Toyota RAV4 Forums banner

Które porty USB są również do przesyłania danych w RAV4?

Tags
usb
43K views 23 replies 13 participants last post by  PRR  
#1 ·
Mój RAV4 ma pięć portów USB: jeden USB-A na desce rozdzielczej, dwa USB-C w podłokietniku i dwa USB-C dla tylnych siedzeń. Port na desce rozdzielczej jest portem do przesyłania danych i ładowania. Pozostałe cztery? Czy któryś z nich jest również portem danych? Na przykład, jeśli włożę pendrive z muzyką do jednego z tylnych portów, czy będę mógł słuchać na nim piosenek?

#4 ·
Użyłem huba podłączonego do portu USB w desce rozdzielczej. Toyota ogranicza to tylko do 2 urządzeń USB. Kolejnym ograniczeniem jest to, że CarPlay nie zezwala na rozpoznanie drugiego urządzenia USB po podłączeniu iPhone'a.

• Like
Reactions: Sienna1
#5 ·
Mój RAV4 ma pięć portów USB: jeden USB-A na desce rozdzielczej, dwa USB-C w podłokietniku i dwa USB-C dla tylnych siedzeń. Port na desce rozdzielczej jest portem zarówno do przesyłania danych, jak i ładowania. Pozostałe cztery? Czy któryś z nich jest również portem danych? Na przykład, jeśli włożę pendrive z muzyką do jednego z tylnych portów, czy będę mógł słuchać na nim piosenek?
Dlaczego mam 5 portów USB, skoro tylko jednego mogę używać, pozostałe 4 to USB-C. Czy mogę użyć kabla USB-C do USB-C? Mają je na Amazonie.

#11 ·
Dlaczego to robią? Mam 5 portów USB, jeśli tylko jednego mogę użyć, pozostałe 4 to USB-C. Czy mogę użyć kabla USB-C do USB-C? Mają je na Amazon.
USB to USB, nie ma znaczenia współczynnik kształtu portu.

Pamiętaj, że Toyota również używa metody KISS. Jeśli tylko jeden port jest potrzebny do obsługi danych, na przykład do aktualizacji oprogramowania układowego, to wszystko, co umieszczą.
Sama jednostka informacyjno-rozrywkowa prawdopodobnie może obsługiwać więcej niż jeden port dla danych, ale przypuszczam, że pozostałe mają po prostu wystarczająco dużo przewodów do zasilania i/lub oprogramowanie układowe jednostki radiowej ogranicza połączenia obsługujące dane.

Im więcej rzeczy włożą i włączą, tym więcej rzeczy będą musieli obsługiwać/gwarantować/naprawiać.

#15 · (Edited)
Jak uzyskać dostęp do tego portu USB? Chciałbym móc uruchomić mojego starego iPoda z tego portu i w ten sposób słuchać audiobooków.
Skrócona instrukcja obsługi
Indeks
Port multimedialny USB typu A

Image

Istnieje kilka wariantów otworów i osłon, ale będzie on tutaj:
Image

Attachments