Toyota RAV4 Forums banner

Zestaw podnoszenia Northwoods Performance Stage 3

1.6K views 2 replies 2 participants last post by  FKHeath  
#1 ·
Zainstalowałem podniesienie zawieszenia o 2 cale z wyższym współczynnikiem sprężystości od Northwoods Performance w moim TRD off road z 2023 roku i uwielbiam sposób, w jaki jeździ i wygląda. Zrobiłem to przede wszystkim po to, aby ograniczyć ugięcie podczas holowania naszej przyczepy kempingowej, co zadziałało. Moje obawy to dobrze udokumentowane drżenie, które jest bardzo niewielkie przy prędkości około 25-30 km/h, oraz bardzo trudny do usłyszenia niski szum, który może być hałasem opon, ale nie byłem w stanie zdiagnozować go od czasu zainstalowania zestawu. Jeśli ktoś wie, jak rozwiązać którykolwiek z tych problemów, byłbym bardzo wdzięczny za informację.
Image

Image

#2 ·
Moje obawy dotyczą dobrze udokumentowanego drżenia
Jeśli ktoś wie, jak rozwiązać którykolwiek z tych problemów, byłbym bardzo wdzięczny za informację.
Ponieważ drżenie jest spowodowane zmianą kąta półosi napędowej i późniejszym blokowaniem przegubów CV, jedynym rozwiązaniem jest zmniejszenie kąta półosi napędowej, tj. zdjęcie podnośnika.

Jeśli przeguby CV nadal będą się blokować pod ekstremalnymi kątami, ostatecznie ulegną zniszczeniu, IMO.

#3 ·
bardzo trudny do usłyszenia niski szum, który może być odgłosem opon
Jakie masz opony? Czy wymieniłeś je niedawno, być może podczas podnoszenia?

Moje opony OEM, Michelin Primacy AS, nie wydawały żadnego zauważalnego dźwięku (mam hybrydę, która może być całkowicie cicha w trybie EV).

Ostatnio wymieniłem je na opony Pirelli Scorpion WeatherActive, więc teraz słyszę słabe, niskiej częstotliwości dudnienie, które trudno opisać, być może dźwięk samolotu pasażerskiego na wysokości przelotowej.