Toyota RAV4 Forums banner

Problem z elektrycznym fotelem kierowcy

590 views 13 replies 4 participants last post by  notblue  
#1 ·
Cześć
Szukam pomocy w rozwiązaniu tego problemu z moim samochodem RAV4 EV 2021 Prime. Kupiłem go używanego i elektryczne fotele działały, a potem nagle wszystkie pokrętła sterujące przestały działać, słyszę tylko krótki zgrzyt, gdy naciskam którekolwiek z nich. Poszedłem do warsztatu, powiedzieli, że problem leży w komputerze fotela elektrycznego, wymieniłem go, ale ten sam problem nadal występuje.
Dodaję link do filmu, abyście mogli usłyszeć dźwięk

#2 ·
Plastikowe koło zębate może się zerwać. Na forum jest inny wątek na temat tych problemów. Sugeruję, abyś go poszukał.

Możesz kupić nowe plastikowe koła zębate w wielu miejscach. Lub jest co najmniej jedno miejsce, w którym można kupić mosiężne koło zębate.

#4 ·
Plastikowe koło zębate może się zerwać. Na forum jest inny wątek na temat tych problemów. Sugeruję, abyś go poszukał.

Możesz kupić nowe plastikowe koła zębate w wielu miejscach. Lub jest co najmniej jedno miejsce, w którym można kupić mosiężne koło zębate.
Dzięki za odpowiedź, nie wiem jak dotrzeć do tego wątku, będę wdzięczny, jeśli możesz mi pomóc.

#8 ·
Czy to jest fotel elektryczny z pamięcią czy bez.

Ciekawe, że powiedziałeś, że wymieniłeś komputer fotela....
możesz podać numer części?

Dodałem elektryczne fotele z pamięcią do mojego rav4. Dowiedziałem się, że główny komputer ECU nadwozia kontroluje fotele z pamięcią.
Czy przez komputer masz na myśli tylko same sterowanie fotela? Jak w tym, co naciskasz, aby przesunąć fotele.
Cześć, mam na myśli komputer lub to, co nazywają modułem, jest to czarny elektroniczny element pod fotelem kierowcy. Zamieściłem jego zrzut ekranu

Attachments