Producenci samochodów chcą, żebyś zaakceptował konsensusowy styl życia drona. Możesz go mieć w dowolnym kolorze, jaki chcesz, o ile jest czarny.
Straciłbym zbyt wiele funkcji, które producent samochodów uznał za niezbędne dla irytacji związanych z jednostką centralną. Chcę, żeby radio było radiem. Nie chcę dokonywać regulacji pojazdu, rejestrować danych, zmieniać ogrzewania/klimatyzacji, zużycia paliwa ani niczego innego. Problem polega na tym, że producenci samochodów stworzyli tę głupotę, a ty ją zaakceptujesz, albo zaczną się kary.
Na razie szukam dsp lub dspamp, który akceptuje inne wejścia. W ten sposób, jeśli użyję radia, wszystko będzie nudne jak konsensus. Jeśli wyłączę radio, mogę przesyłać strumieniowo telefon komórkowy do dsp lub użyć dowolnego odtwarzacza muzyki mp3/flac.
W moim poprzednim samochodzie z 2019 roku, nie Toyocie, mogłem zamontować jednostkę centralną. Ale musiałem podłączyć fabryczną jednostkę centralną do wiązki przewodów, aby zresetować codzienne oszczędzanie czasu dwa razy w roku. Nic nie zastąpi konieczności wykonania wiązki Y i przedłużenia. Coraz trudniej jest teraz radzić sobie z George'em Orwellem z 1984 roku.
Udało mi się zabić tę bezużyteczną, nadętą świnię i usunąć aplikację z telefonu komórkowego.
Drive Pulse : Opt-Out
Na Twoją prośbę zrezygnowałeś z usług Connected Services firmy Toyota.
Twój pojazd nie przesyła już danych o lokalizacji, jeździe i stanie pojazdu do Toyoty. Bez przesyłania danych Twojego pojazdu potwierdzasz, że nie możemy świadczyć usług Connected Services. Następujące usługi nie będą działać w Twoim pojeździe: Safety Connect (który obejmuje automatyczne powiadamianie o kolizji, rozszerzoną pomoc drogową, pomoc w nagłych wypadkach i w przypadku kradzieży pojazdu), Remote Connect, Service Connect, Drive Connect i Wi-Fi Connect.
Teraz muszę tylko zamówić kilka z nich, zanim zostaną zakazane
Adapter kit for Disconnecting the Data Communication Module (DCM) on a Toyota vehicle without disabling the front right speaker or handsfree bluetooth microphone
www.autoharnesshouse.com
Usunięcie jednostki centralnej jest teraz przedsięwzięciem na czarnym rynku. MIB obserwują cię przez swoje okulary przeciwsłoneczne.