Toyota RAV4 Forums banner
381 - 400 of 570 Posts
Zawsze podobał mi się wygląd felg Method - zamówiłem zestaw 18"x 8,5" Rally 502 w kolorze tytanowym. Musiałem jednak zmodyfikować kołpaki - Osi wychodziły dalej niż pozwalały na to kołpaki. Moim rozwiązaniem było 2" PVC pocięte na szerokość 10 mm i dłuższe śruby imbusowe M5, wszystko ze sklepu z narzędziami - Działało jak ulał!

Opony zimowe to Michelin X-Ice 245/45/18, były zdjęte z Audi All-Road, które kupiłem za 250$!

Nie podoba mi się ogromna szczelina w nadkolu... cóż, są na śnieg.

Attachments

Zawsze podobał mi się wygląd felg Method - zamówiłem zestaw 18"x 8,5" Rally 502 w kolorze tytanowym. Musiałem jednak zmodyfikować kołpaki środkowe - Ośki wystawały dalej niż pozwalały na to kołpaki. Moim rozwiązaniem było 2" PVC pocięte na szerokość 10 mm i dłuższe śruby imbusowe M5, wszystko ze sklepu z narzędziami - Działało jak urok! Opony zimowe to Michelin X-Ice 245/45/18, były zdjęte z Audi All-Road, które kupiłem za 250$! Moją niechęcią jest ogromna szczelina w nadkolu...cóż, są na śnieg-
Te felgi sprawiają, że twój rav wygląda bardziej jak samochód niż ciężarówka.

Nice! Any rubbing? How heavy are they?

Are you going to do anything with the suspension?
Brak obcierania, kupiłem od gościa, który miał to w swoim Highlanderze, ta sama średnica piasty co w standardzie. Nie planuję żadnych modyfikacji zawieszenia poza większym tylnym stabilizatorem, aby zmniejszyć podsterowność. Jest dość ciężki, ale nie kupiłem RAV4 dla osiągów. ;) Szerszy rozstaw kół i opony pomogły lepiej przenieść moc na zakrętach.

Żadnego ocierania, kupiłem od gościa, który miał to w swoim Highlanderze, ta sama średnica piasty co w standardzie. Nie planuję żadnych modyfikacji zawieszenia poza większym tylnym stabilizatorem, aby zmniejszyć podsterowność. Jest dość ciężki, ale nie kupiłem RAV4 dla osiągów. ;) Szerszy rozstaw kół i opony pomogły lepiej wykorzystać moc na zakrętach.
UR tylny drążek?

Niedawno utknąłem moim RAV z 2011 roku w błocie na moim miejscu. Po tym, jak załatwiłem lokalnego rolnika, aby przyprowadził duży ciągnik FWD, żeby mnie wyciągnąć (chłopaki od holowania pracują tylko w odległości 100 stóp od chodnika), odkryłem, że fabryczne stalowe felgi blokują się między wewnętrzną i zewnętrzną miską, powodując problemy z brakiem równowagi przy prędkości autostradowej. Zrobiłem rozeznanie i znalazłem kilka tanich felg aluminiowych, które są repliką felg Toyoty z sześcioma szprychami. Jednocześnie z montażem kół założyłem nowe BFG 225X65R17 TA KO2's na samochód. Bardzo podobały mi się KO2's w moim RAV z 2000 roku i chciałem czegoś lepszego niż to, co było w samochodzie, kiedy go kupiłem. Koła mają roczną gwarancję, więc planuję spędzić dużo czasu w śniegu i w terenie, aby je przetestować w ciągu najbliższego roku. Zobaczę, czy uda mi się sprzedać felgi stalowe na Craigslist, aby odzyskać część kosztów modernizacji.

381 - 400 of 570 Posts