Toyota RAV4 Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

Thelt

· Registered
47 Posts
Discussion starter · #1 ·
Czy ktoś tu przewozi kajaki na dachu? Jeszcze tego nie próbowałem, ale kupiłem bagażnik dachowy i uchwyty. Jestem ciekaw, jak to działa. Prawdopodobnie spróbuję, gdy pogoda się ociepli. Nie mam ciężkich kajaków, ale wydaje się, że podnoszenie ich tak wysoko może być trudne.

Ogólnie rzecz biorąc, wysokość sprawia, że jest 'niełatwo', ale nie jest to trudne. Wystarczy trochę planowania. Możesz położyć koc na górze tylnej klapy i wsuwać/zsuwać kajak z tyłu. W zależności od wzrostu możesz użyć składanego stołka do wiązania, ale bądź gotowy na to, że nóżki stołka zapadną się w ziemię na miejscach startu (które mogą mieć nierówny teren, tworząc nowe problemy). Otwarcie drzwi i stanie na progu to kolejny sposób. Uważaj na paski mocujące, które powodują zadrapania, jeśli je przerzucasz itp. I zadrapania podczas ściągania kajaka. Poświęć pół godziny na podjeździe i spróbuj różnych rzeczy. I zapytaj ludzi na miejscach startu, jak sobie z tym radzą.

Tak, kolejne wyzwanie, ale nie jesteś pierwszy, który staje w obliczu tego problemu. Istnieją systemy podnoszenia, takie jak:

Jeśli przejdziesz do recenzji drugiego linku, zobaczysz, że ktoś używa go w Rav4.

Zdecydowanie zachęcam do używania lin mocujących z przodu i z tyłu, a nie tylko pośrodku na belkach bagażnika. I pamiętaj, żeby nie zapomnieć, że masz tam kajak. Przejazdy i garaże mogą zrobić swoje z łodzią lub odwrotnie.

Mam Thule Hullavator i uwielbiam go! Śmiesznie drogi, ale całkowicie rozwiązuje problem wysokości. Bardzo łatwy do załadunku i rozładunku kajaka. Upewnij się tylko, że masz zamki, za łatwo ukraść.

Mam Thule Hullavator i uwielbiam go! Śmiesznie drogi, ale całkowicie rozwiązuje problem wysokości. Bardzo łatwy załadunek i rozładunek kajaka. Pamiętaj tylko, żeby dostać zamki, za łatwo ukraść.
Więc masz hullavator do swojego rav4? Powiedziano mi przez Thule, że nie działają w moim samochodzie, ale ich strona internetowa i nasze lokalne miejsce do wiosłowania mówią, że tak. Daj mi znać?? Mam 2023 Rav4 hybrid LXE premium.

Czy masz hullavator do swojego rav4? Powiedziano mi przez Thule, że nie działają w moim samochodzie, ale ich strona internetowa i nasze lokalne miejsce do wiosłowania mówią, że tak. Czy możesz mi dać znać?? Mam 2023 Rav4 hybrid LXE premium.
Nieważne... zadzwoniłem ponownie do THULE i potwierdzili, że ten bagażnik działa i że otrzymałem błędne informacje.

Zmęczyło mnie wkładanie kajaków na dach. Sprawdziłem opcję Thule, ale za cenę 2 hullivatorów można zamontować hak i przyczepę Malone EcoLight. Wypróbowałem swój po raz pierwszy w ten weekend. Bonus, mogę założyć 2 tace na rowery i zabrać zarówno rowery, jak i kajaki na wakacje tego lata.

Nieważne... zadzwoniłem ponownie do THULE i potwierdzili, że ten bagażnik działa i że otrzymałem błędne informacje.
@scuff17 Planuję zakupić Thule hullavator pro, ale nie jestem pewien, czy pasuje on do podwyższonych relingów dachowych Toyota RAV4 hybrid (bez żadnych przerw między dachem a relingami), jeśli mam "Poprzeczki bagażnika dachowego - z kluczami" "PT278-42192". Jaki bagażnik dachowy miałeś do swojego RAV4? I czy używałeś hullavator pro w swoim RAV4?

1 - 11 of 11 Posts