Toyota RAV4 Forums banner
1 - 20 of 36 Posts

Myxalplyx

· Registered
1,294 Posts
Discussion starter · #1 ·
Ok, chłopaki....co myślicie o tych kolektorach aftermarket do 2GR-FE? Jest to do zamiany 2GR-FE na MK2 MR2, ale może pasować do RAV4. Chcę tylko wiedzieć, jakie są wasze opinie na ten temat. Z góry dziękuję. http://www.monkeywrenchracing.com/p...m/product_info.php?cPath=318&products_id=1192&osCsid=5uqha7cdjn25c02grtovaudlp4
Kolektory ze stali nierdzewnej FMW pasują do wszystkich silników 2GR-FE bez modyfikacji, eliminując katalizatory wstępne i zapewniając znaczną poprawę mocy i momentu obrotowego w całym zakresie obrotów. Są wykonane z lekkiej stali nierdzewnej giętej na trzpieniu i spawane metodą TIG. Zaprojektowane do zamiany silnika 2GR -> MK2 MR2, kolektory te zapewniają wystarczający prześwit do przykręcenia manualnej skrzyni biegów. Wyloty tych kolektorów nie są takie same jak w standardzie!! Musisz wykonać własny układ wydechowy od kołnierzy kolektora.
Image

Czy wymiary są dostępne, lub jakieś zdjęcia pokazujące instalację? Wyglądają na dobrze zbudowane, po prostu zastanawiam się, jak blisko silnika są zamontowane, myśląc o przestrzeni w komorze silnika.

Oczywiście, jeśli zamontujesz kolektory wydechowe, prawdopodobnie będziesz musiał uzyskać większy przepływ z wtryskiwaczy itp. Czy na tych samych forach/stronie, na których znalazłeś kolektory, są jakieś ulepszenia sterownika silnika? Czy myślałeś o tym, aby nie używać katalizatorów lub dodać jakieś wysokoprzepływowe aftermarketowe?

Przepraszam za wszystkie pytania, po prostu próbuję pomyśleć o całym pakiecie ulepszeń potrzebnym, jeśli zamontowałbyś kolektory wydechowe.

Wiem, że Lotus używa tego silnika w swoim nowym Evora 2010 i uzyskuje około 276 KM i 252 TQ poprzez modyfikacje wydechu i ECU, nie ogromne wzrosty, ale są ograniczeni przepisami EPA itp.

Discussion starter · #3 ·
djw479 said:
Czy wymiary są dostępne lub jakieś zdjęcia pokazujące instalację? Wyglądają na dobrze zbudowane, po prostu zastanawiam się, jak mocno przylegają do silnika, myśląc o przestrzeni w komorze silnika.

Oczywiście, jeśli zamontujesz kolektory, prawdopodobnie będziesz musiał uzyskać większy przepływ z wtryskiwaczy itp. Czy te same fora/strona, na których znalazłeś kolektory, mają jakieś ulepszenia sterownika silnika? Czy myślałeś o rezygnacji z katalizatorów lub dodaniu jakichś wysokoprzepływowych części zamiennych?

Przepraszam za wszystkie pytania, po prostu próbuję pomyśleć o całym pakiecie ulepszeń potrzebnym, jeśli miałbyś zamontować kolektory.
Przeglądałem kilka stron i natknąłem się na link i postanowiłem go tam umieścić. Brak zdjęć z instalacji, o ile wiem, jeszcze nie, zwłaszcza w RAV4. Widziałem coś podobnego w MR2 (jeśli to nie był ten konkretny). Nie widziałem żadnych informacji na powyższym linku o ulepszeniach ECU. Oferują kontrolery typu piggy back, takie jak AEM F/IC-6 --> http://www.monkeywrenchracing.com/product_info.php?cPath=29_30&products_id=958

Zdecydowanie używałbym katalizatora, który łączyłby się z tym kolektorem. Wygląda na to, że nasz standardowy kat znajduje się tuż przy portach wydechowych. Nazywają to jednak 'pre' katem, więc muszę dokładniej sprawdzić, co się dzieje z naszymi wydechami. Właściwie jestem zadowolony z samego standardowego kolektora. Nie podoba mi się jednak sposób, w jaki łączą się dwa kolektory. Trzeba coś z tym zrobić. Ale od czasu zobaczenia tego, byłoby fajnie, gdyby mogło to działać efektywnie w naszych samochodach bez zbyt dużej dodatkowej pracy.

Oto adres Monkey Wrench Racing -->
2287 E. West Maple, Commerce township, MI 48390
Tel. (248) 624-9820 -- FAX (248) 479-0775

Jeśli ktoś jest zainteresowany, możesz ich odwiedzić. Mogę do nich zadzwonić jutro, ale gdybym był bliżej, po prostu bym do nich podjechał, porozmawiał i zobaczył, czy ten kolektor mógłby pasować (lub co można zrobić, aby go dopasować). Mają nawet hamownię (Dyno = Crack dla Myx :cry:). Czy ktoś w Michigan to czyta?

Wygląda na to, że macie ten sam problem, który my mieliśmy, kiedy chcieliśmy zainstalować kolektor Celica w naszym silniku RAV4 3SFE. Patrząc na to, co macie, mogą działać jeszcze lepiej w waszym przedziale RAV4 niż w MR2, do którego zostały stworzone w pierwszej kolejności. Dlaczego? Przestrzeń MR2 jest mniejsza niż RAV4. Kiedy już wpadną do bloku, jeśli macie jakiś problem z prześwitem, po prostu rozgrzejcie kolektor, aż rury będą czerwone i wciśnijcie je, aż wpadną na swoje miejsce. Jeśli problemy z prześwitem nadwozia? Dobry młotek może pomóc. Ale tak naprawdę, nie widzę tego w waszym przypadku. Widziałem to wiele razy.

Jeśli chodzi o konwerter katalityczny, wybierzcie 2 o wysokim przepływie, nie ma znaczenia, gdzie je zainstalujecie/umieścicie, ani czujnik O2, o ile działają.

Myxalplyx, AEM F/IC-6, który polecasz (niesamowita konfiguracja, jak mogę dodać), czy przynosi czujnik AEM wideband UEGO? Potrzebowalibyście dwóch, chyba że ustawiacie dwie rury w jedną. Pamiętajcie również, że dwie rury będą potrzebowały dwóch tłumików. Mam mniej więcej taką samą konfigurację, ale z silnikiem 3SFE, używając tych samych elektronicznych gadżetów.

Mężczyźni, ta konfiguracja, którą zamierzacie zainstalować, naprawdę da waszemu silnikowi N/A zastrzyk mocy. Polecam filtr K&N i termostat TRD. :wink: Aha, przy okazji, możecie pomyśleć o oszczędności paliwa. Z tą konfiguracją, zrobioną we właściwy sposób, tak jak zamierzacie to zrobić. Nie martwcie się, uzyskacie znacznie większą oszczędność paliwa, oczywiście przy tym samym rodzaju jazdy. Powodzenia i informujcie nas na bieżąco. To sprawi, że wielu ludzi będzie czekać na wasz raport.

Discussion starter · #5 ·
Cóż, wysłałem im e-mail, a także zostawiłem wiadomość głosową. Wiem, że godziny są dla mnie teraz śmieszne (pracuję w systemie 12-godzinnym), ale trudno. Krótko mówiąc, chcę tylko wiedzieć, czy wiedzą, czy pasuje do Toyoty RAV4 V6 2GR-FE (konkretnie z 2010 roku). Wątpię, ale nigdy nie wiadomo, dopóki się nie zapyta.

Jestem gotów być królikiem doświadczalnym dla tego. Piłka jest teraz po ich stronie. Idę dalej.... :wink:

Discussion starter · #6 ·
Odpowiedź.....

Monkeywrench Racing odpowiedziało. Oto ich odpowiedź -->

Nie zamontowaliśmy ich w Twoim samochodzie, ale zamontowaliśmy je w każdej wersji silnika
2GR-FE na stanowisku i nie widzę żadnych problemów z ich montażem
do Rav4. Mamy je w magazynie, więc jeśli chcesz je zamówić,
możemy je natychmiast wysłać. Jeśli wystąpi problem z dopasowaniem, a kolektory
będą wciąż w stanie jak nowe, możemy je przyjąć jako zwrot.

Dzięki,

Matt @ Monkeywrench
2287 E West Maple Rd Ste B
Commerce Township, MI 48390
tel: 248-624-9820 fax: 248-479-0775
Dobrze! Więc otworzyłem dziś maskę, aby sprawdzić, co może być związane z instalacją tych kolektorów i ile niestandardowych rur może być zaangażowanych. Omg! Zrobiłem kilka zdjęć spod samochodu i komory silnika, ale nie mam teraz czasu na przesłanie. Musiałbyś wziąć pod uwagę, gdzie zainstalować czujniki O2, nowe lokalizacje konwerterów katalitycznych, węże podciśnieniowe i połączenia, które znajdują się na kolektorze zamontowanym przy ścianie grodziowej oraz szaloną pętlę dwóch rur kolektora/wydechowych wokół wału napędowego pod spodem. Dobrze się temu przyjrzałem i szczerze mówiąc, nie dałem Toyocie wystarczająco dużo uznania. Narzekałem na to, jak dwa kolektory się połączyły i że nie było to wystarczająco płynne, nie ZWRACAJĄC naprawdę dobrej uwagi na zakręty i zakręty, które muszą wykonać wokół wału napędowego. To nie jest coś dla łagodnego mechanika/spawacza. Tolerancje są w niektórych obszarach ciasne.

Innymi słowy, standardowe rury i kolektor nie wyglądają wcale tak źle, jak ten obraz, który miałem w głowie wcześniej. Wrzuciłem kilka zdjęć, ale jeśli masz szansę, dobrze przyjrzyj się komorze silnika, a zwłaszcza pod swoim RAV, kolektorowi/rurze wydechowej. Dwa kciuki w górę dla Toyoty za to, że nie robią żadnych naprawdę ostrych zakrętów i zagięć i za umieszczenie tych rur wokół wału napędowego. :shock:

Dopuszczone do ruchu, nawet jeśli (cudem) pasują? W żadnym wypadku. Założę się, że potrzebowaliby pół tuzina zaślepek przyspawanych do nich i adapterów, aby przejść testy emisji spalin.......a nawet żeby silnik działał prawidłowo. Kiedy to wszystko byłoby zrobione? Katy bar the door, byłoby niesamowicie!

Discussion starter · #8 ·
Lotus Evora

Oto zdjęcie silnika (naszego silnika) dla Lotusa Evora.
Image

Zasadniczo ta sama cholerna konfiguracja silnika, którą mamy, ponieważ to ten sam silnik. Tego jednak szukałem, to konstrukcja kolektora i wydechu. Widać tylko jeden kolektor, ale ten, który widać, byłby tym samym kolektorem, który widać z przodu samochodu, w komorze silnika. Zauważ, że kształt kolektora jest dokładnie taki sam jak w naszym standardowym zestawie, wraz z otworem na czujnik O2.

Kiedy firma z rynku wtórnego wyprodukuje kolektor dla Evory, musi pamiętać, że standardowy kształt, więc cokolwiek zostanie wyprodukowane, może pasować do naszego samochodu bez problemów z prześwitem. Zobaczymy!

Prości faceci, jeden z was będzie musiał być tak zwanym "królikiem doświadczalnym". Kupcie zestaw, zanieście go do lokalnego warsztatu i zainstalujcie, lub przynajmniej spróbujcie go zainstalować. Jeśli wszystko się uda, jesteście bohaterami. Jeśli nie, utkniecie z zestawem kolektorów i stracicie trochę pieniędzy. Trochę stracicie, zawsze możecie pozbyć się ich na eBay.

Powiem wam, że to się na tym nie kończy. Będziecie musieli zainstalować większe tłumiki i katalizator. Dlaczego, tam właśnie powstaje prawdziwa moc.

Następnie, kolejnym krokiem jest układ hamulcowy. Musicie być w stanie ujarzmić bestię, że tak powiem. :lol:

A potem zawieszenie. Tutaj musicie być w stanie kontrolować bestię. :lol:

Wiem jedno, czytając to, uśmiechaliście się. :wink:

Discussion starter · #10 ·
mensajero said:
Prości faceci, jeden z was będzie musiał być tak zwanym "królikiem doświadczalnym". Kupcie zestaw, zanieście go do lokalnego warsztatu i zainstalujcie, lub przynajmniej spróbujcie go zainstalować. Jeśli pasuje, jesteście bohaterami. Jeśli nie, utkniecie z zestawem kolektorów i stracicie trochę pieniędzy. Trochę stracicie, zawsze możecie pozbyć się ich na eBayu.
Hej Mensajero,

Prawdopodobnie nie byłem wystarczająco jasny powyżej, ale chciałem powiedzieć, że konstrukcja kolektora Evory wygląda DOKŁADNIE tak samo jak konstrukcja RAV4 V6. Kolektor, czujnik O2, osłona katalizatora itp. wyglądają dokładnie tak samo. Ten sam kształt, to samo ustawienie itp. To dobrze, ponieważ jeśli/kiedy firma z rynku wtórnego wyprodukuje kolektor dla Evory, może on również pasować do RAV4, ponieważ muszą wziąć pod uwagę kształt standardowego kolektora wydechowego (zobacz, jak wygina się w prawo), aby uniknąć tego, co moim zdaniem jest częścią układu klimatyzacji. To dobra wiadomość!

Monkeywrench racing produkuje kolektor, który pasuje do RAV4, ale konstrukcja nie uwzględnia układu klimatyzacji, wokół którego wygina się standardowy kolektor. Kolektor Evoras wygina się i ma czujnik O2, a także katalizator w tym samym miejscu (chyba że znalazłem złe zdjęcie).

Szkoda, że nie widziałem tego posta wcześniej. Zaprojektowałem te kolektory i mogę powiedzieć, że pasują do każdego silnika 2GR z dowolną sprężarką klimatyzacji, jaką kiedykolwiek widziałem (przerobiłem około 12, aby je zaprojektować, w tym Rav 4), pasują również do standardowej chłodnicy oleju, jeśli jest zainstalowana. Jedyną rzeczą, której nie omijają, jest skrzynia AWD. Jest to przeznaczone wyłącznie do modeli 2WD.

Przyrost mocy jest bardzo poważny. Zmierzona moc między 270 a 300 KM na kołach (w zależności od reszty układu wydechowego), ale to dotyczy manualnych skrzyń biegów, więc w przypadku zastosowania w rav4 moc byłaby nieco mniejsza.

Jeśli ktoś nadal jest sceptyczny, gwarantuję 100% zwrot pieniędzy, jeśli nie pasują. Nawet wysyłka zwrotna (ponieważ wiem, że będą pasować).

Eliminują one główne katalizatory. Wszystkie inne emisje nie są naruszone, zwłaszcza że 2GR-FE wykonuje wszystkie emisje wewnętrznie w głowicy i głównie za pomocą zaworów VVTI. Bez głównych katalizatorów zapali się kontrolka silnika i nie przejdziesz testów emisji. Kontrolkę silnika można ponownie wyłączyć za pomocą tego: http://www.urdusa.com/product_info.php?cPath=66_170&products_id=1260518515 (nie powiązany z URD, ale robią dobre produkty).

W każdym razie, zadawajcie pytania, postaram się na wszystkie odpowiedzieć.

Gouky said:
Chciałbym, żeby ten post pojawił się wcześniej. Zaprojektowałem te kolektory i mogę powiedzieć, że pasują do każdego silnika 2GR z dowolnymi sprężarkami klimatyzacji, jakie kiedykolwiek widziałem (przerobiłem około 12, aby je zaprojektować, w tym Rav 4), pasują również do standardowej chłodnicy oleju, jeśli jest zainstalowana. Jedyną rzeczą, której nie omijają, jest skrzynia AWD. Jest to przeznaczone wyłącznie do modeli 2WD.

Przyrost mocy jest bardzo poważny. Zmierzoną mocą między 270 a 300 KM na kołach (w zależności od reszty układu wydechowego), ale to z manualnymi skrzyniami biegów, więc w zastosowaniu w Rav4 moc byłaby nieco mniejsza.

Jeśli ktoś nadal jest sceptyczny, gwarantuję 100% zwrotu pieniędzy, jeśli nie pasują. Nawet wysyłka zwrotna (ponieważ wiem, że będą pasować).

Eliminują one główne katalizatory. Na wszystkie inne emisje nie ma wpływu, zwłaszcza że 2GR-FE wykonuje wszystkie emisje wewnętrznie w głowicy i głównie za pomocą zaworów VVTI. Bez głównych katalizatorów zapali się kontrolka silnika i nie przejdziesz testów emisji. Kontrolkę silnika można wyłączyć za pomocą: http://www.urdusa.com/product_info.php?cPath=66_170&products_id=1260518515 (nie powiązane z URD, ale produkują dobre produkty).

W każdym razie, zadawaj pytania, postaram się na wszystkie odpowiedzieć.
No cóż, chłopaki, macie to. Jak mówi Myxalplyx: "Jest jak jest". Teraz, gdy usłyszeliśmy to z ust Lwa. Z gwarancją 100% zwrotu pieniędzy, nie ma powodu, dla którego nie powinieneś rozważyć zainstalowania zestawu kolektorów. Pamiętaj również, że w zależności od jazdy zwiększasz oszczędność paliwa. W zależności od reszty układu wydechowego około 270 i 300 KM to poważna moc. Z prawie seryjnego silnika. Wierz mi, dostaniesz zimne stopy i dłonie, gdy wdepniesz na ten pedał gazu. :egad: :thumbs_up: Dzięki temu postowi Gouky sprawił, że mam dobry dzień. A co z facetami V6 na tym forum?

mensajero said:
No cóż, macie to. Jak mówi Myxalplyx: "Jest jak jest". Teraz, gdy usłyszeliśmy to z ust Lwa. Z gwarancją 100% zwrotu pieniędzy, nie ma powodu, dla którego nie powinieneś rozważyć zainstalowania zestawu kolektorów. Pamiętaj również, że w zależności od jazdy, zwiększasz oszczędność paliwa. W zależności od reszty wydechu około 270 i 300 KM to spora moc. Z prawie seryjnego silnika. Wierz mi, dostaniesz zimne stopy i dłonie, gdy wdepniesz na ten pedał gazu. :egad: :thumbs_up: Dzięki temu postowi Gouky sprawił, że mój dzień był udany. A co z facetami z V6 na tym forum?
tak, tak naprawdę jestem trochę zaniepokojony, czy to po prostu nie będzie za dużo mocy w aplikacji FWD.

w moim MR2 ten silnik z tymi kolektorami sprawia po prostu niesamowite wrażenie. Moment obrotowy po prostu ciągnie się kilometrami, a hałas, gdy VVTI wprowadza mnóstwo nakładania się, jest wspaniały.

Gouky said:
zyski mocy są bardzo poważne. z zmierzoną mocą między 270 a 300 KM na kołach (w zależności od reszty wydechu), ale to z manualnymi skrzyniami biegów, więc w zastosowaniu rav4 moc byłaby nieco mniejsza.
Wow! 300 whp jest dość niewiarygodne jak na sam zestaw krótkich kolektorów. :egad: Jak wyjaśniasz takie zyski? Czy masz arkusz z hamowni, który mógłbyś opublikować?

RAV4Don said:
Wow! 300whp jest dość niesamowite jak na zestaw krótkich kolektorów. :egad: Jak wyjaśniasz takie zyski? Czy masz wykres z hamowni, który mógłbyś opublikować?
Zdjęcie jest trochę mylące, są one bardziej średniej długości niż krótkie. 10,5" biegaczy, jeśli je rozłożysz (wszystkie równej długości i prawie równe zgięcia na wszystkich trzech rurach)

Nie chodzi o to, ile mocy dodają kolektory, ale o to, ile mocy ogranicza standardowy wydech.

Oto pełny atak audio: http://www.youtube.com/watch?v=zJO_2wz9wk8 (tak, wiem, ogranicznik obrotów dostaje tam niezły wycisk)

lepsze niż hamownia są czasy na 1/4 mili. Trudno oszukać fizykę:
Na felgach 18" z oponami ulicznymi udało mi się uzyskać:
1,7 sekundy 60' i 13,1 sekundy 1/4 przy 104 mph.
waga w tym czasie wynosiła 3050 funtów (samochód + kierowca)

tu jest wykres z hamowni z jednej z wcześniejszych iteracji:
Image

gościu obsługujący hamownię zastosował z jakiegoś powodu korektę -5% na tym wykresie, więc szczyt wynosił faktycznie 291RWHP (lub 340HP na kole zamachowym). Czas na dragu to potwierdza. Ale nawet jeśli w to nie wierzysz, 277 to wciąż dużo.

Jeśli ktoś jest w pobliżu Fort Wayne, IN. z przyjemnością zrobię dla nich instalację i możemy zrobić przed/po na tej samej hamowni.

Discussion starter · #19 ·
Gouky said:
Szkoda, że ​​wcześniej nie widziałem tego posta. Zaprojektowałem te kolektory i mogę powiedzieć, że pasują do każdego silnika 2GR z dowolnymi sprężarkami klimatyzacji, jakie kiedykolwiek widziałem (przerobiłem około 12, aby je zaprojektować, w tym Rav 4), pasują również do standardowej chłodnicy oleju, jeśli jest zainstalowana. Jedyną rzeczą, której nie pasują, jest skrzynia AWD. Jest to przeznaczone wyłącznie do modeli 2WD.
Może to jest to, na co patrzę w komorze silnika, tuż przed chłodnicą. Skrzynia AWD. Widzisz zdjęcie silnika, które zamieściłem powyżej? Lewy port wydechowy idzie w prawo, a następnie łączy się z dwoma innymi portami wydechowymi przed połączeniem i skierowaniem w dół. Część, której lewy port wydechowy unika, to to, do czego się odnosiłem. Nie mam problemu z byciem królikiem doświadczalnym. Chodzi tylko o to, że kiedy dostanę kolektor(y), zabrałbym go do warsztatu, aby go zainstalować, jak... Meineke lub Midas. Nie mają pojęcia, jak zrobić nowe wtyczki O2. Mogliby jednak poradzić sobie z podłączeniem dwóch katalizatorów. Tak czy inaczej, jestem na tak, ale musiałbym móc zabrać części do kompetentnego warsztatu, aby zrobić resztę w krótkim czasie. Żaden nie jest w pobliżu. Mogą połączyć kilka rur, ale to wszystko. Będę musiał to zaplanować. Gouky, jesteś Monkeywrench racing, prawda? Jeśli tak, to już wymieniliśmy e-maile na ten temat. Jeśli nie mylę cię z innymi dostawcami, myślałem, że to 30-dniowa umowa zwrotu pieniędzy. Jeśli tak, wiem, że nie mógłbym zmusić warsztatu do wykonania niestandardowych części z katalizatorami, czujnikami O2 i rurami wydechowymi w tym czasie. Chciałbym, żebyś był blisko mnie. Z drugiej strony, jestem AWD.... nieważne. :( Czytałem w sieci pozytywne rzeczy o tobie Gouky... i kolektorze(ach).
Image
Image
http://www.toymods.org.au/forums/showthread.php?s=dbf58598aa5c67354c01a34ff0519a9e&t=43884&page=2
Image
Image

Myxalplyx said:
Nie mam problemu z byciem królikiem doświadczalnym. Chodzi tylko o to, że kiedy już dostanę kolektor(y), zabiorę go do warsztatu, żeby go zamontować, jak na przykład... Meineke lub Midas. Nie mają pojęcia, jak robić nowe mocowania O2. Mogliby jednak poradzić sobie z podłączeniem dwóch katalizatorów. *SNIP, żeby było krótko*
Nie, nie jestem Monkeywrench Racing. Jestem Frankenstein Motorworks (lub FMW, jak wspomniano na stronie Monkeywrench Racing). Znam Matta, jest całkiem w porządku i wcale mnie nie dziwi, że oferuje ten sam rodzaj oferty. Zapraszam do kupowania ich za pośrednictwem mnie lub za jego pośrednictwem. Cena jest taka sama.

Wykonanie tego Y-rury prawdopodobnie przekracza możliwości Midas lub Meineke. Ponadto stracisz trochę mocy, jeśli nie użyjesz rur giętych trzpieniowo.

Zdjęcia, które tam masz, to to, co zrobiłem dla mojego samochodu, zanim zamierzałem produkować kolektory na masową skalę. To było tylko ręcznie robione, 1-off przez mnie. Dobrze wypadły na hamowni, ale nie tak dobrze jak te, które teraz sprzedaję.

Szukałem i z jakiegoś powodu nigdy nie zrobiłem zdjęć zamontowanego przedniego kolektora, ale oto zdjęcia instalacji innych osób:
Image

Image

Oto słowny opis tego, jak silnik się czuje po przebudzeniu: http://www.twobrutal.co.uk/forum/sh...Meisters-Mk1-2gr-fe-conversion-project-mindfuck.&p=222275&viewfull=1#post222275 (jest to 2GR-FE zamontowany w podwoziu MR2 1. generacji (AW11))

Oto przykładowa rura Y dla tego konkretnego zastosowania:
Image

Image

Image

Image

Zobaczę, czy uda mi się znaleźć zdjęcie przedniego wyjścia z włączoną sprężarką klimatyzacji.

1 - 20 of 36 Posts