Toyota RAV4 Forums banner
1,421 - 1,440 of 1,474 Posts
Cóż, naprawdę nie mogłem się doczekać, żeby mieć serię X (KMC Bully 708s) w moim nowym R4P 2024. Dopóki nie było za późno i zdałem sobie sprawę, że nie zmieszczą się z większymi zaciskami. Nie mam pojęcia, jak tego nie zauważyłem, biorąc pod uwagę, że szukałem felg przez około 6 godzin, zanim je kupiłem.

Jestem w Los Angeles i mam ten zupełnie nowy zestaw 4, jeśli ktoś jest zainteresowany i chce zaoszczędzić trochę $.

Na koniec chciałbym prosić was wszystkich o sugestie dotyczące podobnych 17-calowych felg, które pasują do prime. Podoba mi się wygląd siatki i będą one sparowane z Firestone Destination AT2s - proszę o sugestie!

Co słychać, ludzie, to mój pierwszy raz w społeczności Yota. Przez długi czas byłem zagorzałym entuzjastą BMW/Lexusa, ale teraz wszystko się zmieniło.

Uporządkujmy nasze ustawienia w następujący sposób:

Marka: Vossen
Model: VSF2
Rozmiar: 22x9
Offset: 38
Komfort: 7/10

Mam XLE Premium, brakuje mi jazdy na moich 19-calowych kołach, ale wygląd tych 22-calowych to rekompensuje. Myślałem, że będzie to wyglądać okropnie, zaryzykowałem kupując je. Ale po zainstalowaniu, jestem zakochany. Każdy, kto waha się założyć 22-calowe koła do swojego Rav4 z 2019 roku... niech się nie waha lol View attachment 145748
2024 gas Limited. To są moje felgi zimowe Replika (by Fastco) R268 minus 2 rozmiary (17 cali) od OEM 19-calowych opon całorocznych.

Wszystkie specyfikacje (otwór, offset itp.) takie same jak OEM.

Od tego czasu pomalowałem zaciski, osłony wirników i końcówki.

Attachments

Niedawno kupiłem 2024 Rav4 Prime i zamieniłem 19-calowe standardowe koła na 17-calowe Reika R25 Detours R25 Detour - Reika Wheels i Firestone Destination AT2s (chciałem zaoszczędzić na wadze w porównaniu do Falkenów).
Wagi fabryczne= Koła= 32 funty, Opony= 29 funtów, Razem= 61 funtów
Nowe wagi= Koła= 23 funty, Opony= 29 funtów, Razem= 52 funty (9 funtów oszczędności wagi na każdym rogu).
Przejechałem na nich tylko kilka mil, ale od razu zauważyłem, że jazda była nieco bardziej miękka, choć również głośniejsza (co zaskakujące). Nie jest strasznie, ale mam nadzieję, że opony staną się nieco cichsze po pewnym zużyciu.
Mam teraz na sprzedaż w Los Angeles zestaw czterech 17-calowych OEM X-series (takich samych jak KMC Bully 708s - fabrycznie nowe, nie pasowały na większe rotory R4P) i 19-calowe takeoffs (jak nowe, mają około 400 mil na nich), na wypadek gdyby ktoś chciał je kupić.
Oto zdjęcia - wygląda na to, że przesadzili trochę ze smarem do zmiany opon po lewej stronie, stąd wydaje się nieco brązowe.
Image

Image

Niedawno kupiłem Rav4 Prime 2024 i zamieniłem 19-calowe standardowe koła na 17-calowe Reika R25 Detours R25 Detour - Reika Wheels i Firestone Destination AT2 (chciałem zaoszczędzić na wadze w porównaniu do Falkenów).
Waga fabryczna = Koła = 32 funty, Opony = 29 funtów, Razem = 61 funtów
Nowa waga = Koła = 23 funty, Opony = 29 funtów, Razem = 52 funty (oszczędność wagi 9 funtów na każdym rogu)

Przejechałem na nich tylko kilka mil, ale od razu zauważyłem, że jazda była nieco bardziej miękka, choć również głośniejsza (co zaskakujące). Nie jest strasznie, ale mam nadzieję, że opony staną się nieco cichsze po pewnym zużyciu.

Mam teraz zestaw czterech 17-calowych OEM X-series (takich samych jak KMC Bully 708s - fabrycznie nowych, nie pasowały do większych tarcz R4P) i 19-calowych zdjętych (jak nowe, mają około 400 mil na nich) na sprzedaż w Los Angeles, na wypadek gdyby ktoś chciał je kupić.

Oto zdjęcia - wygląda na to, że przesadzili trochę ze smarem do zmiany opon po lewej stronie, dlatego wydaje się trochę brązowy.

View attachment 208531
View attachment 208532
Świetnie wyglądające koła!

Bardzo wdzięczny za ten wątek, ponieważ był moim głównym źródłem inspiracji dla moich nowo zainstalowanych butów.
Image

• BFG KO2's 245/65R17
  • LP Aventure LP1 17x7.5 ET35
Brak podnoszenia, brak dystansów... i brak ocierania!
Image

Z przyjemnością informuję, że spisały się wspaniale podczas wczorajszej wyprawy na kemping.
Image

Po przeczytaniu wielu recenzji spodziewałem się nadmiernego hałasu na drodze i dużej straty mpg. Uważam jednak, że hałas na drodze jest pomijalny i nie ma realnej straty mpg. Działają tak samo jak moje koła OEM, ale z dodatkowymi możliwościami terenowymi.
Zapraszam do wysyłania wiadomości lub odpowiedzi, jeśli masz jakieś pytania dotyczące czegokolwiek (koszt, zamawianie itp.)
Tutaj znajdziesz moje wprowadzenie dla nowego członka: https://www.rav4world.com/threads/2019-rav4-trail-bear-country-explorer.335669/

Po przeczytaniu wielu recenzji spodziewałem się nadmiernego hałasu drogowego i dużej straty mpg. Jednak uważam, że hałas drogowy jest znikomy i nie ma realnej straty mpg. Działają tak samo jak moje oryginalne koła, ale z dodatkowymi możliwościami terenowymi.
Witamy na forum.

Założyłem opony KO2 na mojego 4Runnera i nie odczuwam żadnych zmian w jeździe, hałasie ani MPG (nie żeby MPG miało znaczenie w 4Runnerze - od samego początku jest dość słabo).

Ciekawe, koła, które kosztują prawie tyle samo, co samochód. Wyglądają świetnie i powinny. Czy wiesz, ile ważą? Muszą być naprawdę lekkie.
Od tego czasu zmieniłem samochód na 21 prime se. Nadal czarny. Są dość lekkie w porównaniu do standardowych 18", które były w zestawie.
Wątpię, żeby koła kosztowały prawie tyle samo, co samochód lol
10k ish + opony

1,421 - 1,440 of 1,474 Posts