Toyota RAV4 Forums banner

Komfort siedzeń XSE podczas długich podróży

7.3K views 10 replies 9 participants last post by  mikefocke  
#1 ·
Cześć wszystkim - Szukałem, ale trudno znaleźć komentarze na temat komfortu siedzeń XSE podczas długich (5-godzinnych) podróży.

Czytałem, że w różnych wersjach wyposażenia jest różne wypełnienie siedzeń i trochę się martwię, że są one zbyt twarde.

Jeszcze nie siedziałem w XSE (brak zapasów), ale spróbuję przed odbiorem, ale naprawdę trudno jest wiedzieć, jak się czują podczas długiej podróży. Trochę martwię się również o nierówności na drodze wynikające z sztywniejszego zawieszenia, ale zawsze jest się czym stresować.

Wszelkie komentarze, które mogą mnie uspokoić, są mile widziane.

#5 ·
Fotele są bardzo dobre na długie podróże. Cały pakiet XSE jest świetny. Jazda jest w sam raz. Moją jedyną skargą jest to, że podłokietnik drzwi jest o około cal za nisko. Nie jest to tak łatwo dostępne bez przesunięcia w stronę drzwi, nawet gdy fotel jest w najniższej pozycji. Nigdy nie miałem takiego problemu w żadnym innym samochodzie. Nie dyskwalifikuje to, po prostu denerwuje.

#6 ·
Uwielbiam ten samochód, ale nawet w wersji Limited nie uważam, żeby siedzenia były tak świetne, a moja żona powie ci, że fotel pasażera jest dla niej o wiele mniej wygodny niż inne, na których siedziała. W samochodzie, który kosztuje 40 000 dolarów, fotel pasażera powinien mieć taką samą regulację jak fotel kierowcy. Uważam, że oba podłokietniki są za niskie i za daleko. Niesamowite, że narzekam na zbyt dużo miejsca, prawda? Ale chyba oczekuję więcej w tej cenie. Opiera się to na długich (560-800 km) podróżach, podczas których chciałbym oprzeć ramiona i trzymać kierownicę nisko, ponieważ jestem w trybie jazdy samochodu w trybie ostatecznym. Mam 1,80 m wzrostu i ważę 95 kg.

Ale komfort to kwestia osobista, więc sugeruję, żebyś usiadł na siedzeniu, wyregulował je, a następnie posiedział tam przez chwilę.

#7 ·
Posiadam mojego XSE z 2020 roku od 6 miesięcy. Zanim go kupiłem, martwiłem się, że siedzenia mogą być zbyt sztywne. Nie było zapasów, żebym mógł go wypróbować. Najdłuższa podróż to 2,5 godziny w jedną stronę, a następnie 2,5 godziny powrotu tego samego dnia. To była przyjemna jazda. Mam tylko 1,70 m wzrostu. Dla mnie fotel kierowcy jest bardzo wygodny. Nie tylko nie mam żadnych skarg, ale wolę go od 5 innych pojazdów, które posiadałem. Przyjaciółka, która dwa razy jechała ze mną w moim XSE i która jest o około 5 cm wyższa ode mnie, powiedziała, że fotel pasażera jest wygodniejszy niż większość, w których siedziała, ponieważ twardość lepiej podpiera jej plecy. Nie wiem, czy to robi różnicę, ale żadne z nas nie są ciężkimi osobami.

#9 ·
Uważam, że mój '19 xse jest całkiem wygodny, ale jestem raczej osobą na 10-12 godzin podróży = dłużej. Może po prostu mam solidny tyłek.

Zaczynam odczuwać ból po 5 godzinach na moim motocyklu, ale z przyjemnością wsiadam do mojego rav4 i spędzam kilka solidnych dni za kierownicą.

#11 ·
Różne kształty ciała, różne doświadczenia. Moja żona nienawidzi siedzenia pasażera. Przejechałem 350 mil bez zatrzymywania się (tylko po tanie paliwo) po południu po przejechaniu tej samej odległości, aby odebrać samochód, bez żadnych problemów. Dwa różne ciała, różne siedzenia, różne opinie.