Toyota RAV4 Forums banner

2015 Limited Wydech

7.5K views 8 replies 8 participants last post by  GTBaker  
#1 ·
Chociaż uwielbiam mojego RAV, jest jedna rzecz, której Toyota moim zdaniem nie poświęciła wystarczająco dużo uwagi. Układ wydechowy zwisa z przodu i z tyłu. Nie ma to wpływu na działanie pojazdu, ale nienawidzę tego, jak wygląda. Przyglądałem się innym SUV-om i wydech w nich jest schowany pod pojazdem, więc nie widać go z tyłu. Subaru Forester wygląda najlepiej z podwójnym wydechem. Hak holowniczy, który zamontowałem w moim RAV, ukrywa wydech z tyłu, ale niewiele można zrobić z przodu. Wydech wygląda jak coś dodane na siłę. No dalej Toyota, stać was na więcej.

#3 ·
Myślę o tym, żeby w warsztacie zajmującym się tłumikami przerobić mój wydech na podwójny. Nie prawdziwy podwójny wydech, ale chciałbym, żeby zrobili rurę w kształcie litery "Y" za tłumikiem i dodali kolejną rurę, która wychodziłaby po lewej stronie. Chcę najpierw sprawdzić, czy miałoby to jakikolwiek wpływ na moją gwarancję.

#4 ·
Chociaż uwielbiam mojego RAV, jest jedna rzecz, której Toyota moim zdaniem nie poświęciła wystarczającej uwagi. Układ wydechowy zwisa z przodu i z tyłu. Nie ma to wpływu na sposób działania pojazdu, ale nienawidzę tego, jak wygląda. Przyglądałem się innym SUV-om, a wydech w nich jest schowany pod pojazdem, więc nie widać go z tyłu. Subaru Forester wygląda najlepiej z podwójnym wydechem. Hak holowniczy, który zamontowałem w moim RAV, ukrywa wydech z tyłu, ale niewiele można zrobić z przodu. Wydech wygląda jak coś dodanego na siłę. No dalej, Toyoto, stać cię na więcej.
Całkowicie się z tobą zgadzam. Zauważyłem to dopiero po zakupie. Trochę mnie to wkurza, wygląda prawie amatorsko. Znacznie zmniejsza prześwit. Poza tym i kilkoma innymi drobnymi rzeczami, nie mam nic przeciwko pojazdowi, mógłby mieć więcej mocy, a moja żona go uwielbia. Na zdrowie.

#5 ·
Chociaż uwielbiam mojego RAV, jest jedna rzecz, której Toyota moim zdaniem nie poświęciła wystarczającej uwagi. Układ wydechowy zwisa z przodu i z tyłu. Nie ma to wpływu na sposób działania pojazdu, ale nienawidzę tego, jak wygląda. Przyglądałem się innym SUV-om i wydech w nich jest schowany pod pojazdem, więc nie widać go z tyłu. Subaru Forester wygląda najlepiej z podwójnym wydechem. Hak holowniczy, który zamontowałem w moim RAV, zasłania wydech z tyłu, ale niewiele można zrobić z przodu. Wydech wygląda jak coś dorobionego na siłę. No dalej, Toyoto, stać cię na więcej.
+1 to jedna z niewielu rzeczy w Rav, która mnie "wkurza".

#7 ·
Widzę to cały czas, kiedy jadę za kimś. Moją pierwszą myślą jest, że coś musiało się tam poluzować!

#8 ·
Nasz Rav miał być samochodem mojej żony - Ona w ogóle nie zna się na samochodach, ale szybko zauważyła, że wydech zwisa z tyłu i zastanawiała się, czy jest zepsuty. Toyota powinna była wykonać lepszą robotę w tym zakresie i w zakresie tylnego zawieszenia, zwłaszcza przy całkowitej zmianie konstrukcji...