Szukam schematu elektrycznego dla RAV4 z 2015 roku. Szczególnie interesują mnie kierunkowskazy/światła awaryjne.
Ma sens użycie tranzystorów MOSFET mocy. Tak, widzę ze schematu, że klikanie jest wykonywane za pomocą "brzęczyka". Myślałem o miganiu kierunkowskazami dla pojazdu awaryjnego podczas postoju. Może być równie łatwo podłączyć się do przełącznika L/P, aby to zrobić. To proste i bezpieczne podciągnięcie do masy. Jeszcze raz dziękuję.Interfejs z Combination Meter Assembly do rzeczywistych lamp jest półprzewodnikowy, myślę, że najprawdopodobniej MOSFET-y. Nawiasem mówiąc, klikanie, które słyszysz z kierunkowskazu, nie pochodzi z przekaźnika, pochodzi z brzęczyka w Combination Meter Assembly.
Oto schemat z informacjami o tempomacie.Chcę zainstalować tempomat w moim rav4 2013. Zainstalowałem przełącznik CC, ale mój samochód nie jest wstępnie okablowany. Dlatego muszę dodać przewód między spiralą kierownicy do ECM.
Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł udostępnić schemat okablowania elektrycznego. Dzięki.
Cześć, szukając w internecie znalazłem tę informację, jest bardzo graficzna, ale musimy ją sprawdzić...Działa idealnie! Dzięki dla whipaway za schematy el.
Dodałem dwa kable.
- Jeden (dodatni) między pinem 40 ECM (niebieski kabel już tam był, ale nie wiem gdzie się kończy) a pinem 1 spirali kierownicy.
- Drugi (ujemny) od pinu 2 spirali kierownicy do masy.
Światła deski rozdzielczej również działają.
Szukam schematu elektrycznego pokazującego światła deski rozdzielczej / obwód ściemniacza dla mojego modelu Limited z 2015 roku. Czas na ponowne zaprojektowanie świateł deski rozdzielczej, aby były włączone przez cały czas.
Whipaway????????
Witamy na forum.Dziękuję............szczególnie za szybką odpowiedź..........
Jestem nowy na forum i już widzę wartość bycia członkiem.
Cześć, szukam rozwiązania tego problemu, ponieważ spotkało mnie to samo co ciebie, jeśli mógłbyś mi pomóc, byłbym wdzięcznyW końcu udało mi się dodać tempomat, dzięki Kotrad za wsparcie.
Działa idealnie! Dzięki dla whipaway za. schematy
Dodałem dwa kable.
- Jeden (dodatni) między pinem 40 ECM (niebieski kabel już był, ale nie wiem gdzie się kończy) a pinem spirali nr 1 kierownicy.
- Drugi (ujemny) od pinu spirali nr 2 kierownicy do masy.
Światła na desce rozdzielczej również działają.
[/COTIZAR]
Cześć, próbuję zainstalować tempomat i nie mogłem podziękować za pomoc