Toyota RAV4 Forums banner
21 - 40 of 87 Posts
Chciałbym, żeby strona produktu miała numer modelu lub coś w tym stylu, żebyśmy mogli przejrzeć dodatkowe recenzje innych pojazdów i tym podobnych rzeczy. Byłoby również wspaniale zobaczyć, czy ta rzecz miała jakieś działanie na XDA. Jednym z plusów w przypadku niektórych popularnych chińskich urządzeń (takich jak Dasaita) jest scena niestandardowych ROM-ów na XDA. Umożliwia to również uzyskanie aktualizacji do nowszych wersji Androida, jeśli producent (którego, nie jestem pewien, czy w ogóle znamy w tym urządzeniu) przestanie/nigdy nie udostępnia aktualizacji.

Niemniej jednak, proszę, podziel się swoimi przemyśleniami, jeśli pociągniesz za spust i zainstalujesz!

Wysłane z mojego SM-N986U1 za pomocą Tapatalk
Zgodnie ze zdjęciami informacji o procesorze, jest to jednostka centralna FYT i istnieje sekcja na XDA dla tych jednostek. Ten wątek zawiera mnóstwo pomocnych informacji. Wydaje się, że można zainstalować kilka modów i najwyraźniej romy mogą być uniwersalne dla wszystkich jednostek FYT. Jeśli klikniesz link, który @kkfree00 udostępnił dla sprzedawcy, możesz przejść do jego sklepu i sprawdzić recenzje tego urządzenia i kilku innych, które sprzedają. Sprzedawca szybko odpowiedział na kilka pytań, które zadałem dziś rano, więc to plus. Próbowałem zainstalować dwa niestandardowe romy PX6 na mojej jednostce Dasaita i oba miały odwrócone kolory lub coś w tym stylu i nikt w wątkach na XDA nie potrafił mi powiedzieć, jak to naprawić, więc wróciłem do romu stockowego. Po problemach, jakie miałem z Dasaita, nie polecę ich nikomu. Zdecydowanie skontaktuję się z Tobą, jeśli kupię to urządzenie lub jakiekolwiek inne urządzenie, które kupię.

Edycja: Teraz patrzę na to urządzenie. Na XDA jest kilka wątków na temat urządzenia Navifly, więc ma ono przynajmniej markę. Wygląda dokładnie tak samo jak urządzenie zakupione przez kkfree00, ale jest o 40+ dolarów tańsze.

Dzięki wielkie za zdjęcia! Jeszcze jedno pytanie, zanim zdecyduję się na to urządzenie... Czy zainstalowałeś jakieś inne launchery ze Sklepu Play i czy działają dobrze? Launchery takie jak AGAMA, FCC lub Nova Launcher?
Poza tym zrobiłem ulepszenie przedniego głośnika z JBL 3,5" i za 50 $ było warto.
Właśnie zainstalowałem Agama. Działa dobrze.
Image

Czy któreś z tych urządzeń obsługują bezprzewodowe Android Auto?
Posiadam hybrydę RAV4 z 2020 roku od prawie 2 lat.
Więc może za około rok chciałbym wymienić fabryczny radioodtwarzacz na coś większego i z bezprzewodowym AA.

Czy któreś z tych urządzeń obsługują bezprzewodowe Android Auto?
Posiadam hybrydę RAV4 z 2020 roku od prawie 2 lat.
Więc może za około rok będę chciał wymienić fabryczny HU na coś nieco większego i z bezprzewodowym AA.
Dasaita na Amazon ma bezprzewodowe Android Auto, ale nie lubię go polecać ze względu na problemy, które miałem.

Kupiłem w końcu ten. Sprzedawca powiedział, że zapewniają aktualizacje oprogramowania układowego i jest trochę aktywności na XDA dla jednostek centralnych Navifly. Opublikuję aktualizację po zainstalowaniu.

Kupiłem ten. Sprzedawca powiedział, że zapewniają aktualizacje oprogramowania układowego i istnieje pewna aktywność na XDA dla jednostek centralnych Navifly. Opublikuję aktualizację po zainstalowaniu.
Super! Informuj nas na bieżąco. Daj mi znać o wszelkich aktualizacjach oprogramowania układowego. Myślę, że mój używa starego oprogramowania układowego.

Super! Informujcie nas na bieżąco. Dajcie znać o wszelkich aktualizacjach oprogramowania. Myślę, że mój używa starego oprogramowania.
Sprawdźcie link do XDA, który zamieściłem wcześniej. Myślę, że można zaktualizować oprogramowanie układowe za pomocą dowolnego oprogramowania opartego na FYT. Będę informował na bieżąco, kiedy dostanę swoje. Czekanie jest do bani, gdy kupuje się z Chin.

Sprawdź ten link XDA, który zamieściłem wcześniej. Myślę, że można zaktualizować oprogramowanie układowe za pomocą dowolnego oprogramowania układowego opartego na FYT. Dam znać, kiedy dostanę swój. Czekanie jest do bani, gdy kupuje się z Chin.
Dzięki. Sprawdzę to.
Dostałem swój około 2 tygodnie temu, sprzedawca wysłał go przesyłką ekspresową DHL.

Discussion starter · #30 ·
Dzięki za odpowiedzi, mam tylko 1 pytanie przed złożeniem zamówienia, byłoby wspaniale, gdybyście mogli mi pomóc. Mój samochód ma funkcję Toyota Connect i mogę uruchomić silnik zdalnie za pomocą pilota lub aplikacji Toyota, pokazuje sygnały DCM w prawym górnym rogu fabrycznego radia, nie mogłem znaleźć żadnych informacji na ten temat na stronie sprzedawcy, chcę się upewnić, że zmiana radia nie wpłynie na te funkcje i będę mógł nadal korzystać ze zdalnego uruchamiania silnika, co o tym myślicie?

Dziękuję wam za odpowiedzi, mam tylko 1 pytanie przed złożeniem zamówienia, byłoby wspaniale, gdybyście mogli mi pomóc
Mój samochód ma funkcję Toyota Connect i mogę uruchomić silnik zdalnie za pomocą pilota lub za pomocą aplikacji Toyota, aby go również uruchomić, pokazuje sygnały DCM w prawym górnym rogu standardowej jednostki centralnej, nie mogłem znaleźć żadnych informacji na ten temat na stronie sprzedawcy,
chcę się upewnić, że zmiana jednostki centralnej nie wpływa na te funkcje i że mogę nadal korzystać ze zdalnego uruchamiania silnika, co o tym myślisz?
Mój samochód nie ma Toyota Connect, więc nie wiem, czy to nadal działa, czy nie. Mam nadzieję, że ktoś może ci pomóc.

Dzięki. Sprawdzę to.
Dostałem swój około 2 tygodnie temu, sprzedawca wysłał go przesyłką ekspresową DHL.
Więc moja jednostka centralna w końcu została dziś dostarczona. Bardzo łatwa w instalacji i świetnie wygląda. Wystarczy przenieść kilka klipsów montażowych z fabrycznej jednostki centralnej, podłączyć przewody i natychmiast się włączyła. Jednym z problemów, które mam, jest to, że mój pojazd wyświetla teraz KMH zamiast MPH. Kiedy próbuję zmienić na MPH za pomocą ustawień pojazdu, po prostu wraca do KMH. Nie mogę znaleźć ustawienia, aby zmienić to w jednostce centralnej. Czy miałeś ten problem i jeśli tak, to jak to zmienić? Wysłałem wiadomość do sprzedawcy, ale pomyślałem, że sprawdzę to również u Ciebie. Myślę, że canbus może być ustawiony nieprawidłowo, ponieważ kiedy patrzę na zrzuty ekranu "O urządzeniu", wszystko jest takie samo, z wyjątkiem informacji o systemie, które pochodzą z 20-01-2022, a ja mam model 6gb 128gb. Czy mógłbyś przypadkiem zamieścić zdjęcie swoich ustawień canbus, abym mógł zobaczyć, na co jest ustawiony Twój?

Sprzedawca odpowiedział i powiedział, że będę musiał poczekać, aż będą mogli wrócić do biura, aby wysłać mi film wideo o tym, jak zaktualizować do mph. Z powodu covid pracują z domu. Jeśli na to poczekam, nie będę mógł go zwrócić, jeśli nie będą mieli dla mnie rozwiązania.

Więc moja jednostka centralna w końcu została dziś dostarczona. Bardzo łatwa w instalacji i wygląda świetnie. Wystarczy przenieść kilka klipsów montażowych z fabrycznej jednostki centralnej, podłączyć przewody i uruchomiła się od razu. Jednym z problemów, które mam, jest to, że mój pojazd pokazuje teraz KMH zamiast MPH. Kiedy próbuję zmienić na MPH za pomocą ustawień pojazdu, po prostu wraca do KMH. Nie mogę znaleźć ustawienia, aby zmienić to w jednostce centralnej. Czy miałeś ten problem i jeśli tak, to jak to zmienić? Wysłałem wiadomość do sprzedawcy, ale pomyślałem, że sprawdzę również u Ciebie. Myślę, że może canbus jest ustawiony nieprawidłowo, ponieważ kiedy patrzę na zrzuty ekranu z informacjami o urządzeniu, wszystko jest takie samo, z wyjątkiem informacji o systemie, które pochodzą z 20-01-2022, a ja mam model 6gb 128gb. Czy mógłbyś przypadkiem zamieścić zdjęcie swoich ustawień canbus, abym mógł zobaczyć, jak są ustawione Twoje?

Sprzedawca odpowiedział i powiedział, że będę musiał poczekać, aż będą mogli wrócić do biura, aby wysłać mi film, jak zaktualizować do mph. Z powodu covid pracują z domu. Jeśli na to poczekam, nie będę mógł go zwrócić, jeśli nie będą mieli dla mnie rozwiązania.
Image

Mój samochód jest taki. A może mówisz o innym ekranie, który pokazuje KMH

Image

Moje ustawienie jest takie. Nic nie zmieniłem, nawet mój samochód jest z 2021 roku.

View attachment 179038
Mój samochód jest taki. A może mówisz o innym ekranie KMH

View attachment 179037
Mój ustawienie jest takie. Nic nie zmieniłem, nawet mój samochód jest z 2021 roku.
Jeszcze raz dziękuję za zdjęcia! Drugie zdjęcie było dokładnie tym, czego szukałem i moje było ustawione tak samo. Mój problem polegał na tym, że mój prędkościomierz i licznik kilometrów na rzeczywistym wyświetlaczu pojazdu pokazywały km zamiast mph i nie mogłem sprawić, żeby pozostał na mph, kiedy zmieniłem to w ustawieniach rav4. Odłączyłem skrzynkę canbus od radia Android i udało mi się zmienić na mph i jak dotąd się trzyma. Mam nadzieję, że to tylko usterka, a nie ciągły problem. Teraz, kiedy to rozwiązałem, skonfiguruję moje aplikacje i zobaczę, jak to działa. Jedną rzeczą, którą zauważyłem, jest to, że sygnał ostrzegawczy cofania o ruchu poprzecznym nie działa. Trochę do bani, ale to nie tak duży problem.

Jeszcze raz dzięki za zdjęcia! Drugie zdjęcie było dokładnie tym, czego szukałem i moje było ustawione tak samo. Mój problem polegał na tym, że mój prędkościomierz i licznik kilometrów na wyświetlaczu pojazdu pokazywały km zamiast mph i nie mogłem sprawić, żeby pozostał na mph, kiedy zmieniłem to w ustawieniach rav4. Odłączyłem skrzynkę canbus od radia android i udało mi się zmienić na mph i jak dotąd się trzyma. Mam nadzieję, że to tylko usterka, a nie ciągły problem. Teraz, kiedy to rozwiązałem, skonfiguruję moje aplikacje i zobaczę, jak to działa. Jedną rzeczą, którą zauważyłem, jest to, że sygnał dźwiękowy ostrzeżenia o ruchu poprzecznym z tyłu nie działa. Trochę do bani, ale to nie tak duży problem.
Moje ostrzeżenie o ruchu poprzecznym z tyłu działa dobrze. Uważam, że to problem z canbus box. Może możesz poprosić sprzedawcę o aktualizację oprogramowania canbus?
Image

Mój canbus jest taki

Attachments

Alarm cofania przed ruchem poprzecznym w moim samochodzie działa dobrze. Uważam, że to problem z puszką canbus. Może możesz poprosić sprzedawcę o aktualizację oprogramowania układowego canbus? View attachment 179087
Mój canbus jest taki
Tak, wygląda na to, że powinienem był kupić od twojego sprzedawcy. Mam ten sam moduł canbus, więc jak powiedziałeś, może wymagać aktualizacji lub jest ustawienie, którego nie mam włączonego. Sprzedawca powiedział, że wracają do biura 22., więc miejmy nadzieję, że będą bardziej pomocni.

Lunar Mist, czy jednostka centralna dla modelu Prime z 2021 roku ma lepszą rozdzielczość niż podstawowy 7-calowy ekran RAV4?
Czy są jakieś informacje, czy jednostka centralna z modelu Prime z 2021 roku, AVH-3908, nr części 86140-42720, byłaby kompatybilna z modelem XLE z 2019 roku?
Nie wiem, to urządzenie jest sprzedawane na eBay. Szukam rozwiązania, aby mieć zarówno CarPlay, jak i Android Auto, bez korzystania z ofert na rynku wtórnym.

Nie wiem, to urządzenie jest sprzedawane na eBay. Szukam rozwiązania, aby mieć zarówno CarPlay, jak i Android Auto, bez korzystania z ofert na rynku wtórnym.
Mam wrażenie, że patrzę na tę samą aukcję na eBay, co Ty. Właśnie wyciągnąłem radio, żeby rzucić okiem na tył. Mam hybrydę XLE z 2021 roku, a model radia to 86140-0R350. Ma 4 złącza na dole i 1 z boku, ale ma też 3 złącza pośrodku - większe białe, szare i niebieskie. Ten wyjęty z prime ma tylko szare. Czy ktoś wie, do czego służą te złącza i co by się stało, gdybym go użył bez podłączania białych i niebieskich wtyczek?

21 - 40 of 87 Posts