Toyota RAV4 Forums banner
Status
Not open for further replies.
661 - 680 of 2,715 Posts
T-TT-0630-20 minęło ponad 14 miesięcy temu. Mieli mnóstwo czasu, żeby wymyślić odpowiedź korporacyjną. Zmienili część w nowych wersjach. Jak myślisz, jakie są szanse, że zaoferują przedłużenie gwarancji, na nowo definiując usterkę jako objętą gwarancją i rozszerzając zakres ochrony?
14 miesięcy temu, a do niedawna byliśmy w środku 100-letniej globalnej pandemii. Daj im chwilę, dobrze?
Car care nut mówi, że coś knują.

Pozwolę ci samemu zdecydować. Poniższe zdjęcie przedstawia obie strony mojego pierwszego problemu, z którym się zmagałem. Przedstawiciel Toyoty upierał się, że to uszczelniacz na wierzchu lakieru. Pozwolę ci samemu zdecydować, czy wygląda to jak coś na wierzchu lakieru, czy też niepomalowane. Sprawa trafiła do regionu i mieli nic z tym nie robić, a mi powiedziano, że ich przedstawiciel jest ich oczami i uszami w terenie. Bez względu na to, jak bardzo się mylą. Region otrzymał te same zdjęcia, które tu widzisz. Kwestionowany obszar był ukryty przed konsumentem. Nikt najwyraźniej nie wiedział, że w ogóle istnieje, dopóki na to nie wskazałem. W dniu, w którym miałem odebrać samochód z warsztatu, pani z regionu zadzwoniła do mnie ze 180-stopniową zmianą zachowania i "zapłacimy za to, po prostu wyślij mi kopię rachunku za naprawę z numerem VIN". Okazało się, że wszystkie wyprodukowane w Japonii miały ten problem, a te wyprodukowane w Kanadzie nie. Później dowiedziałem się, że ktoś w salonie, w którym kupiłem samochód, zaczął badać wszystkie samochody na parkingu i odkrył różnice między Kanadą a Japonią. Region poinformował mnie, że zamierza wysłać zawiadomienie do wszystkich poszkodowanych klientów. Bardzo wątpię, żeby to zrobili. Z czasem stanie się to problemem korozji, jeśli już nim nie jest.
Na co patrzymy?

14 miesięcy temu i do niedawna byliśmy w środku 100-letniej globalnej pandemii. Daj im chwilę, co?

Car care nut mówi, że coś knują.
Nastawienie i pomoc mogły być natychmiastowe. Papierkowa robota związana z przedłużeniem gwarancji zajmuje może miesiąc w biurokracji. Sprzęt dłużej.

Pan LargeCoffee powiedział:
... nikt nie słucha...

Przeczytałem twoje wcześniejsze posty i słucham.
Przeprowadzę inspekcję i ewentualne czyszczenie, ale nie będę używał żadnych powłok.
Jeśli w ogóle, usunę metalowy zacisk, jeśli wydaje się, że jest źródłem korozji i w inny sposób przytrzymam końce oplotów.

Save
Mr LargeCoffee powiedział:
... nikt nie słucha...

Przeczytałem twoje wcześniejsze posty i słucham.
Przeprowadzę inspekcję i ewentualne czyszczenie, ale nie będę używał żadnych powłok.
Jeśli już, to usunę metalowy zacisk, jeśli wydaje się, że jest źródłem korozji i w inny sposób przytrzymam końce oplotów.
Tylko do wiadomości, metalowa opaska służy również jako ekran elektromagnetyczny. Byłbym ostrożny, ponieważ jego niewymienienie spowoduje zauważalne zakłócenia EMI w niektórych systemach w pojeździe. Ten typ zacisku jest używany w pojazdach EV/HV.

Zła konstrukcja powodująca korozję to osobny problem.

• Like
Reactions: Kmvreter
Save
Informuję, że metalowa opaska służy również jako ekran elektromagnetyczny. Byłbym ostrożny, ponieważ jej niewymienienie spowoduje zauważalne zakłócenia EMI w niektórych systemach pojazdu. Ten typ zacisku jest używany w pojazdach EV/HV.

Zła konstrukcja powodująca korozję to osobna kwestia.
Całkowicie rozumiem i zgadzam się w sprawie EMI.
Jeśli moja metalowa opaska jest skorodowana, usunę ją, aby zatrzymać katastrofalną awarię i zastąpię ją czymś, jeszcze nie wiem czym. Przejdę przez to w odpowiednim czasie. Najpierw muszę sprawdzić.

• Like
Reactions: Glideslope
Save
Pozwalam Państwu zdecydować. Poniższe zdjęcie przedstawia obie strony mojego pierwszego problemu, z którym się zmagałem. Przedstawiciel Toyoty upierał się, że to uszczelniacz na wierzchu lakieru. Pozwalam Państwu zdecydować, czy wygląda to jak coś na wierzchu lakieru, czy niepomalowane. Sprawa trafiła do szczebla regionalnego i mieli nic z tym nie robić, powiedziano mi, że ich przedstawiciel jest ich oczami i uszami w terenie. Bez względu na to, jak bardzo się mylą. Regionalny otrzymał te same zdjęcia, które Państwo tu widzą. Kwestionowany obszar był ukryty przed konsumentem. Nikt podobno nie wiedział, że w ogóle istnieje, dopóki na to nie wskazałem. W dniu, w którym miałem odebrać samochód z warsztatu, pani z regionalnego zadzwoniła do mnie ze 180-stopniową zmianą w zachowaniu i powiedziała: "Zapłacimy za to, po prostu prześlij mi kopię rachunku za naprawę z numerem VIN". Okazało się, że wszystkie wyprodukowane w Japonii miały ten problem, a te wyprodukowane w Kanadzie nie. Później dowiedziałem się, że ktoś w salonie, w którym kupiłem samochód, zaczął badać wszystkie samochody na parkingu i odkrył różnice między Kanadą a Japonią. Regionalny powiedział mi, że wyślą powiadomienie do wszystkich poszkodowanych klientów. Bardzo wątpię, żeby to zrobili. Z czasem stanie się to problemem korozji, jeśli już nim nie jest.
Myślę, że to naprawdę porównywanie jabłek do pomarańczy. Czuję, że to jedno z tych łatwych rozwiązań typu „zrób to sam”, które w pewnym stopniu wpływają na prawie każdy pojazd i z którymi łatwiej sobie poradzić niż uruchomić łańcuch. Nie sądzę, żeby to było związane z awarią wiązki przewodów hybrydowych.

Myślę, że to zabawne, że główne dyskusje na tym forum dotyczą albo problemu złącza przewodów wysokiego napięcia, albo „kiedy będzie tu mój RAV4?” lub „jak długo trzeba czekać na RAV4?” lub „Mój RAV4 zmienił status z A na F, co to znaczy?” lub „mój RAV4 płynie właśnie przez Kanał Panamski na pokładzie SS Toyota, kiedy będzie w PONY?”.

Szybkie pytania, które mogły zostać omówione na ponad 34 stronach, ale czy to prawda, że ta część została zmieniona dla '22 i później? I czy gwarancja Toyota Extracare Platinum obejmowałaby to w przypadku awarii?

Szybkie pytania, które mogły zostać omówione na ponad 34 stronach, ale czy to prawda, że ta część została zmieniona od '22 roku? I czy gwarancja Toyota Extracare platinum obejmowałaby to w przypadku awarii?
Tak, '22 powinien mieć "otwartą/naciętą" wersję kabla (mam nową część z lutego '21). I w Kanadzie wspomniano, że byłoby to objęte dodatkową gwarancją, ale lepiej mieć to na piśmie od dyrektora serwisu/finansowego dealera, ponieważ rozumiem, że istnieje pewne sformułowanie, które może sprawić, że nie będzie to objęte w zależności od tego, z kim rozmawiasz.

Tak, 22 powinien mieć "otwartą/naciętą" wersję kabla (mam nową część z 21 lutego). I w Kanadzie wspomniano, że powinno to być objęte dodatkową gwarancją, ale lepiej mieć to na piśmie od dyrektora serwisu/finansów dealera, ponieważ rozumiem, że istnieje pewne sformułowanie, które może sprawić, że nie będzie to objęte w zależności od tego, z kim rozmawiasz.
Cieszę się, że przynajmniej zostało to poprawione, to było sformułowanie, które mnie zaniepokoiło z części "Czego nie obejmuje" gwarancji:

Zestaw akumulatorów pojazdu hybrydowego; Zespół wtyczki akumulatora pojazdu hybrydowego; Zespół przekaźnika pojazdu hybrydowego; Zespół akumulatora zasilającego pojazdu hybrydowego;

Tak, to nowy projekt, ale pytanie brzmi - czy to tylko otwarta wersja okładki, czy otwarta wersja okładki + inny materiał metalowego zacisku?
Jasne. Czy zacisk jest z nowego metalu, czy tylko z powłoką, czy też ani jedno, ani drugie. Pytanie za 64 000 dolarów.

Save
Tak, 22 powinien mieć "otwartą/naciętą" wersję kabla (mam nową część z 21 lutego). I w Kanadzie wspomniano, że powinno to być objęte dodatkową gwarancją, ale lepiej mieć to na piśmie od dyrektora serwisu/finansowego dealera, ponieważ rozumiem, że istnieje pewne sformułowanie, które może sprawić, że nie będzie to objęte w zależności od tego, z kim rozmawiasz.
Cześć, czy mógłbyś mi wyjaśnić coś o twoim rav4? Czy masz model z 2021 roku, który dostałeś w lutym 2022 roku, czy masz model z 2021 roku, który dostałeś w lutym 2021 roku?
Kiedy dostałem swój model z 2022 roku zbudowany w Kentucky w styczniu 2022 roku, modele z 2021 roku, które zostały zbudowane w Japonii, były w drodze do mojego dealera w tym samym czasie.

hallo , could you clairify for me about your rav4 ? Do you have a 2021model that you got in Feb. of 2022 , or do you have a 2021 model you got in Feb. of 2021 .
When I got my Kentucky built 2022 model in Jan, of 2022 , there were 2021 models that were built in Japan in transit to my dealer at the same time. .
Mam model z 2021 roku, który dostałem w lutym 2021 roku. Zbudowany w Kanadzie, więc może nowe części były używane tylko w niektórych fabrykach w Ameryce Północnej?

661 - 680 of 2,715 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.