Toyota RAV4 Forums banner

Instrukcja wymiany lusterek po stronie kierowcy

35K views 8 replies 5 participants last post by  JuneBug  
#1 ·
Cześć,

Czy są jakieś instrukcje krok po kroku, jak wymienić zespół lusterka bocznego od strony kierowcy?

Dzięki,

#2 ·
To naprawdę proste. Po prostu otwórz drzwi i zdejmij czarną trójkątną osłonę na oknie, która zakrywa miejsce, w którym znajduje się lusterko. Jest tam po prostu zatrzaśnięta i wystarczy pociągnąć za krawędzie, a wyskoczy. Po usunięciu tego (jeśli masz głośniki wysokotonowe), odłącz je lub po prostu zostaw je zwisające z przewodami. Teraz możesz zobaczyć nakrętki mocujące lusterko. Wystarczy odłączyć wszystkie przewody i odkręcić nakrętki, a następnie wyjąć zespół lusterka. Nigdy wcześniej tego nie robiłem w Rav4, ale w przeszłości usunąłem wiele zespołów lusterek i wszystkie są takie same.

#3 ·
#4 ·
Wygląda na to, że się pomyliłem. Właśnie zauważyłem, że dolna śruba jest faktycznie niżej niż wewnętrzny panel drzwi. To trochę głupie. We wszystkich innych pojazdach, w których demontowałem lusterka, nie było konieczności zdejmowania wewnętrznego panelu drzwi, ponieważ po usunięciu trójkątnego elementu śruby lusterek są już odsłonięte.

#5 ·
To uczciwa pomyłka wing_woo! :wink: Mike

#6 ·
#9 ·