Toyota RAV4 Forums banner

Zawinąłem mojego RAV4 Prime w metaliczny pomarańcz

Tags
r4p
29K views 62 replies 43 participants last post by  YoMo  
#1 ·
Wybór kolorów samochodów jest mniejszy niż w przeszłości. W dzisiejszych czasach, a zwłaszcza w przypadku trudno dostępnego modelu, takiego jak R4P, opcje kolorystyczne są nieliczne. Ponieważ mój garaż już mieścił hybrydę RAV4 mojej żony z 2019 roku w kolorze Blueprint ORAZ mojego nowego RAV4 Prime w kolorze Blueprint, chciałem dokonać zmiany. Dziś wrócił z warsztatu oklejania i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie będę miał problemu ze znalezieniem go teraz na dużym parkingu.
Image

#8 ·
Jak Pomarańcza! Ile kosztowała Cię ta praca? Dociekliwi chcą wiedzieć.
Och. za drogie dla mnie.

Czy to ja, czy też wygląda na zbyt błyszczące?

Hmmm, zastanawiam się, czy farbowanie metodą tie-dye jest możliwe. To by się wyróżniało.

#12 ·
Podoba mi się, co ludzie potrafią zrobić z okleinami. Wolę tysiące dolarów na moim koncie bankowym (aka zainwestowane na wczesną emeryturę). Nie tylko to, ale wiele modyfikacji samochodowych uważam za marnowanie dobrych pieniędzy (co jest złego w OEM ___, za które już zapłaciłeś?) - ale większość pojazdów to dla nas tylko transport. * wzruszenie ramionami *

#19 ·
Podoba mi się to, co ludzie potrafią zrobić z foliami. Wolę tysiące dolarów na moim koncie bankowym (aka zainwestowane na wczesną emeryturę) zamiast tego. Nie tylko to, ale wiele modyfikacji samochodowych uważam za marnotrawstwo dobrych pieniędzy (co jest złego w OEM ___, za które już zapłaciłeś?) - ale większość pojazdów to dla nas tylko transport. * wzruszenie ramionami *
To dokładnie moje odczucia.

Do autora oryginalnego postu: wygląda świetnie! Zazdroszczę. :)

#13 ·
Wybór kolorów samochodów jest mniejszy niż w przeszłości. W dzisiejszych czasach, a zwłaszcza w przypadku trudno dostępnego modelu, takiego jak R4P, opcje kolorystyczne są nieliczne. Ponieważ mój garaż już mieścił hybrydę RAV4 mojej żony z 2019 roku w kolorze Blueprint ORAZ mojego nowego RAV4 Prime w kolorze Blueprint, chciałem dokonać zmiany. Dziś wrócił do domu z warsztatu i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie będę miał teraz problemu ze zlokalizowaniem go na dużym parkingu. View attachment 176956
Wygląda dobrze. Jak dobrze zniesie "pin stripes" na szlaku i odpryski kamieni z przodu?

#15 ·
Wygląda dobrze. Jak dobrze poradzi sobie z "pin stripes" i odpryskami kamieni z przodu?
Nie wiem, jak dobrze standardowy winyl poradzi sobie z tymi zagrożeniami. Mój pojazd prawdopodobnie nie będzie często używany w terenie, ale kamienie z autostrady zawsze stanowią ryzyko. Zaletą jest to, że winyl ochroni lakier. Jeśli uszkodzisz jakiś fragment, można go wymienić. Oferują również dodatkową przezroczystą folię ochronną "rock guard". Nie zdecydowałem się na to z przodu. Jednak kazałem im dodać ją na górnej części tylnego zderzaka, gdzie zwykle mam drobne zadrapania od wkładania i wyjmowania przedmiotów z bagażnika.

#14 ·
Wybór kolorów samochodów jest mniejszy niż w przeszłości. W dzisiejszych czasach, a zwłaszcza w przypadku trudno dostępnego modelu, takiego jak R4P, opcji kolorystycznych jest niewiele. Ponieważ mój garaż już mieścił hybrydę RAV4 mojej żony z 2019 roku w kolorze Blueprint ORAZ mojego nowego RAV4 Prime w kolorze Blueprint, chciałem dokonać zmiany. Dziś wrócił z warsztatu i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie będę miał teraz problemu ze zlokalizowaniem go na dużym parkingu.
Wszechświat musi sobie ze mnie żartować. Wczoraj oglądałem na YouTube, jak facet przyciemniał szybę w swoim GMC Trucku i od razu po zobaczeniu tła twojego zdjęcia wiedziałem, że wygląda znajomo.

#16 ·
Dla oszczędnych, możesz kupić folię i zrobić to sam, tak jak ja zrobiłem to na moim RAV4 z 99 roku. Mała uwaga, wystawi to twoją cierpliwość na próbę. Mówią, że trzeba to robić we dwoje, ale nie mogłem znaleźć nikogo, kto byłby takim perfekcjonistą jak ja, więc zrobiłem to prawie całkowicie sam.

#22 ·
Teraz wiemy, w czym Pat mierzy pieniądze. :ROFLMAO:

Moja żona była na (pierwszej) liście oczekujących na Priusa Gen II i zdecydowała się na maksymalny pakiet, ale w złym kolorze, ponieważ był dostępny. Była bardzo niezadowolona z koloru, dopóki nie przekonałem jej, że powinna rozważyć wrzucenie trochę $$ w problem i uczynienie go kolorem, którego chce. W końcu zachowała kolor, a Srebrny Prius (jak był znany) jeździ do dziś z przyjacielem rodziny w swoim oryginalnym srebrnym kolorze.

Podsumowując: nie można wystawić metki z ceną na czyjeś uczucia, jeśli czują, że ich samochód musi mieć inny kolor.