Toyota RAV4 Forums banner
1 - 4 of 4 Posts

jenalbrecht713

· Registered
1 Posts
Discussion starter · #1 ·
Mam największy problem ze znalezieniem uchwytu do telefonu do mojego Rav4 LE. Nie mam regulowanych otworów wentylacyjnych pośrodku deski rozdzielczej, więc nie mogę dostać takiego, który przypina się do obszaru między otworami. Wolałbym nie mocować go do przedniej szyby, żeby nie zasłaniał mi widoku. Jakiego rodzaju uchwytu używają wszyscy, który nie kosztuje dużo?
Image

Mam największy problem ze znalezieniem uchwytu do telefonu do mojego Rav4 LE. Nie mam regulowanych otworów wentylacyjnych pośrodku deski rozdzielczej, więc nie mogę dostać takiego, który przypina się do obszaru między otworami. Wolałbym nie mocować go do przedniej szyby, żeby nie zasłaniał mi widoku. Jakiego rodzaju uchwytu wszyscy używają, który nie kosztuje dużo? View attachment 183712
Mam ProClip we wszystkich moich samochodach. Dla 5. generacji RAV4 przypina się on do wyściełanej deski rozdzielczej tuż nad prawym pokrętłem klimatyzacji. ProClip składa się z dwóch części: część pierwsza jest unikalna dla Twojego samochodu, a część druga jest dopasowana do Twojego telefonu.

Mam ProClip we wszystkich moich samochodach. W przypadku RAV4 piątej generacji przypina się go do wyściełanej deski rozdzielczej tuż nad prawym pokrętłem klimatyzacji. ProClip składa się z dwóch części: część pierwsza jest unikalna dla Twojego samochodu, a część druga jest dopasowana do Twojego telefonu.
Czy ProClip coś blokuje? Otwory wentylacyjne, system informacyjno-rozrywkowy, pokrętła, przyciski itp.?

Czy ProClip coś blokuje? Otwory wentylacyjne, system informacyjno-rozrywkowy, pokrętła, przyciski itp.?
Znajduje się przed prawym środkowym otworem wentylacyjnym, ale nie blokuje przepływu powietrza (można to uznać za pozytyw, ponieważ przepływ powietrza będzie chłodził telefon w gorące letnie dni, gdy słońce świeci przez okno).

W zależności od rozmiaru telefonu, prawe pokrętło radia byłoby za nim, ale używam przełączników na kierownicy lub ekranu dotykowego, aby zmieniać stacje radiowe.

Moja jedyna "skarga" jest taka, że ​​siedzi bardziej po prawej stronie niż w moich innych samochodach. Używam Map Google do nawigacji i wolałbym mieć telefon bliżej, aby widzieć mapę na ekranie telefonu. (Tak, wiem, że mogę używać Apple Car Play i wyświetlać mapę na ekranie radia, ale trzymam się swoich przyzwyczajeń, ponieważ moje inne samochody nie mają Apple Car Play.

Możesz zobaczyć ten uchwyt na telefon na tym zdjęciu:
Image

Kilka innych dodatkowych akcesoriów, które możesz zauważyć na tym zdjęciu:
-Lusterko wsteczne Gentex HomeLink z automatycznym ściemnianiem i wyświetlaczem kompasu.
-Detektor radarowy Valentine V1
-DashMat w kolorze karmelowym, pasujący do mojego wnętrza w kolorze gałki muszkatołowej
-Maty podłogowe Weather Tech na każdą pogodę w kolorze beżowym, pasujące do wnętrza w kolorze gałki muszkatołowej
-Listwa progowa OEM na progach drzwi.
-Przedłużki siedzeń dla większej przestrzeni na nogi (jestem bardzo wysoki):Przedłużenie przedniego siedzenia w RAV4 dla wysokich osób

1 - 4 of 4 Posts