Chciałbym, żeby ten post pojawił się wcześniej. Zaprojektowałem te kolektory i mogę powiedzieć, że pasują do każdego silnika 2GR z dowolnymi sprężarkami klimatyzacji, jakie kiedykolwiek widziałem (przerobiłem około 12, aby je zaprojektować, w tym Rav 4), pasują również do standardowej chłodnicy oleju, jeśli jest zainstalowana. Jedyną rzeczą, której nie omijają, jest skrzynia AWD. Jest to przeznaczone wyłącznie do modeli 2WD.
Przyrost mocy jest bardzo poważny. Zmierzoną mocą między 270 a 300 KM na kołach (w zależności od reszty układu wydechowego), ale to z manualnymi skrzyniami biegów, więc w zastosowaniu w Rav4 moc byłaby nieco mniejsza.
Jeśli ktoś nadal jest sceptyczny, gwarantuję 100% zwrotu pieniędzy, jeśli nie pasują. Nawet wysyłka zwrotna (ponieważ wiem, że będą pasować).
Eliminują one główne katalizatory. Na wszystkie inne emisje nie ma wpływu, zwłaszcza że 2GR-FE wykonuje wszystkie emisje wewnętrznie w głowicy i głównie za pomocą zaworów VVTI. Bez głównych katalizatorów zapali się kontrolka silnika i nie przejdziesz testów emisji. Kontrolkę silnika można wyłączyć za pomocą:
http://www.urdusa.com/product_info.php?cPath=66_170&products_id=1260518515 (nie powiązane z URD, ale produkują dobre produkty).
W każdym razie, zadawaj pytania, postaram się na wszystkie odpowiedzieć.