Ile portów USB masz wewnątrz pojazdu? Jeśli masz tylko jeden przy zapalniczce, porty USB 1 i 2 pod maską prawdopodobnie nie mają do nich przewodów. Niektóre z modeli z 2019 roku miały całe okablowanie, a brakujące elementy z wyższych wersji wyposażenia można było po prostu podłączyć. Nie wszystkie modele z 2019 roku były w ten sposób, a prawdopodobnie wszystkie niższe wersje wyposażenia z 2020 roku również nie miałyby tego okablowania. Ponieważ nie masz przedniej kamery do widoku z lotu ptaka, Twój model nie jest wersją Limited. Mój model Limited ma 5 portów USB. Jeden z przodu, 2 w konsoli środkowej i 2 dla tylnych siedzeń z tyłu konsoli środkowej. Zakładam, że para w konsoli środkowej to USB1, a para dla tylnych siedzeń to USB2. Jeśli więc nie masz tych portów USB, prawdopodobnie brakuje Ci połączeń elektrycznych w uchwycie bezpiecznika.
Interesujące jest to, że połączenie świateł przeciwmgielnych nie wyłącza się ze światłami przeciwmgielnymi, chyba że przełącznik świateł przeciwmgielnych przełącza masę na światła i utrzymuje stałe napięcie 12 V DC na światłach. Nie jest to powszechny mechanizm przełączania 12 V, ale czytałem, że system wtrysku paliwa w Toyocie używa tej metody aktywacji wtryskiwaczy.
Wiem, że nic z tego nie jest dla Ciebie pomocne, ale jesteś w skrzynce bezpieczników, gdzieś musi być przełączane napięcie 12 V DC. Co powiesz na okablowanie lub bezpiecznik świateł obrysowych, byłyby idealne, aby światła raptora działały w połączeniu ze światłami obrysowymi. Wymieniłem żarówki halogenowe w przednich światłach obrysowych na bursztynowe diody LED, więc jeśli to zrobiłeś, pobór prądu byłby mniejszy, więc dodanie świateł raptora nie przekroczyłoby oryginalnej wartości bezpiecznika. Możesz nawet podzielić światła raptora i mieć 2 do jednego światła obrysowego i 2 do drugiego światła obrysowego. Gniazda żarówek są dość łatwo dostępne. Użyłem klucza płaskiego, aby obrócić gniazdo żarówki; mam duże dłonie i to pomogło. Zapomniałem rozmiaru, którego użyłem. Tylko kilka przemyśleń.