Czy ktoś znalazł sposób na ładowanie Prime za pomocą domowej ładowarki Tesli? Czy jest jakiś adapter na sprzedaż?
Dzięki
Dan
Dzięki
Dan
Jeśli stać cię na 2 samochody elektryczne i żonę, to dlaczego po prostu nie kupić właściwej ładowarki?Czy ktoś ma doświadczenie z używaniem tego typu adaptera? Niektóre recenzje na Amazon mówią, że zniszczył ładowarkę Tesli. Jeśli zniszczę ładowarkę mojej żony, będzie mnie to kosztować znacznie więcej niż pieniądze na jej wymianę.
Ponieważ nie zawsze chodzi o to, żeby móc sobie na coś pozwolić. Stać mnie na wiele rzeczy, w tym na coś znacznie droższego niż RAV4 PRIME, ale czy to rozsądne, jeśli nie musisz? Jeśli istnieją dobre alternatywy, które działają i są tańsze, to dlaczego nie? Ludzie muszą nauczyć się oszczędzać, a nie wydawać za dużo.Jeśli stać cię na 2 samochody elektryczne i żonę, to dlaczego po prostu nie kupić odpowiedniej ładowarki?
Wystarczy wstawić przełącznik A/B do ładowarek, wyraźnie nie planujesz używać ich obu jednocześnieOdpowiadając na twoje pytanie, yarpos.
Mój panel elektryczny jest WYCZERPANY przez energię słoneczną, dom i ładowarkę Tesli.
na marginesie i proszę nie odpowiadać
To nie jest facebook. Nie jestem bogaty, jestem z klasy średniej. Zapłaciliśmy tylko 35 tys. dolarów za Model 3 po rabatach.
dzięki redhawk
Tend to agree with the philosophy really, however my flippant response comes from bitter experience. Kludging together adapters trying to do to much with disparate systems is rarely a way to save money in the long term. YMMV of course.Ponieważ nie zawsze chodzi o to, żeby móc sobie pozwolić. Stać mnie na wiele rzeczy, w tym na coś znacznie droższego niż RAV4 PRIME, ale czy to rozsądne, jeśli nie musisz? Jeśli istnieją dobre alternatywy, które działają i są tańsze, to dlaczego nie? Ludzie muszą nauczyć się oszczędzać, a nie wydawać za dużo.
Ta mentalność jest powodem, dla którego ludzie nie mają funduszy awaryjnych, aby przetrwać czasy takie jak Covid i polegają na rządzie, który po prostu daje im pieniądze.
Żadna ładowarka RAV4 nie pobierze więcej niż 30 amperów, więc powinno być dobrze.Miałem zamiar kupić ten pierwszy linkowany powyżej (post nr 2), ale ponieważ ma on maksymalnie 40A, a ładowarka Tesli w domu mojej córki ma 50A, nie zamierzam ryzykować. Mam nadzieję, że ktoś wymyśli adapter, który obsłuży więcej niż 40 A. Widziałem film, w którym powyższy adapter o maksymalnej wartości 40A i tak nie działałby z prądem większym niż 40A (być może ma wbudowany czujnik "ograniczenia natężenia" w celu jego ochrony).