Toyota RAV4 Forums banner

Polecam opony z kolcami

7.9K views 5 replies 4 participants last post by  Clement Nadeau  
#1 ·
Cześć,

Próbuję zaplanować z wyprzedzeniem. Mój RAV4 Liberty z 2017 roku będzie gotowy do odbioru za tydzień. Zawsze miałem opony z kolcami w moim Jeepie, ale to już przeszłość. Naprawdę potrzebuję opon z kolcami na zimy w Maine. Czy ktoś ma opony z kolcami w swoim RAV4... jakieś rekomendacje, co kupić? Zlecę również ich montaż, więc wymiana nie będzie problemem.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

FredSG

#4 ·
ŚWIETNIE. Mam te opony w moim Jeepie Liberty, ale nie byłem pewien, jak będą pasować do mojego "niedługo" RAV4. Jeszcze jedno pytanie, jeśli możesz pomóc, proszę!

Rozmiar opon w moim RAV4 Limited to 235/55HR-18.0. Rozmiar Jeep Nokians, które posiadam i które są zamontowane na własnych kołach, to 235/65-R17. Czy będą więc pasować do mojego RAV4?

Jakieś komentarze? Czy będą działać w RAV4?

Dzięki,

FredSG

#5 ·
Wypróbuj Tirerack dla ich aplikacji do określania rozmiaru opon, aby zorientować się, czy rozmiary opon są kompatybilne.

Sprawdź również rozstaw śrub w 17-calowych kołach, aby sprawdzić, czy pasują do śrub RAV4, zanim zrobisz się zbyt szalony. Będziesz potrzebować nowych kół, jeśli wzory się nie zgadzają.