2023 RAV4 XLE i przeczytałem instrukcję obsługi dwa razy, więc jestem całkiem dobrze zorientowany w samochodzie. Ale za cholerę NIE mogę znaleźć kontrolki ciśnienia oleju na desce rozdzielczej. W książce jest mowa o małym wyświetlaczu "Olejarka", ale przy zapalaniu wszystkich świateł bez włączonego silnika lub przed uruchomieniem nie ma kontrolki "Olejarka" ani światła ciśnienia oleju. W zeszłym tygodniu byłem z samochodem u dealera z innymi pytaniami i zapytałem o to serwisanta, a on powiedział, żebym poszedł za nim i zaprowadził mnie prosto do samochodu, żeby pokazać mi światło. Cóż, zrobił wszystkie sztuczki, które już zrobiłem i musiał przyznać, że nie ma kontrolki ostrzegawczej ciśnienia oleju. Następnie przełącza się przez wyświetlacz instrumentów i pokazuje mi "Centrum wiadomości", które mówi "Brak wiadomości" i kontynuuje, mówiąc mi, że gdyby był jakiś problem, otrzymałbym duży migający komunikat, który w długiej formie poinformowałby mnie, żebym zjechał na pobocze tak szybko, jak to możliwe. Wtedy "olejarka" byłaby wyświetlana na czerwono, żeby mi nie umknęła. Czy komuś jeszcze brakuje faktu, że nie ma kontrolki ostrzegawczej ciśnienia oleju? Och, uwierzcie mi, to NIE jest hybryda ani samochód elektryczny.