Nasz RAV4 z 2010 roku ma problem, w którym kontrolki 4WD, VSC i ABS zapalają się prawie za każdym razem, gdy prowadzimy samochód. Toyota przeprowadziła diagnostykę samochodu i znalazła następujące kody: P1578, U0073 i U0126. Ich diagnoza jest taka, że moduł czujnika kąta skrętu nie komunikuje się z ECU 4WD. Zalecili rozpoczęcie od 3 godzin rozwiązywania problemów z połączeniami pinów na 'połączeniach linii can'. Mechanik powiedział, że będzie to kosztować kilkaset dolarów i że może nawet nie ujawnić problemu.
Chcę sam rozwiązać ten problem, ponieważ mam smykałkę do mechaniki; Szukam jednak schematu, który pokazuje wszystkie lokalizacje różnych ECU w naszym samochodzie. Znalazłem 2-3 ECU za schowkiem, które wydają się być przeznaczone dla systemu ABS.
Dzięki z góry!
Chcę sam rozwiązać ten problem, ponieważ mam smykałkę do mechaniki; Szukam jednak schematu, który pokazuje wszystkie lokalizacje różnych ECU w naszym samochodzie. Znalazłem 2-3 ECU za schowkiem, które wydają się być przeznaczone dla systemu ABS.
Dzięki z góry!