Toyota RAV4 Forums banner

Ile czasu mija od dnia budowy do dostawy?

26K views 6 replies 5 participants last post by  kimisaur  
#1 ·
Wiem, że istnieją zmienne i że nie jest to spójna oś czasu, ale jak długo trwa budowa nowego RAV4 Hybrid?

Na przykład, jeśli hipotetyczny RAV miałby datę budowy 6/6 w Kanadzie (tak, jutro), jak długo to zajmie...

Aby ukończyć budowę? Jeden dzień, dwa, więcej?
Aby być gotowym do wysyłki z fabryki?
Dotarcie do zachodniego wybrzeża?
Podróż z magazynu do dealera?
Przygotowanie dealera do dostawy?

Dzięki!

Rob

#2 ·
Nie ma nawet przybliżonej liczby. Dealer może podać bardzo szacunkową ocenę. Kiedy zamawiałem, powiedziano mi, że dostawa zajmie 2-3 tygodnie, potem zmieniło się to na 5 tygodni i ostatecznie zajęło 7 tygodni. Było to ograniczone z Japonii z panoramicznym dachem. Produkcja w Kanadzie może mieć inny harmonogram czasowy.

#3 ·
Mogę powiedzieć na podstawie mojej własnej osi czasu, że jeśli data budowy to 6/6, to zostanie ona ukończona tego dnia (chyba że wystąpią jakieś opóźnienia w fabryce) i może zostać natychmiast wysłana. Czego nie mogę powiedzieć (ponieważ mieszkam w Toronto w Kanadzie), to ile czasu zajmuje wysyłka na zachodnie wybrzeże. Mój hybrid limited został zbudowany w Cambridge, ON, a data budowy przypadła na czwartek. Dotarł do dealera w Toronto (1,5 godziny od Cambridge) we wtorek.

#4 ·
W 2009 roku zamówiłem nowy model Gen 5 Camaro z fabryki. Mój dealer informował mnie na bieżąco o informacjach dotyczących budowy, a użytkownicy forum Camaro5.com mieli wszystkie informacje i wątki dotyczące śledzenia pojazdu od momentu budowy do dostawy. Wszyscy śledziliśmy wagony kolejowe, aż do tego, w którym znajdowało się nasze Camaro, od Ottawy do ostatecznej dostawy do magazynu. Następnie odbiór i dostawa przez firmę transportową. Przysięgam, że od dnia, w którym samochód został zbudowany (myślę, że zajęło to więcej niż jeden dzień na linii produkcyjnej) do momentu, gdy zadzwonił do mnie dealer, zawsze wiedziałem, gdzie jest mój Camaro.

Nawiasem mówiąc, wciąż mam i wciąż kocham mojego Camaro. 2010 2LT RS M6 w kolorze Aqua Blue Metallic.

Rob