Toyota RAV4 Forums banner
1 - 6 of 6 Posts

chopper

· Registered
7 Posts
Discussion starter · #1 ·
Mam RAV4 z 2010 roku i muszę wymienić wszystkie 4 klocki hamulcowe, a także chcę odpowietrzyć wszystkie 4 hamulce. Przeczytałem kilka wątków na temat sekwencji odpowietrzania i otrzymuję różne informacje. Przejrzałem instrukcję serwisową i wydaje się, że nie mogę jasno zlokalizować miejsca, w którym podano by mi właściwą kolejność. Czy ktoś ma te informacje lub jak wy to robiliście? Czy ABS w jakikolwiek sposób zmienia procedurę? Wygląda na to, że dopóki trzymasz główny cylinder napełniony i zwracasz uwagę, wszystko jest po staremu. Czy dobrze to rozumiem? Dzięki za pomoc!

Tylny pasażer, tylny kierowca, przedni pasażer, przedni kierowca

Używanie pompy próżniowej przy zaworach odpowietrzających jest bezpieczne. Słyszałem, że użycie Mighty Vac na pompie hamulcowej może powodować problemy dla systemu ABS.

Vanib ma rację, ale możesz chcieć wiedzieć dlaczego. Odpowietrzasz w kolejności od najdłuższej do najkrótszej ścieżki do pompy hamulcowej.

Teraz mam pytanie. Do moich starych, nieskomplikowanych pojazdów używam Power Bleeder. Czy jest bezpieczny w RAV4 2011?

Brak różnicy w procedurze odpowietrzania hamulców dla samochodu z ABS. Chciałbym mieć jeden z tych odpowietrzników próżniowych; Muszę użyć techniki dwóch osób: otworzyć odpowietrznik, nacisnąć i przytrzymać hamulec, zamknąć odpowietrznik, powtórzyć.

Vanib ma rację, ale możesz chcieć wiedzieć dlaczego. Odpowietrzasz w kolejności od najdłuższej do najkrótszej ścieżki do pompy hamulcowej.

Teraz mam pytanie. Do moich starych, nieskomplikowanych pojazdów używam Power Bleeder. Czy jest bezpieczny w RAV4 2011?
ugly bump, ale jakiego złącza power bleeder używasz w samochodzie? Mam odpowietrznik Motive, ale nie jestem pewien, jaka nasadka pasuje do zbiornika pompy hamulcowej

1 - 6 of 6 Posts