Toyota RAV4 Forums banner
1 - 8 of 8 Posts

Jesse13579

· Registered
2 Posts
Discussion starter · #1 ·
Oba siłowniki zamków przednich drzwi w moim RAV4 z 2018 roku przestały działać. Wymieniłem je i upewniłem się, że po stronie kierowcy zewnętrzna część klucza jest wyrównana i działa. Mogę zamykać i otwierać drzwi za pomocą pilota i kluczyka w drzwiach. Jeśli przekręcę wewnętrzną blokadę, odblokowuje się ona tylko po zamknięciu drzwi. Również jeśli nacisnę wewnętrzny przełącznik blokady, odblokowuje się on tylko po zamknięciu drzwi. Co zrobiłem źle? Jakieś pomysły?

Głupie pytanie, ... Czy to siłownik zamka drzwi z rynku wtórnego?? Czy to OEM od Toyoty?? Kupiłem części z rynku wtórnego i wiem, że nowe nie zawsze oznacza dobre części. Następną rzeczą jest świadomość, że wyprodukowane w Japonii i wyprodukowane w USA nieco się różnią. Siłowniki są specyficzne dla miejsca, w którym samochód został zbudowany.

Discussion starter · #3 ·
Głupie pytanie, ...
Czy to siłownik zamka drzwi z rynku wtórnego?? A może to OEM od Toyoty?? Kupiłem części z rynku wtórnego i wiem, że nowe nie oznacza dobrych części. Następną rzeczą jest świadomość, że zbudowane w Japonii i zbudowane w USA są nieco inne. Siłowniki są specyficzne dla miejsca, w którym samochód jest zbudowany.
Nie są OEM, ale są przeznaczone do japońskich Ravów, takich jak mój.

Dlatego ważne jest, aby podać numer VIN# do salonu, jeśli kupujesz części.
To prawda. Zadzwoniłem do dealera, aby uzyskać cenę/dostępność nowej pokrywy wlewu paliwa. Facet od części powiedział, że istnieje pięć różnych numerów modeli w zależności od pojazdu i poprosił o numer VIN. Dostarczono i udało się uzyskać właściwe informacje.

To prawda. Zadzwoniłem do dealera, aby uzyskać cenę/dostępność nowej pokrywy wlewu paliwa. Facet od części powiedział, że istnieje pięć różnych numerów modeli w zależności od pojazdu i poprosił o numer VIN. Dostarczono i udało się uzyskać właściwe informacje.
Wygodny sposób zmuszania ludzi do kupowania zawyżonych części od dealera.

1 - 8 of 8 Posts