Toyota RAV4 Forums banner

02 Rozstaw śrub Rav 4? 5 x 100 lub 114,3

21K views 10 replies 5 participants last post by  waltrav  
G
#1 ·
#4 ·
carmusic ma rację. Rozstaw śrub wynosi 5 x 114,3, a nie 5 x 100. Mam felgi Ford 18" na moim rav, które również mają rozstaw śrub 5 x 114,3 i pasują bezpośrednio do mojego samochodu.

Te koła w pierwszym poście z odsadzeniem 25 mm prawdopodobnie będą wystawać poza błotniki... chyba że masz poszerzenia.

#6 ·
Mohit said:
carmusic ma rację. Rozstaw śrub wynosi 5 x 114,3, a nie 5 x 100. Mam felgi Ford 18" w moim RAV, które również mają rozstaw śrub 5 x 114,3 i pasują bezpośrednio do mojego samochodu.
Czy rozstaw śrub jest taki sam we wszystkich RAV niezależnie od roku/modelu, czy też uległ zmianie?

#11 ·
Jim, szybko zmierzyłem odsadzenie z zapasowej felgi, którą mam, za pomocą mojej taśmy mierniczej, więc może się różnić o milimetr lub dwa.

Mój Rav to 02 LE. Mam 16X7JJ dla średnicy felgi, szerokości i numeru DOT, ale nie ZU45.

Możesz to sam zmierzyć, znajdując środek felgi, a następnie znaleźć odległość do powierzchni montażowej piasty.

Moje letnie Enkeis mają odsadzenie 38 mm. Jeśli dobrze pamiętam, gdzieś czytałem, że oficjalny zakres wynosi od 35 do 38 mm.

Walt