Mój nowy, 6-letni Rav ze skórzanymi siedzeniami ma bardzo słaby zapach dymu papierosowego.
Nie wydobywa się z otworów wentylacyjnych ani klimatyzacji. Wnętrze zostało dobrze wyczyszczone, a wczoraj ponownie wyczyściłem i zakonserwowałem siedzenia.
Czy ktoś ma doświadczenie z usuwaniem zapachów?
Mieliśmy w naszym domu 15 lat temu jakiś niebieski żel, który pochłaniał zapach spalonego domu obok, zanim został odbudowany.
Dym jest wewnątrz siedzeń i tkanin.
Użyj tego produktu. Jedna puszka/zabieg zwykle wystarcza; jeśli jest naprawdę źle, spróbuj ponownie za tydzień lub dwa.
Auto Shocker ClO2 środek do usuwania zapachów z wnętrza samochodu
Kupiłbym bezpośrednio, ponieważ nie ufam tego typu produktom na Amazon (zbyt wiele podrobionych produktów).
Biocide Systems™ offers natural odor eliminator solutions with ClO2, designed to tackle even the toughest smells effectively and safely.
www.biocidesystems.com
Nie zapomnij również wymienić filtra kabinowego, weź filtr z węglem aktywnym, jeśli jest dostępny.
Produkt zadziała również na otwory wentylacyjne i tym podobne; ale to, co zrobiłem (prawdopodobnie niepoprawne, zachowaj ostrożność). Zanim zaczniesz zabieg, włącz klimatyzację w samochodzie i włącz recyrkulację. Wyłącz samochód jak zwykle i zacznij używać produktu zgodnie z instrukcją. Po kilku godzinach otwórz drzwi tak mało, jak to możliwe i włącz samochód i zamknij drzwi, pozwól mu pracować przez około 30 sekund, aby pomóc w całkowitym przedostaniu się produktu przez system wentylacyjny. Otwórz drzwi tak mało, jak to możliwe, wyłącz samochód, zamknij drzwi, a następnie pozostaw na noc. 24 godziny to najlepszy czas. Wstrzymałem oddech, gdy robiłem /włączanie/wyłączanie samochodu; nie chciałem tego wdychać.
Po zakończeniu, trzymaj okna uchylone, gdy tylko to możliwe, przez następny tydzień, aby dobrze przewietrzyć; będzie miał zapach wybielacza przez krótki czas po.
.
Pewnego razu spryskałem i nasączyłem moje siedzenia Febreze, podczas gdy zapach zniknął, samochód teraz zawsze pachnie Febreze LOL.