Toyota RAV4 Forums banner

Techstream i MVCI na 64-bitowym systemie Windows 8.1 działa!

1 reading
84K views 26 replies 10 participants last post by  Jfeld  
#1 ·
Znalazłem to w zeszłym tygodniu i działało wspaniale na moim notebooku Asus Windows 8.1 Intel i3:

Instrukcja instalacji Techstream TIS VCI (64-bitowy system operacyjny) Zawiera całe potrzebne oprogramowanie! - Scion FR-S Forum | Subaru BRZ Forum | Toyota 86 GT 86 Forum | AS1 Forum - FT86CLUB

Wątek zawiera link do dropboxa, z którego można pobrać "wszystkie" potrzebne pliki, ale tak naprawdę potrzebujesz tylko sterownika MVCI i pliku hacka rejestru .reg.

Pobierz najnowszy Techstream z:
Jak zainstalować oprogramowanie Toyota TIS Tehcstream V10.00.028 w szczegółach « UOBD2 Official Blog

Istnieje szereg kroków, aby ręcznie zainstalować sterownik, upewnij się, że wykonujesz JE WSZYSTKIE przed podłączeniem kabla.
Na mojej instalacji 8.1, po podłączeniu kabla, system Windows automatycznie wyszukał i zainstalował sterownik, więc jeśli nie postępowałeś zgodnie z instrukcjami do tego momentu, załaduje sterownik 32-bitowy.

Po zainstalowaniu sterownika musisz uruchomić hack rejestru. Mój został pobrany jako mvci-x64.reg.txt (może to być ograniczenie Dropbox), po prostu zmień nazwę na mvci-x64.reg
Po zmianie nazwy pliku hacka rejestru musisz uruchomić plik, który scali zawartość z rejestrem (prawdopodobnie otrzymasz potwierdzenie modyfikacji systemu Windows)

Po załadowaniu sterownika i zweryfikowaniu za pomocą narzędzia do aktualizacji oprogramowania sprzętowego, że komunikuje się (nie próbuj aktualizować oprogramowania sprzętowego), byłem gotowy do zainstalowania i uruchomienia Techstream.

Ponownie, postępuj zgodnie z instrukcjami instalacji.
Jeden plik .ini musi zostać edytowany, aby "aktywować" program.

Po załadowaniu musisz wybrać "Europa", a następnie preferowany język. Kluczową rzeczą jest to, że działa tylko opcja "Europa".
Dla użytkownika i wszystkich innych pustych pól obowiązkowych wpisałem po prostu "111" i pozostawiłem domyślne "Albanię"

Następnie wybierz typ VIM xHorse

Teraz będziesz chciał ustawić swoje preferencje dotyczące jednostek. Domyślnie jest metryczny, a także domyślnie absolutny dla TPMS, więc na początku będziesz drapać się po głowie przy ciśnieniu w oponach 46psi... ustaw to na "gauge"

Powodzenia!
Nie ma potrzeby uruchamiania czegokolwiek w trybie zgodności z XP ani niczego (przynajmniej nie w moim systemie Windows 8.1).

Edycja 4-15-2016: Kupiłem '16 Corolla w lutym i działało dobrze. Notebook został zaktualizowany do systemu Windows 10 zeszłego lata i nigdy nie doszedłem do przetestowania Techstream.

#3 ·
Zainstalowałem kilka wersji Techstream od 8.0XX do 10.030 na moim starym laptopie z systemem XP, Avira AV za każdym razem zabija trojana, a sterownik nie działa, jedynym sposobem, aby to zadziałało, było wyłączenie Aviry i pozwolenie na zainstalowanie trojana i sterownika. Więc mój stary laptop z systemem XP jest dedykowany tylko jako narzędzie Techstream, Wi-Fi wyłączone.

#7 ·
Zainstalowałem kilka wersji Techstream od 8.0XX do 10.030 na moim starym laptopie XP, Avira AV za każdym razem zabija trojana, a sterownik nie działa, jedynym sposobem, aby to zadziałało, było wyłączenie Aviry i pozwolenie na zainstalowanie trojana i sterownika. Więc mój stary laptop XP jest dedykowany tylko jako narzędzie Techstream, Wi-Fi wyłączone.
Nie wykrywam żadnego trojana/wirusa u siebie.

#4 ·
Znalazłem to w zeszłym tygodniu i działało wspaniale na moim notebooku Asus Windows 8.1 Intel i3
Kiedy uruchomisz narzędzie do sprawdzania kabli, czy na K-Line i L-Line pojawia się zielony pasek, czy też oba są czerwone?

#9 ·
Z moich badań wynika, że wiele osób, które nie wykrywają infekcji trojańskiej, nie używa dobrego programu antywirusowego lub nie aktualizuje go. Zamówiłem trzy różne jednostki MVCI z Amazon i pobrałem kilka Techstreamów ze źródeł polecanych tutaj i na innych forach Toyoty, wszystkie miały infekcję trojańską podczas instalacji sterownika. Niezależnie od tego, czy infekcja jest rzeczywistym trojanem, czy tylko sposobem, w jaki plik jest rozpoznawany przez programy antywirusowe, nie chcę go używać na maszynie, na której mam dane osobowe, w końcu oprogramowanie Techstream, o którym mówimy, pochodzi z Chin i wszyscy wiemy, co robili przez ostatnie kilka lat. Uruchamiam Avira Free na laptopie. https://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

https://www.google.com/search?sourc...sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4GGHP_en___US599&q=techstream+software+trojan

#14 ·
Francesco, zgubiłem się. Moim celem jest zaprogramowanie kluczyka serwisowego do tego samego pojazdu, który posiadasz. Mam najnowsze oprogramowanie TSI i próbowałem postępować zgodnie ze szczegółowym postem instalacyjnym dla systemu Windows 8.1. Uważam, że problemem jest sterownik. Mam 64-bitową wersję na laptopie, ale wydaje mi się, że zainstalowana jest 32-bitowa i nie mogę tego zmienić. Czy możesz mi coś doradzić? Dzięki.

#15 ·
CB9, Trudno mi było to śledzić. Uważam, że mój błąd połączenia wynika z problemu ze sterownikiem. Moim celem jest posiadanie kluczyka serwisowego. Mam komputer z systemem Windows 8 i Rav4 z 2015 roku. Udało mi się załadować oprogramowanie i uruchomić je, ale nie mogę nawiązać połączenia. Wszelkie wskazówki będą bardzo mile widziane. Dzięki.

#16 ·
Kupiłem kabel interfejsu MVCI i oprogramowanie na mini-DVD od partnera Amazon i próbowałem je wczoraj zainstalować. Mini-DVD było pęknięte i mylar się podnosił. Udało mi się pobrać kilka małych plików, ale nie plik Techstream o rozmiarze 137 MB. Na szczęście można go pobrać od prawie wszystkich.

Nie udało mi się uruchomić go wczoraj wieczorem. Najpierw próbowałem na Macu z uruchomionym virtualboxem, a następnie na starym netbooku, na którym miałem kopię Win7 w partycji po zainstalowaniu na nim Linuksa. Sprawdziłem wszystkie moje stare netbooki i w końcu znalazłem jeden, na którym wciąż był XP.

Zainstalowałem go dziś rano na tym netbooku z XP i udało mi się połączyć z RAV. Rozejrzałem się, zmieniłem kilka drobnych rzeczy, a następnie wydrukowałem dane TPMS. Mam nadzieję, że przyda się to, gdy będę wymieniał koła i będę musiał zarejestrować nowe czujniki TPMS.

#18 ·
Czy używasz "XHorse- MVCI" w Setup-VIM?

Frank 2015 Rav4 XLE AWD z 9200 mil
Myślę, że tak, ale nie mogę tego na pewno powiedzieć. Musiałbym sprawdzić. Instalacja umieszcza link na pulpicie do programu aktualizacji oprogramowania układowego XHorse. Nie aktualizowałem, ale przeczytałem w Internecie, że można użyć tego programu do weryfikacji instalacji sterownika.

#20 ·
Tak, nie próbowałbym ponownego flashowania za pomocą tego kabla.

Volosong: Nie użyłem ŻADNEGO z plików na płycie CD. Wszystko, co potrzebne (i nowsze wersje) jest dostępne z linków do pobrania w linkach, które zamieściłem.

Steve, nie wiem, co powiedzieć.
Próbowałem "tradycyjnej" metody na starym komputerze z systemem XP, który miałem i nie udało mi się nic uruchomić.
Kupiłem nową maszynę Asus Windows-8 i postępowałem zgodnie z 64-bitowymi instrukcjami dokładnie tak, jak opisano w linkach i wszystko zadziałało za pierwszym razem bez problemu.

#21 ·
Cytowanie, aby podkreślić kilka "Gotcha's"

ale tak naprawdę wszystko, czego potrzebujesz, to sterownik MVCI i plik .reg registry hack.

Istnieje wiele kroków, aby ręcznie zainstalować sterownik, upewnij się, że wykonujesz JE WSZYSTKIE przed podłączeniem kabla.
Na mojej instalacji 8.1, kiedy podłączyłem kabel, system Windows automatycznie wyszukał i zainstalował sterownik, więc jeśli nie postępowałeś zgodnie z instrukcjami do tego momentu, załaduje sterownik 32-bitowy.

Po zainstalowaniu sterownika musisz uruchomić hack rejestru. Mój został pobrany jako mvci-x64.reg.txt (może to być ograniczenie Dropbox), po prostu zmień nazwę na mvci-x64.reg

Następnie wybierz typ VIM xHorse
Powinienem był prawdopodobnie dodać, że po zmianie nazwy hacku rejestru z ".reg.txt" na ".reg" musisz uruchomić plik, który scali zawartość z rejestrem (prawdopodobnie otrzymasz potwierdzenie modyfikacji systemu Windows).

#22 ·
Witajcie wszyscy

Przepraszam za odgrzebywanie starego wątku, ale to jedyne informacje, jakie znalazłem w sieci dotyczące mojego problemu.

Próbuję zainstalować MINI VCI J2534 na systemie Windows 10 64 i nie mogę połączyć Techstream z samochodem. Otrzymuję błąd S302-5.

Próbuję śledzić ten wątek, ale albo jestem dziś naprawdę tępy i nie mogę tego zrozumieć, albo robię coś źle.

Odinstalowałem wszystko, co zainstalowałem, co było na płycie CD dołączonej do kabla diagnostycznego. Aby zacząć od nowa.

Czy ktoś może potwierdzić, że działa to w systemie Windows 10? Mam Techstream 10.30.029. Czy ktoś może rozłożyć ten proces na czynniki pierwsze?

Dziękuję

#24 ·
Nie udało mi się połączyć Techstream 10.29.30 z pojazdem na instalacji Win10 x64, prawdopodobnie ma to związek ze sterownikiem Win10, którego używał interfejs, ponieważ mam doskonale działający Techstream 10.29.30 na laptopie z systemem XP, nigdy więcej nie grzebałem przy Win10.

https://www.tacomaworld.com/threads.../techstream-10-30-029-and-drivers-for-windows-10-clean-and-easy-install.423056/

Techstream and MVCI on 64bit Windows 8.1 & Win 10 works! | OBD2express.co.uk Official Blog

How to install Techstream V10.10.018 in Windows 7/8 64bit OS | Diyobd2 officiel blog

#25 ·
Udało mi się uruchomić to na Windows 7, ale po połączeniu z car techstream pojawia się komunikat, że jest przestarzałe i wymaga aktualizacji. Po zaakceptowaniu przenosi mnie na stronę techstream, która wymaga loginu i hasła, co wydaje się być dostępne tylko przez Toyotę. Używam wersji 10.30.029.

Czy ktoś jeszcze się z tym spotkał? Jakieś rady?

#26 ·
Udało mi się uruchomić to na Windows 7, ale podczas łączenia z car techstream pojawia się komunikat, że jest przestarzały i wymaga aktualizacji. Po zaakceptowaniu przenosi mnie na stronę techstream, która wymaga loginu i hasła, wydaje się, że jest dostępna tylko przez Toyotę. Używam wersji 10.30.029

Czy ktoś jeszcze się z tym spotkał? Jakieś rady?
Strona Toyoty nie pozwoli Ci na aktualizację, ponieważ wersja DL jest zhakowaną wersją Techstream (jest to program wart kilka tysięcy dolarów, wspierany przez roczną subskrypcję w wysokości 1500 USD, przeznaczony do użytku profesjonalnego).
Wróć do oryginalnych linków w wątku i poszukaj najnowszej dostępnej wersji.
Starsza wersja Techstream może nie obsługiwać modeli z lat 2016 i 2017.