Toyota RAV4 Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

bcargski90

· Registered
XLE Hybrid
7 Posts
Discussion starter · #1 ·
Utknąłem niedawno w wysokim punkcie, i chociaż udało mi się wydostać, wygląda na to, że przedni pas zbiornika paliwa dostał w kość. Czy ktoś ma numer części do paska zbiornika bliżej przodu pojazdu, a jeśli tak, to jak trudna jest wymiana?

Utknąłem niedawno w wysokim punkcie, i chociaż udało mi się wydostać, wygląda na to, że przedni pas zbiornika paliwa dostał w kość. Czy ktoś ma numer części do paska zbiornika bliżej przodu pojazdu, a jeśli tak, to jak trudna jest jego wymiana?

2022 Rav4 hybrid XLE premium
Kiedy ostatnio zaglądałem pod mojego hybrydę, okazało się, że jeden z plastikowych paneli jest również podtrzymywany przez ten pasek. Przyjrzyj się dokładnie panelom i sprawdź, czy któryś z nich nie jest uszkodzony.

Spłucz to tym środkiem na śruby
ten środek sprawdza się na śrubach i nakrętkach Toyoty.
Dobry podnośnik podłogowy z drewnem do podparcia zbiornika paliwa działa u mnie.
Lub najpierw wypompuj paliwo ze zbiornika, aby był prawie pusty.
Dużo łatwiej jest sobie z tym poradzić, gdy waga jest pusta i wynosi poniżej 80 funtów.
Powinieneś być w stanie zrobić jeden pasek na raz.
Poświęć trochę czasu na śruby.
i używamy miedzi do nowych elementów

All seems very doable, thanks!
Wszystko wydaje się bardzo wykonalne, dzięki!
Ponownie przyjrzałem się mojemu hybrydowemu RAV4. Jeśli paski są uszkodzone, z pewnością nastąpi znaczne uszkodzenie plastikowego panelu, który zakrywa zbiornik paliwa. Nie ma na to rady.

1 - 7 of 7 Posts