Toyota RAV4 Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

ObiWanKenobi47

· Registered
2024 Toyota RAV4 XLE Hybrid
6 Posts
Discussion starter · #1 ·
Czy ktoś myśli o dodaniu ładowania Qi do swojego RAV4? Dostałem swojego RAV4 XLE Hybrid 2024 w sierpniu i odkryłem, że nie ma ładowania Qi, tak jak mój Prius. Zastanawiałem się, czy ktoś podjął się wymiany tacy na telefon komórkowy na tacę do ładowania Qi. Znalazłem jedną na Amazon, która wygląda świetnie, ale nie jestem mechanikiem i nie jestem pewien, czy chcę to robić w moim samochodzie. Filmy sprawiają, że wygląda to bardzo łatwo, ale celem filmów jest sprawienie, byś poczuł się zbyt pewnie. Zanim się w to zaangażuję, pomyślałem, że zobaczę, czy ktoś inny to zrobił.
Oto ten, który znalazłem na Amazon, jeśli ktoś jest zainteresowany.

Czy ktoś myśli o dodaniu ładowania Qi do swojego RAV4? Dostałem swojego RAV4 XLE Hybrid 2024 w sierpniu i odkryłem, że nie ma ładowania Qi, tak jak mój Prius. Zastanawiałem się, czy ktoś podjął się wymiany tacki na telefon komórkowy na tackę do ładowania Qi. Znalazłem jedną na Amazon, która wygląda świetnie, ale nie jestem mechanikiem i nie jestem pewien, czy chcę to robić w moim samochodzie. Filmy sprawiają, że wygląda to bardzo łatwo, ale celem filmów jest sprawienie, byś był zbyt pewny siebie. Zanim się w to wdam, pomyślałem, że zobaczę, czy ktoś inny to zrobił.

Oto ten, który znalazłem na Amazon, jeśli ktoś jest zainteresowany.
Włożyłem ten sam do mojego RAV4. Jest dość łatwy w instalacji, ale jestem przyzwyczajony do robienia takich rzeczy. Dla kogoś, kto ma małe doświadczenie, może to być onieśmielające. Być może masz przyjaciela, który może ci pomóc.

Naprawdę dostałem go dla woltomierza, który świetnie sprawdza się w śledzeniu systemu ładowania. Nigdy nie używam bezprzewodowej ładowarki do telefonu, więc nie mogę skomentować, jak dobrze działa; moja taca jest pełna rzeczy, głównie mojego przewodowego do bezprzewodowego adaptera CarPlay.

Smutne jest to, że super duper, który jest w topowym modelu, jest do bani... jest zmotoryzowany i ma się wyrównywać z telefonem, ale robi to strasznie... Mam Z fold 6 i zaczyna się ładować, a potem się zatrzymuje i znowu się uruchamia...

Mogę wyrwać swój i spróbować tego... ale mam wtyczkę do zapalniczki z typem Cb, która ma bardzo dużą moc i ładuje znacznie szybciej, około 3 amperów... o wiele lepiej w samochodzie, mniej wygodna do podłączenia, ale tak naprawdę daje mi dużo ładowania w bardzo krótkim czasie... Myślę, że w samochodzie ładowarka bezprzewodowa jest po prostu za wolna. Nie można ładować z prawie taką samą prędkością.

Mam ładowarkę Qi w moim RAV4 XSE z 2019 roku. Fabrycznie jako część pakietu Tech. To jest do bani. Nie ładuje wcale. Lepiej jest używać portu USB w konsoli między siedzeniami, jest szybciej. Trzymam kabel USB podłączony do USB w środkowym podłokietniku w schowku, który jest wystarczająco długi, aby poprowadzić go do środkowego schowka na desce rozdzielczej, aby w razie potrzeby podłączyć iPhone'a.

Aby dostarczyć kolejny punkt danych - nie miałem żadnych problemów z fabryczną bezprzewodową ładowarką Toyoty na kilku różnych telefonach z systemem Android. Raz lub dwa razy musiałem przesunąć telefon, ale to wszystko. Używam jej za każdym razem, gdy jestem w samochodzie, bez problemu.

Przemyślałem to jeszcze raz i pomyślałem, że może jest takie miejsce, które by działało... mój telefon jest znacznie mniejszy niż "zagłębienie" telefonu... więc po raz pierwszy wsunąłem telefon tak daleko do przodu i w lewo, jak tylko się dało... po raz pierwszy ładował się z prędkością około 550 mA... 1/6 tego, co mogę uzyskać z przewodowego połączenia, ale przynajmniej nie całkowita strata... wypróbowałem ustawienie szybkiego ładowania... nie działało... ale przynajmniej postęp, użyteczne, nie rewelacyjne, wybredne co do umiejscowienia telefonu, ale działa

Discussion starter · #10 ·
To jest ten, który faktycznie dostałem. Bardzo łatwy w instalacji i dobrze działa.

1 - 11 of 11 Posts