Toyota RAV4 Forums banner
1 - 17 of 17 Posts
Jeden z najlepszych modów, jakie zrobiłem, moim zdaniem. Dopasowanie było idealne, wpięło się od razu. Okablowanie świateł było łatwe dzięki adapterowi bezpiecznika. Przedni zderzak trzeba zdjąć, co jest o wiele łatwiejszym procesem, niż myślałem. Jeśli przeraża cię opuszczenie zderzaka, jestem pewien, że warsztat blacharski mógłby dokonać wymiany za rozsądną cenę.

Moje jedyne uwagi to: jest on zaprojektowany do współpracy z pakietem technologicznym, więc ma otwory na przednią kamerę i czujniki parkowania, których nie mam w moim RAV. I chciałbym, żeby litery były bardziej rozłożone, aby wypełnić przestrzeń emblematu. Ale to nic wielkiego, naprawdę podoba mi się to, co zrobił dla wyglądu przodu.

Oto szybkie zdjęcie, które zrobiłem właśnie teraz

Zapomniałem wspomnieć, że jakość plastiku jest bardzo dobra. Jeśli masz matowy czarny zderzak, plastik pasuje o wiele lepiej niż błyszcząca standardowa osłona chłodnicy.
Oto zbliżenie pokazujące dopasowanie plastiku, które pokazuje również wczesne etapy dzisiejszej burzy lodowej w Lower Michigan:

Zapomniałem wspomnieć, że jakość plastiku jest bardzo dobra. Jeśli masz matowy czarny zderzak, plastik pasuje o wiele lepiej niż błyszcząca standardowa osłona chłodnicy.
Oto zbliżenie pokazujące dopasowanie plastiku, które pokazuje również wczesne etapy dzisiejszej burzy lodowej w Lower Michigan:
tak, chciałbym, żeby cały plastik w moim prime XSE był matowy. Nie jestem fanem błyszczącego czarnego plastiku.

Jeden z najlepszych modów, jakie zrobiłem, moim zdaniem. Dopasowanie było idealne, wpięło się od razu. Okablowanie świateł było łatwe dzięki adapterowi bezpiecznikowemu. Przedni zderzak trzeba zdjąć, co jest o wiele łatwiejszym procesem, niż myślałem. Jeśli przeraża cię opuszczenie zderzaka, jestem pewien, że warsztat blacharski mógłby dokonać wymiany za rozsądną cenę.

Moje jedyne uwagi to: jest zaprojektowany do współpracy z pakietem technologicznym, więc ma otwory na przednią kamerę i czujniki parkowania, których nie mam w moim RAV. I chciałbym, żeby litery były bardziej rozłożone, aby wypełnić przestrzeń emblematu. Ale to nic wielkiego, naprawdę podoba mi się to, co zrobił dla wyglądu przodu.

View attachment 192484
Czy masz może film z instalacji? Wygląda świetnie!

Moim zdaniem jeden z najlepszych modów, jakie zrobiłem. Dopasowanie było idealne, wpięło się od razu. Okablowanie oświetlenia było łatwe dzięki bezpiecznikowi. Zderzak przedni trzeba zdjąć, co jest o wiele łatwiejszym procesem, niż myślałem. Jeśli przeraża cię opuszczenie zderzaka, jestem pewien, że warsztat blacharski mógłby wykonać wymianę za rozsądną cenę.

Moje jedyne uwagi to: jest on zaprojektowany do współpracy z pakietem technologicznym, więc ma otwory na przednią kamerę i czujniki parkowania, których nie mam w moim RAV. I chciałbym, żeby litery były bardziej rozłożone, aby wypełnić przestrzeń emblematu. Ale to nic wielkiego, naprawdę podoba mi się to, co zrobił dla wyglądu przodu.

View attachment 192484
Czy masz może film z instalacji? Chciałbym to zrobić, ale nie mam pojęcia lol. Wygląda świetnie!

Każdy powinien wiedzieć, że grill 5. generacji RAV4 ma dwa kształty. Większość RAV4 ma kształt pokazany w pierwszym poście. Podczas gdy Adventure i TRD mają inny kształt. Aby dostrzec różnicę, spójrz na zewnętrzne dolne rogi; normalny kształt ma opadający róg, który przypomina mi wąsy, podczas gdy drugi kształt jest pochylony w dół i zaokrąglony. Nie chcesz dostać niewłaściwego i musieć go zwrócić.

Dziękuję! Czy jest jakiś film z rzeczywistym demontażem grilla w hybrydzie?
Nie jestem pewien, czy potrzebujesz wideo.

Po zdjęciu przedniego zderzaka, następny krok zależy od posiadanego stylu (patrz post #13 powyżej) dla czujnika radarowego TSS, który znajduje się za emblematem Toyoty u góry dla zwykłego stylu.

Jeśli tak jest, grill po prostu zatrzaskuje się na osłonie zderzaka. Może być konieczne odpięcie niektórych wiązek przewodów i ponowne ich podłączenie po zakończeniu. W przypadku grilla (i większości innych elementów na osłonie zderzaka) Toyota używa szerokiego zatrzasku wciskowego, który może być konieczny do zwolnienia; ale kiedy je zobaczysz, będziesz w stanie wymyślić, jak to zrobić.

1 - 17 of 17 Posts