Mam Rav 4 z 2011 roku, bez pakietu sportowego na tylne opony. 4 cylindry. Czy ktoś z obecnych ma przyczepę kempingową?
Sprawdź w instrukcji obsługi maksymalną masę holowania. Myślę, że dla wszystkich modeli 4-cylindrowych wynosi ona 1500 funtów.Mam Rav 4 z 2011 roku, bez pakietu sportowego na tylne opony. 4 cyl.
By the way Magic, please fill in the rest of your profile. Advice for Ontario, CA is different than for Ontario, CAN [emoji846]I have a 2011 Rav 4, No rear tire sport appearance package. 4 cyl. does anyone here have a trailer like a camper?
To mój cel, brak ugięcia z tyłu. Mam tylko napęd na przednie koła, więc zmniejszenie ugięcia jest dla mnie jeszcze ważniejsze. Powiedziawszy to, ładuję moje przyczepy w około 45% z tyłu i 55% z przodu (około osi przyczepy), aby zrównoważyć obciążenie. Nie lubię północnoamerykańskiego obciążenia dyszla wymuszonego przez oś znajdującą się tak daleko z tyłu, ale nie chcę też być w pełni europejski, luźny. Muszę zachować trochę nacisku na dyszel dla stabilności!Mam przyczepę kempingową typu teardrop, która została zbudowana na przyczepie o wymiarach 5x8 stóp jako baza. Prawdopodobnie waży blisko tyle, ile waży Foryota. Mam V6 i łatwo się go ciągnie. Dodałem hamulce do przyczepy, a poprawa w hamowaniu była tego warta, nawet z większymi przednimi hamulcami i tarczami.
Foryota, założyłem również mocniejsze sprężyny z 3 rzędu siedzeń i teraz z tyłu (samochodu) nie ma zauważalnego ugięcia.
Chłodnica skrzyni biegów jest wysoce zalecana. U mnie utrzymuje temperaturę o 25-30 stopni F niżej.
Lubię Ike'a. Może jest trochę szalony, ale w dobry sposób. Kto inny może odśnieżać swoim Rav4?? I pomógł mi przy zakładaniu tych tylnych sprężyn śrubowych, nie osobiście, ale poprzez konsultacje tutaj. Jeszcze raz dziękuję, Ike.
Nie pamiętam pomiarów, ale wiem na pewno, że sprężyny 3. rzędu, które założyłem do mojego samochodu, który ma V6 i pakiet holowniczy, były grubsze i cięższe niż te, które zdjąłem.Sport występuje również w wersji 4-cylindrowej. Z takim samym niskim uciągiem jak każdy 4-cylindrowy.
Ktoś powiedział, że 3. rząd 4-cylindrowy jest taki sam jak w V6: Różne sprężyny śrubowe w Rav4 z 3. rzędem?
Jaki był pomiar? Jestem ciekaw, więc zrobiłem zdjęcie mojego V6 (pakiet TO). Leżąc na plecach na asfalcie, telefon w jednej ręce, suwmiarka w drugiej...
View attachment 153136
2007 Limited V6 z pakietem do holowania i 4WDCóż, amortyzatory nic nie robią dla opadania. Opadają wolniej, ale po 5 sekundach są takie same.
Żeby było jasne, jaki model masz RAV4? Mój to Limited V6 z pakietem do holowania, zgodnie z informacjami Toyota VIN:
![]()
Toyota VIN Decoder - Find Vehicle Specifications By VIN | Toyota.com
Discover your Toyota's unique history with our VIN decoder. Enter your VIN to access valuable information like the year it was built, color, technical specifications, optional equipment, and more.www.toyota.com