Toyota RAV4 Forums banner

Tylny wewnętrzny błotnik

4.5K views 5 replies 3 participants last post by  mensajero  
#1 ·
Czy ktoś ma informacje, czy coś takiego istnieje?

Przez tylny wewnętrzny błotnik mam na myśli plastikowy/włóknisty błotnik, który podążałby za kształtem błotnika, ale dotykałby go tylko na krawędzi i w miejscach, w których byłby przykręcony.

Oczywiście nie ma oryginalnych, ale jakaś fabryka tworzyw sztucznych hd-pe mogłaby takie wykonać.
Byłyby doskonałe, aby uniknąć uderzeń kamieni, gromadzenia się błota, a także wygłuszenia.

Do tej pory nic nie znalazłem

#2 ·
Czy ktoś ma informacje, czy coś takiego istnieje?Przez tylny wewnętrzny błotnik rozumiem plastikowy/włóknisty błotnik, który podążałby za kształtem błotnika, ale dotykałby go tylko na krawędzi i w miejscach, w których byłby przykręcony.Oczywiście nie ma oryginalnych, ale jakaś fabryka tworzyw sztucznych hd-pe mogłaby takie wykonać.Byłyby doskonałe, aby uniknąć uderzeń kamieni, gromadzenia się błota, a także wygłuszenia.Jak dotąd nic nie znalazłem
Czy o to ci chodzi?
Image

#3 ·
Czy masz na myśli to?
Nie, ponieważ wewnętrznego błotnika nie widać, chyba że zajrzysz do wnętrza błotnika. Niektóre samochody mają je w standardzie (z przodu lub z tyłu) z pewnych powodów (jak Rav4 z przodu). I można je znaleźć jako części zamienne wewnętrzny błotnik | eBay

Myślałem jednak, żeby spróbować zrobić je samemu z plastiku latem, jeśli nie uda mi się żadnych znaleźć.

#4 ·
Lokalny dealer Toyoty może Ci je załatwić. Kiedy zamontowałem przedni spojler z Bomexu, trzeba było wymienić wewnętrzną osłonę przeciwbryzgową. Gość wykonał straszną robotę. Po prostu je tak zostawił. Musiał je ponownie zamontować. Więc musiałem je kupić i ponownie zamontować, a następnie przyciąć, aby pasowały do wewnętrznej wykładziny błotnika. Gdybym tego nie zrobił, wszystkie światła (kierunkowskazy itp.) dostawałyby kąpieli za każdym razem, gdy pada deszcz. Przepalanie się bezpieczników i powodowanie zwarć w przednich światłach.

Przy okazji, chciałbym dostać zestaw przednich i tylnych błotników do mojego RAV4, takich jak te, które ma Subaru.

#6 ·
W moim '07 jest osłona przeciwbryzgowa po lewej stronie z tyłu, ale nic po prawej. Myślę, że to może być osłona szyjki wlewu? Nie mogę sobie wyobrazić, dlaczego nie mogli/nie chcieli umieścić takiej po prawej stronie. Może to zmniejszyć hałas rozpryskiwania...
To dziwne :confused: Chodzi ci o brak osłony przeciwbryzgowej w tylnym błotniku?