Toyota RAV4 Forums banner
441 - 460 of 570 Posts
16” Felgi Enkei J10 16,8 funtów na koło

Stara konfiguracja / Fabryczna konfiguracja
17” Felgi 27,6 funtów, opona 26 funtów
53,6 funtów
Hankook Kinergy 225/65r17

Nowa/Lżejsza konfiguracja
Felgi 16,8 funtów, opona 27,4 funtów
44,2 funtów
BF Goodrich Advantage TA 215 70r16

Opona w nowej konfiguracji jest trochę ciężka i istnieje kilka opcji w okolicach 22 funtów, więc następnym razem mogę zrzucić jeszcze kilka funtów, ale ogólnie dobra redukcja wagi.

151992
151993
151994
151995
152000
152001

Dziś jest pierwszy dzień wiosny :D ... Nie mogę się doczekać, aż śnieg stopnieje i znowu założę moje koła z rynku wtórnego. Jeśli masz koła z rynku wtórnego w swoim 4.3 RAV4, opublikuj kilka zdjęć! Oto zdjęcie moich z zeszłej wiosny...

Image
Image

Oto co mam na swoim. Dobrze się z tym bawiłem:)

Właśnie dodałem te 17-calowe felgi Pontiac Vibe GT 2.4L (chyba 2008) do mojego RAV. Cena była odpowiednia (za darmo), a specyfikacje są identyczne jak w przypadku 17-calowych aluminiowych felg RAV. Trzeba było tylko przełożyć opony z moich 17-calowych stalowych felg na te. Myślę, że to ładnie ubiera RAV, a biorąc pod uwagę, że późne Vibes są rzadkością, prawdopodobnie nigdy nie zobaczę nikogo innego z tymi felgami.

I nie, 5.0 kabriolet w tle nie jest mój.

Właśnie dodałem te 17-calowe felgi Pontiac Vibe GT 2.4L (chyba 2008) do mojego RAV. Cena była odpowiednia (za darmo), a specyfikacje są identyczne jak w przypadku 17-calowych aluminiowych felg RAV. Musiałem tylko przełożyć opony z moich 17-calowych stalowych felg na te. Myślę, że to ładnie ubiera RAV, a biorąc pod uwagę, że późne Vibes są rzadkością, prawdopodobnie nigdy nie zobaczę nikogo innego z tymi felgami.

I nie, 5.0 kabriolet w tle nie jest mój.
Image
Wygląda ładnie! Nigdy nie byłem fanem chromu, zwłaszcza w moim srebrnym samochodzie haha, ale wygląda dobrze!

Wygląda ładnie! Nigdy nie byłem fanem chromu, zwłaszcza w moim srebrnym samochodzie haha, ale wygląda dobrze!
Od dziesięcioleci waham się w kwestii chromowanych felg i zwykle ich unikam, z wyjątkiem niektórych nowszych pickupów i klasycznych felg z lat 60. lub Cragars. Ale jak powiedziałem, cena była odpowiednia... Moje szare, malowane stalowe felgi już zardzewiały i zostały raz wymienione (w ramach podstawowej gwarancji tuż przed upływem 3 lat [emoji6]), a zamienniki mają teraz 4 lata i ponownie wykazują rdzę. Musiałem zdobyć specjalne nakrętki do tych felg i wciąż brakuje fabrycznych kołpaków, ale wkrótce zdobędę zestaw.

Dzięki za komplement!

Od dziesięcioleci waham się w kwestii chromowanych felg i zwykle ich unikam, z wyjątkiem niektórych nowszych pickupów i klasycznych felg z lat 60. lub Cragars. Ale jak powiedziałem, cena była odpowiednia... Moje szare, malowane stalowe felgi już zardzewiały i zostały raz wymienione (w ramach podstawowej gwarancji tuż przed upływem 3 lat [emoji6]), a zamienniki mają teraz 4 lata i ponownie wykazują rdzę. Musiałem zdobyć specjalne nakrętki do tych felg i wciąż brakuje mi fabrycznych kołpaków, ale wkrótce zdobędę zestaw.

Dzięki za komplement!
Wygląda całkiem dobrze, miło wiedzieć, że mają taki sam lub podobny offset. Jeśli kiedykolwiek zdecydujesz, że chromu jest za dużo, Dupli-Color produkuje produkt o nazwie shadow chrome, który można nałożyć na chromowane felgi, aby uzyskać ciemniejszy chromowany wygląd. Ale biel z chromem wygląda całkiem dobrze.

Wyglądają ładnie! Jakie inne modyfikacje? Czy po prostu pomalowałeś felgi plastidipem?
Dziękuję!! Wymieniłem opony na całoroczne Hankook 235/55/R18 (zapomniałem dokładnej nazwy modelu), przyciemniłem dwie przednie szyby, aby pasowały do fabrycznego przyciemnienia szyb z tyłu, i faktycznie zleciłem profesjonalną renowację felg. Wiem, że felgi mają ten wygląd plastidipu, ale z bliska i na żywo wyglądają szczerze mówiąc prawie jak nowe.

Postanowiłem po prostu zacząć wkładać trochę pieniędzy w samochód, więc to jedyne modyfikacje, które zrobiłem. Ale zamierzam dokonać jeszcze kilku ulepszeń, tylko nie jestem pewien, co chcę zrobić dalej. Jestem studentem, więc oczywiście wiąże się to z budżetem studenckim (więc nie dużym lol).

Dziękuję!! Wymieniłem opony na całoroczne Hankook 235/55/R18 (zapomniałem dokładnej nazwy modelu), przyciemniłem dwie przednie szyby, aby pasowały do fabrycznego przyciemnienia szyb z tyłu, i faktycznie zleciłem profesjonalną renowację felg. Wiem, że felgi mają ten wygląd plastidip, ale z bliska i na żywo wyglądają szczerze mówiąc prawie jak nowe.

Postanowiłem po prostu zacząć wkładać trochę pieniędzy w samochód, więc to jedyne modyfikacje, które zrobiłem. Ale chcę zrobić więcej ulepszeń, tylko nie jestem pewien, co chcę zrobić dalej. Jestem studentem, więc to oczywiście wiąże się z budżetem studenckim (więc nie dużym lol).
Fajnie! Mam nadzieję, że w pewnym momencie dostanę opony All Terrain. Też student haha. Mam srebrnego rav4 powyżej na tym wątku. Nie wiem, czy widziałeś go, czy nie. Zrobiłem kilka rzeczy więcej od tego zdjęcia. Jest jeszcze kilka zdjęć dla zabawy
Image
Image

Fajnie! Mam nadzieję, że w pewnym momencie dostanę opony All Terrain. Też student, haha. Mam srebrnego rav4 powyżej na tym wątku. Nie jestem pewien, czy go widziałeś, czy nie. Od tego zdjęcia zrobiłem jeszcze kilka rzeczy. Jest jeszcze kilka zdjęć dla zabawy View attachment 153042 View attachment 153043
Uwielbiam to! Uwielbiam ten "terenowy" wygląd, który masz. Miałem zamiar kupić opony Falken Wildpeak AT3, ale zdecydowałem, że skoro tak dużo jeżdżę, lepiej będzie na dłuższą metę kupić lepszą oponę na autostradę. To była jedyna opona AT, jaką mogłem znaleźć bez podnoszenia i naprawdę nie chciałem tego robić.

Bardzo podoba mi się bagażnik dachowy (jestem pewien, że istnieje bardziej techniczny termin). Być może będę musiał poszukać czegoś takiego.

Uwielbiam to! Uwielbiam ten "terenowy" wygląd, który masz. Miałem zamiar kupić opony Falken Wildpeak AT3, ale zdecydowałem, że skoro tak dużo jeżdżę, lepiej będzie na dłuższą metę kupić lepszą oponę szosową. To była jedyna opona AT, jaką mogłem znaleźć bez podnoszenia i tak naprawdę nie chciałem tego robić.

Bardzo podoba mi się bagażnik dachowy (jestem pewien, że istnieje bardziej techniczny termin). Być może będę musiał poszukać czegoś takiego.
Po prostu bagażnik dachowy haha. Uwielbiam mój, ponieważ nie jest tak kanciasty jak większość, które widzę i zdecydowanie polecam. Wierzę, że nazywa się Kuat Vagabond. Kupiłem go jednak używanego. Będę musiał bardziej przyjrzeć się oponom terenowym, kiedy te się zużyją.

Fajnie! Mam nadzieję, że w pewnym momencie dostanę opony All Terrain. Też student haha. Mam srebrnego rav4 powyżej na tym wątku. Nie wiem, czy widziałeś to czy nie. Zrobiłem kilka rzeczy więcej od tego zdjęcia. Jest jeszcze kilka zdjęć dla zabawy View attachment 153042 View attachment 153043
Jakie masz hamulce? Rozważam zestaw Hawk Talon i sprawdzam, czy mogę pomalować zaciski na kolor Barcelona red

441 - 460 of 570 Posts