Toyota RAV4 Forums banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 23 Posts
Problem polega na tym, że za komunikację DCM płaci Toyota. Mają umowę z ATT. Podstawowym zastosowaniem DCM jest komunikacja dotycząca statusu samochodu, z której korzysta aplikacja. Wi-Fi w samochodzie jest zasadniczo dodatkiem do DCM. Jeśli chcesz korzystać z innego operatora Wi-Fi, możesz uzyskać urządzenie hotspot od wybranego operatora lub skorzystać z hotspotu w telefonie.

OK, zamierzam złożyć pozew zbiorowy przeciwko Toyocie.
"Mój prawnik zarobi pieniądze. Twój prawnik zarobi pieniądze. Ty przegrasz". (Z filmu "Prawdziwe męstwo" z Johnem Waynem).

Discussion starter · #13 ·
Moim zastrzeżeniem jest to, że muszę ZAPŁACIĆ UWAGĘ, aby uzyskać dostęp do MOJEGO samochodu! Mógłbym z łatwością dodać własną kartę Esim do MOJEGO samochodu i dać Toyocie dostęp do samochodu!

Mój sprzeciw polega na tym, że muszę PŁACIĆ UWAGĘ, aby uzyskać dostęp do MOJEGO samochodu! Mógłbym z łatwością dodać własną kartę Esim do MOJEGO samochodu i dać Toyocie dostęp do samochodu!
Jeśli możesz to zrobić, czy możesz opublikować samouczek ze wszystkimi swoimi krokami? Bardzo ciekawi mnie, jak można to zrobić.

Moim zastrzeżeniem jest to, że muszę PŁACIĆ ATT, aby uzyskać dostęp do MOJEGO samochodu! Mógłbym z łatwością dodać własną kartę Esim do MOJEGO samochodu i dać Toyocie dostęp do samochodu!
Jedyną rzeczą, za którą płaciłbyś ATT, jest dostęp do Internetu przez Wi-Fi w samochodzie. To pozwala osobom podróżującym samochodem mieć w zasadzie hotspot do dostępu do Internetu. Wiele planów telefonicznych również daje hotspot, więc tak naprawdę nie jest to wymagane.

Nie ma możliwości uzyskania dostępu do danych samochodu poza samochodem, z wyjątkiem aplikacji Toyota. Nie wymaga to płacenia ATT za hotspot. Musiałbyś po prostu zapłacić Toyocie po zakończeniu bezpłatnego okresu próbnego.

Tak... próbowałem zrozumieć gniew OP "płacącego ATT".... czy dostał rachunek???

Nie wspomniał o korzystaniu z hotspotu, być może może wyjaśnić, w jaki sposób faktycznie płaci ATT?

Discussion starter · #19 ·
Cóż, dwie kancelarie prawne ostatecznie wycofały się z pozwów, ponieważ mają Toyotę jako odległego klienta. Nadal odmawiam płacenia AT&T za połączenie z MOIM RAV, więc nie mogę korzystać ze zdalnego uruchamiania, zdalnego blokowania, zdalnego wszystkiego i to jest do bani. Oczywiście używam Google Car play, gdy jestem w samochodzie i z łatwością mógłbym dodać moją Google Fi Esim do mojego RAV. Szukam teraz hakera, który może dostać się do DCM i wymienić cholerny Esim, który ma AT&T. Dam wam wszystkim znać, czy to się uda i jak, kiedy się to zrobi. Nadal czekam na odpowiedź od dwóch kolejnych kancelarii prawnych w sprawie pozwu zbiorowego. To po prostu złe, że właściciel Toyoty musi płacić 15 dolarów miesięcznie za dostęp do MOJEGO cholernego RAV!

Musisz być jedyną osobą na świecie płacącą ATT 15 dolarów miesięcznie.

Czy możesz to udowodnić, skanując rachunek od ATT?

Uniknąłeś tego pytania... Gdybyś był bardziej wyluzowany, być może zmieniając swoje oświadczenie "Nie chcę płacić Toyocie za usługę i jestem pewien, że część tych pieniędzy trafia do AT&T"... wtedy byłbyś wolny od odpowiedzialności i miałbyś rację w tym, co mówisz... do tego czasu będziesz miał ludzi, którzy będą cię wzywać do udowodnienia swojego oświadczenia.

To prawdopodobnie prosta sprawa, aby być bardziej poprawnym w swojej skardze... co jest prawie uzasadnione, ale Toyota musiałaby wtedy obsługiwać wiele sieci i mieć jeszcze więcej problemów z obsługą, więc twój argument jest po prostu błędny... Kosztowałoby cię WIĘCEJ w sumie, gdybyś mógł rozdzielić koszty i samemu płacić ludziom za dane komórkowe.

Jeśli tego nie "rozumiesz", to rzeczywiście jesteś naiwny w kwestii tego, jak działa świat.

1 - 20 of 23 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.