Toyota RAV4 Forums banner

Pomoc dotycząca zestawu wskaźników

Tags
help
1 reading
5K views 15 replies 9 participants last post by  tRAVeler4  
#1 ·
Więc odebrałem mojego SuperSonic Red RAV4 Prime XSE z pakietem Tech (Kanada) około tygodnia temu i jak dotąd uwielbiam go.

Może jestem bardziej tępy niż zwykle, ale za cholerę nie mogę zrozumieć, co robię źle z zestawem wskaźników. Próbuję wyświetlić Monitor Energii (przepływ mocy(?)) i status AWD, ale nie mogę ich wyświetlić. W instrukcji jest napisane, że powinny być opcje, ale ich nie widzę.

Jakieś rady lub porady krok po kroku?

Dzięki

#5 ·
Sprawdź ten film:

Mam 2021, więc nie mogę tego zweryfikować, ale wygląda na to, że nowszy cyfrowy zestaw wskaźników w RAV4 z 2023(?)+ pozwala wybrać, które elementy mają być wyświetlane w lewym lub prawym okrągłym zestawie wskaźników. Film to demonstruje o 2:51.

Jeśli jesteś w trybie zmiany ustawień, wygląda na to, że możesz strzałką w prawo (lub w lewo) przejść do ekranu wyboru opcji, aby zaznaczyć lub odznaczyć, które opcje wyświetlania będą widoczne dla każdego zestawu wskaźników. On może nie mieć hybrydy, więc nie ma opcji Monitor energii, ale ten gość ma i możesz to zobaczyć o 2:30:

#6 ·
Sprawdź ten film:

Mam 2021, więc nie mogę tego zweryfikować, ale wygląda na to, że nowszy cyfrowy zestaw wskaźników w RAV4 z 2023(?) i nowszych pozwala wybrać, które elementy mają być wyświetlane w lewym lub prawym okrągłym zestawie wskaźników. Film demonstruje to o 2:51.

Jeśli jesteś w trybie zmiany ustawień, wygląda na to, że możesz strzałką w prawo (lub w lewo) przejść do ekranu wyboru opcji, aby zaznaczyć lub odznaczyć, które opcje wyświetlania będą widoczne dla każdego zestawu wskaźników. On może nie mieć hybrydy, więc nie ma opcji Monitor energii, ale ten gość ma i możesz to zobaczyć o 2:30:
To robiłem, ale niektóre z tych opcji, które on pokazuje, nie pojawiają się u mnie. Będę musiał poszukać więcej...

#7 ·
Kiedy jesteś na tym ekranie, naciśnij prawy przycisk na pokrętle sterowania jeszcze raz (naciśnij lewy, gdy jesteś w lewym klastrze).

Image

Powinno się wtedy pojawić:

Image

Czy to menu pojawia się u Ciebie? Jeśli tak, przewiń w górę/w dół dla każdego otwartego pola i kliknij ok, aby dodać ten widget jako możliwy wybór do wyświetlenia w tym klastrze. Większość widżetów jest początkowo niezaznaczona. Po zaznaczeniu widżetu będziesz mógł przewijać opcje widżetu z powrotem w tym widoku przewijania wyboru.

Image

Jeśli to menu wyboru widżetu nie jest dostępne, możesz zajrzeć do swojego dealera i poprosić o pomoc.

#8 ·
Kiedy jesteś na tym ekranie, naciśnij prawą stronę na kole sterowania jeszcze raz (naciśnij lewą stronę, gdy jesteś w lewym klastrze).

View attachment 210609

Powinno się wtedy pojawić:

View attachment 210610

Czy to menu pojawia się u Ciebie? Jeśli tak, przewiń w górę/w dół dla każdego otwartego pola i kliknij ok, aby dodać ten widżet jako możliwy wybór do wyświetlenia w tym klastrze. Większość widżetów jest początkowo niezaznaczona. Po zaznaczeniu widżetu będziesz mógł przewijać opcje widżetu z powrotem w tym widoku wyboru.

View attachment 210611

Jeśli to menu wyboru widżetów nie jest dostępne, możesz zajrzeć do swojego dealera i poprosić o pomoc.
Dzięki! Spróbuję tego później.

#11 ·
Jeśli nadal jesteś na ekranie wyboru widgetów, naciśnij lewo (jeśli jesteś w prawym klastrze) lub prawo (jeśli jesteś w lewym klastrze), co spowoduje powrót do następnego ekranu. Jeśli lewo/prawo nie działa, naciśnij przycisk powrotu (nie pamiętam z głowy i nie jestem w samochodzie, żeby to sprawdzić).

Kiedy jesteś na tym ekranie, użyj pokrętła sterowania, aby kliknąć w górę lub w dół, aby zmienić widgety.

Jeśli nie jesteś w jednym z klastrów, będziesz chciał nacisnąć w górę na pokrętle sterowania, a następnie w lewo lub w prawo, aby wejść do klastra, który chcesz zmienić. To przeniesie Cię do trybu wyboru widgetów klastra na powyższym zdjęciu.

#13 ·
OK. być może istnieje niezgodność terminologiczna, na powyższym zdjęciu widgetem jest dystans do opróżnienia, a nie kompas... zgadzamy się, prawda? jeśli nie, wyłącz swoje widgety i zobacz, co się zmieni...

Greg
Widgety to wyświetlacze danych w konfigurowalnej sekcji pośrodku klastra. Na powyższym zdjęciu widgetem, który jest oglądany, jest kompas.

#16 ·
Widżety są zaznaczone na czerwono na załączonym zdjęciu. Widżety są dostępne tylko na niektórych ekranach.

Nie widzę żadnego sposobu, aby zmienić to, co jest wyświetlane w widżecie. Myślę, że jedyne opcje to to, co jest na zdjęciu. Automatycznie wyświetla efektywność elektryczną lub gazową w oparciu o tryb HV lub EV w lewym widżecie. Prawy widżet jest tutaj pusty, ale wyświetla informacje audio - tylko nazwę odtwarzanego utworu i myślę, że może źródło dźwięku.