps a message that says "Unable to resolve target system name".

C:\>tracert rav4world.com

Tracing route to rav4world.com [75.126.50.197]
over a maximum of 30 hops:

1 215 ms 215 ms 214 ms 10.188.1.1
2 216 ms 216 ms 216 ms 107.150.94.1
3 215 ms 215 ms 215 ms 103-14-143-110.ip.cis.gen.nz [103.14.143.110]
4 215 ms 215 ms 215 ms 103-14-141-18.ip.cis.gen.nz [103.14.141.18]
5 215 ms 215 ms 215 ms ten-0-3-0-277.bdr01.akl05.akl.VOCUS.net.nz [114.31.203.21]
6 250 ms 250 ms 250 ms ten-0-1-0-3.cor01.alb01.akl.VOCUS.net.nz [114.31.202.42]
7 251 ms 251 ms 250 ms ten-0-2-1-0.cor03.syd03.nsw.VOCUS.net.au [114.31.202.36]
8 250 ms 250 ms 250 ms ten-0-1-0-4.cor01.syd04.nsw.VOCUS.net.au [175.45.72.120]
9 250 ms 250 ms 250 ms 114.31.196.177
10 250 ms 250 ms 250 ms ten-0-7-0-3.cor01.mel11.vic.VOCUS.net.au [114.31.196.62]
11 250 ms 249 ms 250 ms ten-1-1-0.bdr02.mel07.vic.VOCUS.net.au [114.31.196.175]
12 251 ms 251 ms 251 ms 218.100.78.56
13 369 ms 370 ms 369 ms ae1.bbr02.cs01.lax01.networklayer.com [50.97.19.71]
14 374 ms 369 ms 369 ms ae7.bbr01.cs01.lax01.networklayer.com [173.192.18.166]
15 397 ms 396 ms 396 ms ae19.bbr01.eq01.dal03.networklayer.com [173.192.18.140]
16 401 ms 401 ms 400 ms ae5.dar01.dal05.networklayer.com [173.192.18.215]
17 401 ms 401 ms 401 ms po1.fcr04.sr03.dal05.networklayer.com [173.192.118.149]
18 398 ms 397 ms 397 ms c5.32.7e4b.ip4.static.sl-reverse.com [75.126.50.197]

Trace complete.

Rick L Ontario Canada
2008 Silver RAV4 Limited V6 4WD
Rickl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome