Toyota RAV4 Forums banner

Dodawanie ładowania bezprzewodowego

1 reading
25K views 38 replies 22 participants last post by  Dr. Dyno  
#1 ·
Mam. 20 xse hybrid.. Nie dostałem pakietu technologicznego, dostałem tylko nowy telefon, który używa ładowania bezprzewodowego, widziałem na Amazonie tace z rynku wtórnego do zainstalowania, aby uzyskać ładowanie bezprzewodowe za 100-200$. Widziałem używane fabryczne za około 225$, a nowe z Toyoty kosztują 500-700$! Czy ktoś jeszcze dodał ładowanie bezprzewodowe do samochodu, który nie miał go fabrycznie? Moim jedynym zmartwieniem jest to, czy muszę wymieniać jakieś przewody lub inne elementy, aby to obsłużyć? Film instalacyjny dla rynku wtórnego tego nie wymagał i był dość szybki i łatwy. Wolałbym użyć fabrycznego, ale nie jestem pewien, czy mogę go po prostu zamienić, czy co? Widziałem też 3 różne kolory fabrycznych: brązowy, czarny i pomarańczowy. Wierzę, że pomarańczowy występuje w Adventure? Skąd pochodzi brązowy? Prawidłowy dla mojego samochodu byłby czarny, prawda?

#2 · (Edited)
Oto czego używam zarówno w moim '18 Accord, jak i '01 F-250.
Jest to niedrogie i praktyczne. Trzyma telefon tam, gdzie mogę go używać do mapowania trasy i przeglądania tekstów bez konieczności szukania go gdzieś na półce i nie marnuje przestrzeni do przechowywania na tej półce.
Link naprawiony

#38 ·
Oto, czego używam zarówno w moim '18 Accord, jak i '01 F-250.
Jest niedrogi i praktyczny. Trzyma telefon tam, gdzie mogę go używać do mapowania tras i przeglądania tekstów bez konieczności szukania go gdzieś na półce i nie marnuje miejsca do przechowywania na tej półce.
LINK EBAY USUNIĘTY, tj. "Szukaliśmy wszędzie".

#4 ·
Polecam nie używać części Toyoty, moja wersja Limited ją ma i wolę używać części zamiennej za 25 $, która trzyma telefon w zasięgu wzroku i ładuje go szybkim bezprzewodowym QI.

Głównym problemem z Toyotą jest to, że nie obsługuje standardu bezprzewodowego FAST QI, a więc jest bezużyteczna. Również lokalizacja oznacza, że nie widzisz swojego telefonu podczas ładowania.

#10 ·
Czy to będzie działać z RAV4s w specyfikacji US?

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Dwie cewki wymienione w moim poprzednim poście pasują idealnie do mojego RAV4 hybrid XSE 2019 (rynek amerykański).
Usunąłem 4 plastikowe klipsy z tacy OEM i zainstalowałem je w podkładce bezprzewodowej. Nie wymaga to dodatkowej twardości.
157991

#9 ·
Czy ktoś ma zdjęcia tych nieoryginalnych bezprzewodowych podkładek do szybkiego ładowania na eBay/Amazon zainstalowanych? Czy jest to plug/play w dodatkowej wiązce pod tacą? Myślę o tym, ale coś w tym nie pasuje do reszty wnętrza, jak oryginalna taca. Myślę, że najprostszym rozwiązaniem szybkiej ładowarki jest mini adapter do papierosów, ale to po prostu nie jest tak "fajne" jak bezprzewodowe.

#12 ·
W końcu dostaję pojazd, który ma odpowiedni bezprzewodowy system ładowania telefonu, ale trzeba podłączyć telefon, aby korzystać z Apple Car Play... to okrutna ironia.
Jest na to rozwiązanie, jeśli jesteś zainteresowany.

#16 ·
Mam XLE 2020 (samochód żony) i pracuję dla Toyoty. Southeast Toyota niedawno wypuściło zestaw szybkiego ładowania, który zastępuje standardową tacę przy gniazdach zasilania/USB. Numer części to 00016-42506. Zainstalowałem go wczoraj i działa i wygląda świetnie. Można go zamówić tylko u dealerów w FL, AL, GA i Karolinie Północnej i Południowej, i z tego co widziałem, nie można go wysłać do CA.

#17 ·
Mam XLE 2020 (samochód żony) i pracuję dla Toyoty. Southeast Toyota niedawno wypuściło zestaw szybkiego ładowania, który zastępuje standardową tacę przy gniazdach zasilania/USB. Numer części to 00016-42506. Zainstalowałem go wczoraj i działa i wygląda świetnie. Można go zamówić tylko u dealerów w FL, AL, GA i Karolinie Północnej i Południowej, ale z tego co widziałem, nie można go wysłać do CA.
ebay nigdy nie dyskryminuje!

#23 ·
#26 ·
Zgadzam się z teonem. Nie tylko dla samochodu, ale także dla domu. Ładowarki bezprzewodowe marnują teraz tak dużo energii. Więc weź to, co najlepsze z obu światów i użyj wysokiej jakości magnetycznego kabla ładującego. Jeśli potrzebujesz kabla magnetycznego USB c do c (w zależności od ładowarki i modelu telefonu), możesz go również dostać.

Zamieściłem linki do obu w mojej odpowiedzi.

#27 ·
Zgadzam się z teonem. Nie tylko dla samochodu, ale także dla domu. Ładowarki bezprzewodowe marnują teraz tak dużo energii. Zatem weź to, co najlepsze z obu światów i użyj wysokiej jakości magnetycznego kabla ładującego. Jeśli potrzebujesz magnetycznego kabla USB c do c (w zależności od ładowarki i modelu telefonu), możesz go również dostać.

Zamieściłem linki do obu w mojej odpowiedzi.
Chociaż mogę się z tym zgodzić, to nie zadziała dla wszystkich.
Używam wodoszczelnego etui w moim telefonie. Nawet niektóre zwykłe kable z nim nie działają. Wtyczka jest za duża, aby zmieścić się w otworze i nadal muszę otwierać gumową wtyczkę, aby uzyskać dostęp. Z bezprzewodowym działa to bezproblemowo. Tak, jeśli chcę używać Android Auto, muszę się podłączyć, ale te czasy są rzadkie pomiędzy.

#34 · (Edited)
Chodzi o ładowanie bezprzewodowe... Większość większych telefonów ma teraz tryb szybkiego lub super szybkiego ładowania, który wynosi od 18W do 30W+. Zatem te ładowarki bezprzewodowe, które mają około 15W, mogą nie przełączać telefonu w tryb szybkiego ładowania. Nie zrozumcie mnie źle, nadal będzie się ładować, ale zajmuje to dużo czasu. Szybki tryb może nie mieć znaczenia dla niektórych, ponieważ zatrzymuje się na 80%, a następnie przechodzi do normalnego.

Poszedłem z tymi adapterami do ładowania flush. Ładowanie obu urządzeń jednocześnie wyłącza szybkie ładowanie, ale są też inne, które tego nie robią, ale nie są tak flush

Szybkie ładowanie OBU portów jednocześnie

#35 ·
Dodałem podkładkę ładującą w konsoli (opublikowaną gdzieś w tym wątku), ponieważ ładowanie Qi z przodu dźwigni zmiany biegów było po prostu okropne. Ale po wypróbowaniu wersji 48W i 30W zasilacza, wciąż prawie się nie ładowało. Ponieważ jestem głęboko w ekosystemie Apple i prawdopodobnie będę posiadał tylko iPhone'y przez cały okres eksploatacji tego samochodu, po prostu to zrobiłem:
Image

Nadal mam podkładkę Qi w konsoli dla pasażerów. Ale jeśli jesteś użytkownikiem iPhone'a, MagSafe jest o wiele lepszy i szybszy niż jakakolwiek podkładka do ładowania Qi. I jest magnetyczny, więc łatwo go prawidłowo umieścić i nigdy się nie rusza. Oczywiście nie ma to sensu dla użytkowników Androida... ale chciałem po prostu przedstawić tę opcję użytkownikom iPhone'ów!

This post has been deleted
#36 ·
Dodałem podkładkę ładującą w konsoli (opublikowaną gdzieś w tym wątku), ponieważ ładowanie Qi przed dźwignią zmiany biegów było po prostu okropne. Ale po wypróbowaniu wersji adaptera zasilania 48 W i 30 W, nadal prawie się nie ładowało. Ponieważ jestem głęboko w ekosystemie Apple i prawdopodobnie będę posiadał tylko iPhone'y przez cały okres eksploatacji tego samochodu, po prostu zrobiłem to:
View attachment 176603

Nadal mam podkładkę Qi w konsoli dla pasażerów. Ale jeśli jesteś użytkownikiem iPhone'a, MagSafe jest o wiele lepszy i szybszy niż jakakolwiek podkładka do ładowania Qi. I jest magnetyczny, więc łatwo go prawidłowo umieścić i nigdy się nie rusza. Oczywiście nie ma to sensu dla użytkowników Androida... ale chciałem tylko przedstawić tę opcję użytkownikom iPhone'ów!
@kingsco Czy są jakieś wnioski, którymi mógłbyś się podzielić?

#37 ·
właściwie to nie, poza tym, że Qi nie jest świetne dla urządzeń Apple i wydaje się ładować wolno. Podkładka Qi, którą mam w konsoli podłokietnika, prawie nigdy nie jest używana i rozważam jej wyjęcie. Bardzo zadowolony z mojego magsafe (chociaż trzeba być gotowym na wycięcie dziury w tacy!). Myślę, że @jrav11 zamieścił kilka bardzo pomocnych rzeczy.

#39 ·