Cześć wszystkim, odkryłem, że maksymalny dopuszczalny odsadzenie koła wynosi 35-50. Czy ktoś z Was montował felgi z większym odsadzeniem (45 mm)? Czy mieliście jakieś problemy?
Standardowe 19-calowe felgi Toyoty mają ET45. Więc tak, 17-calowe z tym ET będą działać.Nie dostarczyłem wystarczających informacji. Czytałem w Internecie, że dopuszczalny offset wynosi od 35 do 50 mm. Czytałem również, że należy pozostać w zakresie +/-5 mm offsetu, więc otrzymuję sprzeczne informacje. Dlatego jestem ciekaw, jakie doświadczenia mają inni użytkownicy z offsetem +45. Będę używał felg 17" z oponami 225/65 R17. Mam nadzieję, że będzie wystarczający prześwit.
Wewnętrzna krawędź felgi będzie wystawać o 7 mm dalej do nadkola, a zewnętrzna krawędź będzie około 31 mm dalej na zewnątrz niż teraz.Cześć wszystkim, potrzebuję porady opartej na doświadczeniu lub wiedzy na ten temat.
Niedawno dostałem mojego 2024 Toyota RAV4 XLE (FWD, bez hybrydy) i robię kilka modyfikacji; układ wydechowy MF, Takeda CAI, Tanabe FSB i może/nie jestem pewien co do sprężyn obniżających FS210 na GR-2s.
P: Samochód jest wyposażony w 17x7, ET35, 225/65...... Planowałem ulepszyć do lżejszego zestawu 19 cali i właśnie natknąłem się na świetną ofertę na Forged Apex Wheels (jednak🥴) mają one 19x8,5, ET23, jeśli owinę je oponami 235/55 Conti's DWS 06+, czy będą pasować do pojazdu, jeśli tak, czy musiałbym i/lub musiałbym dokonać jakichkolwiek regulacji zawieszenia(?)
Wszelka prawdziwa wiedza / wykształcone przypuszczenia mile widziane🙏🏻.