Toyota RAV4 Forums banner

Namiot dachowy iKamper Mini

37K views 52 replies 15 participants last post by  Freakytikitv  
#1 ·
Właśnie zainstalowaliśmy nasz iKamper Mini RTT i pasuje idealnie do RAV4. Zdecydowanie świetny rozmiar dla tego pojazdu.
Do tej pory nie zauważyliśmy żadnych zmian w sposobie jazdy RAV ani niczego innego.
Mamy nadzieję wyjechać na kemping w ciągu najbliższych kilku tygodni, aby naprawdę to przetestować, ale jak dotąd jesteśmy pod wrażeniem!
Jest super łatwy w konfiguracji.

#8 ·
Mamy go zamontowanego na systemie bagażnika FrontRunner, który mocuje się do podwyższonych relingów dachowych, które znajdują się w wersjach Adventure lub TRD. Prawdopodobnie najlepiej jest użyć poprzeczek z rynku wtórnego lub systemu bagażnika do namiotu dachowego. Więc dla naszego zestawu FrontRunner było świetnie. Super solidne i bezpieczne.

#13 ·
Jestem pewien, że się zmieści, ale może wyglądać dość długo na RAV.
Oto nasz markiza zanim dostaliśmy namiot dachowy, abyś mógł zobaczyć, jak wygląda:
155314

Wyobraź sobie, że dłuższa markiza wystawałaby trochę bardziej z przodu.
Mogłoby zadziałać, ale może wyglądać na zbyt dużą.
Istnieją inne marki, które produkują markizy, takie jak Roam Adventures i Dobinsons.
Być może mają taką w rozmiarze, którego szukasz!

#29 ·
Tak!
Sprawdź nas na IG lub YouTube, aby zobaczyć więcej aktualności na temat naszej konfiguracji i przygód:
Oglądałem twoje filmy na YouTube. Dziękuję za ich zrobienie.

Podobają mi się segmenty kulinarne. Czy używasz jakichś specjalnych przypraw? Zastanawiałem się również, kto produkuje fajny zestaw do gotowania? Chciałbym jeden z nich kupić. Wydaje się bardzo wszechstronny i prosty w użyciu.

Na koniec, czy masz link do pojemników do przechowywania? Bardzo dobrze pasują do Rav4. Przepraszam, że jestem natrętny, ale twoje filmy sprawiają, że chcę kupić przedmioty, których używasz. :)

Szczęśliwych szlaków.

#16 ·
Lunar_Lander, na Twojej ramce tablicy rejestracyjnej jest napisane Vallejo. Czy tam mieszkasz? Pytam, ponieważ urodziłem się i wychowałem w Vallejo, a mój RAV4 przyjechał z Vallejo w ramach transferu do Concord. Teraz mieszkam w Martinez, ale moja mama wciąż jest w Vallejo.

#24 ·
Bagażnik FrontRunner to dość skomplikowana sprawa. Technicznie rzecz biorąc, nie mają dopasowania specjalnie do TRD, więc współpracowaliśmy bezpośrednio z FrontRunner i ich warsztat w SoCal opracował dopasowanie do naszego samochodu. Wierzę, że było to częścią ich fazy planowania / testowania systemu specyficznego dla TRD/Adventure, który teraz opracowują. Sprawdziłbym bezpośrednio w FrontRunner, kiedy spodziewają się udostępnić go publicznie.
Wiem, że mają system dla poziomów wykończenia innych niż TRD/Adventure, ale podniesione relingi dachowe wymagają innych części.
Właściwie jechaliśmy z północnej Kalifornii do warsztatu FrontRunner w SoCal, aby założyć bagażnik i jak dotąd było niesamowicie.
Nie jestem pewien, czy któryś z innych dostępnych systemów zatrzaskowych, które mają, sprawdziłby się dobrze w TRD, ale warto się z nimi skontaktować, aby się dowiedzieć.

#26 ·
Jaka jest całkowita wysokość Twojego bagażnika z iKamperem? Po prostu martwię się wjazdem do mojego garażu/itp. Wielkie dzięki!
IKamper Mini ma prawie 13" wysokości. Następnie bagażnik FrontRunner i mocowanie namiotu mają kilka cali.
FrontRunner znajduje się na podwyższonych relingach dachowych, które dodają kilka kolejnych cali.
165803

Jeśli masz bagażnik Prinsu, jest on nieco bardziej dopasowany do pojazdu, więc prawdopodobnie nie dodaje tyle wysokości, co mój zestaw Frontrunner.

Mamy również zestaw podnoszący i sztywniejsze sprężyny, które podnoszą nas jeszcze bardziej, więc unikam wszelkich garaży z niskimi sufitami haha.

Właśnie zrobiłem szybki pomiar i wynosi on około 7" od góry samochodu do dołu iKampera:
165804

#28 ·
Ci obozowicze na dachu są fajni, ale muszę pomyśleć, że z jednostką i dwójką dorosłych przekraczają jakąkolwiek wagę, jaką Toyota zamierzała mieć na tych szynach.
Więc tak naprawdę nie ma problemu z wagą namiotu + 2 dorosłych na relingach dachowych. Ograniczenie wagi, które jest udokumentowane, to dynamiczne ograniczenie wagi, czyli ograniczenie wagi podczas ruchu (do 80 mil na godzinę na autostradzie, a następnie gwałtowne hamowanie). Kiedy jesteś zaparkowany, istnieje inne ograniczenie wagi (statyczne ograniczenie wagi), które jest znacznie wyższe.
Jest MNÓSTWO ludzi, którzy używają tych namiotów dachowych i je uwielbiają. Nigdy nie słyszałem o żadnych problemach związanych z wagą.