Wiem, że te pojazdy generalnie nie są grupowane w tej samej kategorii, ale stały się moimi dwoma ostatnimi wyborami. Zastanawiam się więc, jakie wrażenia/doświadczenia mają użytkownicy forum.
Outback XT ma 260 koni mechanicznychMieliśmy w przeszłości 7 Subaru. Jeśli chodzi o zużycie paliwa, HYBRID, to oczywista sprawa. Rav4 ma więcej koni mechanicznych i tylko nieznacznie mniejszy prześwit. A konstrukcja Outback praktycznie nie zmieniła się w ciągu ostatnich 10 lat. Kupiliśmy Rav4 Hybrid XLE.
Czy to zadziała, jeśli nie masz członkostwa w zdalnym uruchamianiu?Powinieneś już mieć przycisk uruchamiania w swoim samochodzie.
Aby uruchomić go zdalnie z domu --- wszystko, co musisz zrobić, to:
Na pilocie - naciśnij dwukrotnie przycisk "lock", a następnie naciśnij i przytrzymaj go trzeci raz przez 4 sekundy.
Twoje lusterka błysną, a samochód uruchomi się i będzie działał do momentu otwarcia drzwi lub 10 minut - w zależności od tego, co nastąpi wcześniej!![]()
Sugerując, że jeszcze nie jeździłeś Rav4? Niektóre z tych recenzji, które czytasz, dotyczą Rav4 z silnikiem spalinowym, a nie Rav4h. NVH jest znacznie inny.Wątpię też, żebym naprawdę zmieścił się w RAV4, więc to naprawdę koniec tego, i mógłbym dostać Outbacka ze wszystkim, czego potrzebuję, i większością tego, czego chcę, bez szyberdachu.
W systemie informacyjnym Subaru Outback miał wiele problemów z jednostką centralną w roku modelowym 2018, która ulegała awarii. Jeden z właścicieli powiedział mi, że już dwa razy ją wymienił. Nie jestem pewien, czy zostało to poprawione w roku modelowym 2019. W roku modelowym 2020 elementy sterowania klimatem nie mają fizycznych przełączników, wszystkie znajdują się na ekranie dotykowym 11,6-calowego ekranu.Myślę, że spróbuję.
Istnieją pewnego rodzaju trudne porównania, ponieważ są to bardzo różne pojazdy, chociaż, podobnie jak OP, również je porównuję. Ponadto Subaru ma 2 silniki (2.5i i 2.4T(urbo).
MPG: (RAV4) 40 vs 29 lub 26 w połączeniu.
0 do 60: Zasadniczo, 2.5i = 8,5s, RAV4 = 7,5s i 2.4T = 6,5s.
Prześwit: (Outback): 8" vs 8,7"
AWD: (Outback wygrywa): Prawie na pewno lepiej w Outbacku.
Infotainment: (Outback): Poważnie, Entune może być najgorszym systemem informacyjno-rozrywkowym na rynku.
Przestrzeń nad głową (Outback): Zależy od modelu, ale można iść wyżej w linii wykończenia bez szyberdachu. A kabina jest prawdopodobnie szersza w Outbacku, minimalizując ryzyko uderzenia głową.
Komfort / Jakość wnętrza (Outback): Wszystko, co czytałem o RAV4, mówi, że to problem NVH i niezbyt wyrafinowany, chociaż lepszy niż w poprzednich modelach. Outback może być całkiem fajny i wydaje się, że Subaru w końcu potraktowało NVH poważnie.
Niezawodność (Remis?): Nigdy nie myślałem, że to powiem, ponieważ Subaru położyło kilka gówien. Ale RAV4 ma problemy, a Subaru poprawiło się w ostatnich latach.
Dealerzy (RAV4): Toyota, przynajmniej w mojej okolicy, ma solidną sieć dealerów. Subaru ma 2 dealerów mniej i nie są to najwyższej klasy.
Przechowywanie (?): Myślę, że Subaru jest prawdopodobnie większe, może lepiej dla mnie, ale nie wiem.
Rozmiar zewnętrzny (RAV4): Właściwie lubię mniejszy samochód. Subaru nie pada ofiarą niektórych problemów z większymi samochodami, ale jest prawie o stopę dłuższe.
Cena (Zależy): Możesz dostać oba te samochody za około fakturę, łatwiej z Outbackiem, a oba mogą kosztować 40 tys. dolarów, jeśli nie będziesz ostrożny.
To wszystko i w pewnym sensie jest to remis. Jeżdżę 20 tys. km rocznie, bez żadnych długich podróży, więc MPG byłoby świetne. Ale jeżdżę po złych drogach, a lepszy komfort i NVH są lepsze w Subaru. Wątpię też, żebym naprawdę zmieścił się w RAV4, więc to naprawdę koniec tego, i mógłbym dostać Outbacka ze wszystkim, czego potrzebuję, i większością tego, czego chcę, bez szyberdachu.
Powinieneś sprawdzić Fiata. A jeszcze lepiej, Morris Mini.Mam 18 XLE AWD i nie kupiłbym innego. Zbyt wiele dziwactw. System informacyjno-rozrywkowy to totalny żart. Odbiór radia zanika i powraca, a ja jestem w dużym obszarze metropolitalnym z wieżami dookoła. Brak integracji z Apple CarPlay. Czujesz każdą nierówność, po której przejeżdżasz, a pasażerowie z tyłu naprawdę to odczuwają. Głośny wydech po uruchomieniu samochodu. Brzmi jak gówno! Czarny materiał na siedzenia nie zużywa się dobrze. Tylna klapa po otwarciu jest niedostępna dla nikogo poniżej 1,50 m. Skrzynia biegów czasami szuka biegów. Podczas korzystania z tempomatu silnik czasami wkręca się na ponad 4000 obr./min, aby zwiększyć prędkość tylko o 2-3 mph.
Wady przeważają nad zaletami. Nigdy nie posiadałem Subaru, ale spróbowałbym jednego ze względu na to, jak rozczarowujący okazał się Rav.
Jest zdalny start - naciśnij dwukrotnie przycisk blokady i usłysz dwa razy sygnały dźwiękowe - następnie przytrzymaj przycisk blokady przez ponad 3 sekundy, a zobaczysz, jak przednie światła migają 6 razy i jest włączony.To właśnie kupiłem, ciemnoszary hybrydowy 2019 xse. Kupiłem nowe maty na każdą pogodę do mojego nowego samochodu, ale kiedy zapytałem o zamówienie listew bocznych, aby pomogły uniknąć wgnieceń z boku mojego samochodu, powiedzieli w salonie, że ich nie produkują do mojego samochodu, w co trudno uwierzyć, więc sam przeprowadzę dalsze badania. Chciałem również mieć możliwość uzyskania jakiegoś pilota do uruchamiania samochodu z domu, aby mógł się nagrzać, zanim do niego wsiądę, w miesiącach zimowych, ale w salonie powiedzieli, że też ich nie sprzedają. Jeśli o nich wiesz, daj mi znać. Dzięki
Tak, zapłaciłem dużo, mam nadzieję, że w dłuższej perspektywie się to opłaci. Dzięki
Myślę, że jeśli masz ulepszony system Entune 3.0 Plus, to wszystko jest w porządku!Czy to zadziała, jeśli nie masz członkostwa w zdalnym uruchamianiu?
Przeczytaj wątek od początku, a wyraźnie zobaczysz, jakie pojazdy są omawiane. Nawet podpis mówi "Rav4 vs. Subaru Outback". Kilka postów niżej OP dalej stwierdza hybrydę Rav4. Jeśli lubisz pisać długie posty, dlaczego nie chcesz czytać dłuższych postów??Jakie pojazdy?