Oto kolejna aktualizacja. Opierając się na komentarzu, który, jak sądzę, został zamieszczony przez gregeusa, usunąłem swoje konto, a następnie skontaktowałem się z obsługą klienta Toyoty, aby upewnić się, że wszystko zostało usunięte po ich stronie. Po potwierdzeniu, że tak się stało, spróbowaliśmy ponownie skonfigurować system multimedialny i połączenie z moim telefonem. Nie udało nam się jednak wyświetlić kodu QR ani ciągu cyfr na ekranie w moim samochodzie, aby połączyć telefon z samochodem. Zostawiliśmy problem nierozwiązany we frustracji.
Jednak kiedy rano uruchomiłem samochód, kod QR pojawił się na ekranie! Wróciłem do telefonu, dodałem numer VIN mojego samochodu i zeskanowałem kod. Od tego momentu prawie wszystko działało zgodnie z oczekiwaniami. Mój profil był tam zamiast GOŚĆ, a nawet otrzymuję poziom naładowania akumulatora trakcyjnego w aplikacji. Jedyną dziwną rzeczą jest to, że przebieg na zbiorniku paliwa jest nieprawidłowy. Wydaje się, że jest to przestarzały odczyt. (Zakładam, że liczba przebiegu obok ikony zbiornika paliwa dotyczy tylko benzyny, a nie benzyny i akumulatora). Wszystko inne wydaje się działać.
Może to potrwać kilka godzin, zanim wszystko zostanie zarejestrowane, a może muszę zatankować zbiornik paliwa, aby zresetować wskaźnik przebiegu, ale na razie wydaje się, że nie potrzebuję nowej "jednostki centralnej"!