Toyota RAV4 Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

theReliableCar

· Registered
2 Posts
Discussion starter · #1 ·
Witajcie wszyscy,

to mój pierwszy post, jestem byłym właścicielem corolli (sprzedałem tylko dlatego, że przeprowadzałem się do mojego kraju, w przeciwnym razie bym tego nie zrobił) i miałem bardzo dobre doświadczenia, po prostu chcę niezawodnego samochodu, a RAV4 wydaje się pasować do obrazu, więc chcę kupić (2009-2013) RAV4, automatyczną skrzynię biegów, ale słyszałem pogłoski, które wzbudziły pewne wątpliwości.

Zasadniczo słyszałem, że silniki D-CAT mają problemy z wtryskiwaczami paliwa, a ponieważ olej napędowy jest szczególnie zły w moim kraju, prawie na pewno spowoduje to problemy.

Proszę popraw następujące informacje, które do tej pory otrzymałem:
  • Szukaj D4D, ponieważ mają normalne wtryskiwacze, więc nie kupuj D-CAT
  • Wtryskiwacze D4D i D-CAT są elektroniczne, więc mają ten sam problem
  • D-CAT przed połową 2009 roku ma ten problem, ten po 2009 roku nie

Proszę o jak najdokładniejszą odpowiedź, prawie się poddaję, ponieważ nie mogę znaleźć wiarygodnego źródła informacji,
dzięki wielkie.

Witamy na forum. Jak wspomniano powyżej, to forum ma siedzibę w Ameryce Północnej, a Toyota nigdy nie sprzedawała tutaj RAV4 z silnikiem Diesla. Mamy kilku członków w Europie, gdzie RAV4 z silnikiem Diesla były sprzedawane i mogą oni odpowiedzieć, ale sugerujemy również sprawdzenie na europejskim forum, takim jak: Home | RAV4 Drivers Club Istnieją również inne.

1 - 5 of 5 Posts