Toyota RAV4 Forums banner
1 - 4 of 4 Posts

rajaeejehad

· Registered
1 Posts
Discussion starter · #1 ·
P2770 TOYOTA - Wysoki obwód elektrozaworu sprzęgła konwertera momentu obrotowego
Mój 2008 RAV4 Limited 4-cylindrowy rzucił ten kod w połączeniu z VSC przy 135000 milach

Żadne inne kody transmisji nie są wyświetlane, proszę o pomoc, kupiłem ten samochód tydzień temu

Czy rozwiązałeś ten problem? To samo właśnie przydarzyło się mojemu Rav 4 z 2008 roku, 117 000 mil. zapaliła się kontrolka silnika, kontrolki vac i kontroli trakcji, obroty były wysokie, gdy uruchomiłem zapłon i zaczął zmieniać biegi nieregularnie w ciągu 2 dni. zabrałem go do Toyoty, wydałem 1500 dolarów na wymianę ECU. teraz dwa dni później wszystkie 3 kontrolki znowu się zapaliły. Jestem tak zdenerwowany. Nie wiem, co dalej

Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? To samo właśnie przydarzyło się mojemu Rav 4 z 2008 roku, 117000 mil. zapaliła się kontrolka silnika, kontrolki vac i kontroli trakcji, obroty były wysokie, gdy uruchomiłem zapłon i zaczął zmieniać biegi nieregularnie w ciągu 2 dni. zabrałem go do Toyoty i wydałem 1500 dolarów na wymianę ECU. teraz, dwa dni później, wszystkie 3 kontrolki znowu się świecą. Jestem tak zdenerwowany. Nie wiem, co mam dalej zrobić
Zasugeruj, aby zabrać swojego RAV4 z powrotem do dealera, który wykonał pracę. Przypuszczalnie dział serwisu powiedział, że wymiana ECU była przyczyną problemu, ale najwyraźniej tak nie było. Powinni rozwiązać problem w ramach pierwotnej naprawy.

Mam poprzedni post zatytułowany tak samo, który powinien rzucić trochę światła na tę sprawę, ale forum nie pozwala mi zamieścić linku w odpowiedzi.

Krótka odpowiedź == miska olejowa i uszczelka skrzyni biegów opuszczone, solenoid wymieniony (część w 2017 roku kosztowała 302 $ + podatek), a miska olejowa i uszczelka skrzyni biegów wymienione i teraz brak problemów od 20 miesięcy

Koszt == łącznie 705 $ i ECU NIE było problemem

1 - 4 of 4 Posts