Toyota RAV4 Forums banner

Uchwyt na telefon komórkowy

35K views 16 replies 15 participants last post by  Thaiwoo  
#1 ·
Cześć, mam Rav4 Hybrid z 2017 roku. Większość uchwytów na telefony do otworów wentylacyjnych jest przeznaczona do otworów poziomych. Hybryda 2017 ma otwory wentylacyjne pionowe. Czy ktoś ma jakąś rekomendację?
Dzięki!

#3 ·
Stary wątek, ale najnowszy z pytań dotyczących uchwytów do telefonu.

W świetle prawa o obsłudze bez użycia rąk, które weszło w życie 1 lipca 2018 r. w stanie Georgia, i ponieważ nie mamy Android Auto ani Apple Carplay =(, zacząłem szukać rozwiązania.

Uchwyt ProClip center dash mount jest solidny, ale drogi. Dobrze współpracuje z iPhone X w wytrzymałym etui, bez blokowania wentylacji, a identyfikacja twarzy działa bez obsługi telefonu.

#5 ·
Uchwyt do telefonu komórkowego 2018 Rav4

Kupiłem właśnie uchwyt samochodowy do telefonu iOttie Easy One Touch 4 Dashboard & Windshield Car Mount Phone Holder w Best Buy za 25 $. Ta sama cena na Amazon. Nie mogę jeszcze publikować linków, więc po prostu wyszukaj po nazwie. Zamierzam umieścić go na desce rozdzielczej, na prawo od zestawu wskaźników, około cala za srebrną listwą. Obrócenie pręta przedłużającego o 180 stopni pozwala umieścić telefon tuż nad otworem wentylacyjnym, nie blokując go, a widoczność nie jest ograniczona. To było ważne, ponieważ moja żona ma mniej niż 1,5 metra wzrostu. Jeszcze go nie zainstalowałem, ponieważ muszę uzyskać jej zgodę, ponieważ to jej ciężarówka. :)

Obecnie posiadam dwa inne uchwyty Iottie, które nigdy nie odpadły. Bardzo trwałe i niezawodne.

Zamieszczę zdjęcia po instalacji.

#6 ·
Czy ktoś ma jakieś zdjęcia, gdzie dokładnie na desce rozdzielczej umieszczają przyssawkę do uchwytu na telefon?

#7 · (Edited)
Oto zdjęcia uchwytu samochodowego iOttie Easy One Touch 4 Dashboard & Windshield Car Mount Phone Holder z Best Buy za 25 $. Ta sama cena na Amazon. Zainstalowałem go w moim Rav4 z 2017 roku. Mam nadzieję, że to pomoże innym zdecydować, gdzie zamontować uchwyt na desce rozdzielczej. Działa świetnie w tym miejscu. Solidny uchwyt, mocna przyssawka, nie spadł, bardzo regulowany. Nie martw się, że to miejsce nie jest idealnie płaskie. Przyssawka dopasowuje się do niewielkich kątów i mocuje bardzo pewnie.

Attachments

#12 ·
Jedyny uchwyt na telefon, który ma sens dla RAV4. Łatwy w zasięgu, łatwy do przeglądania, nie blokuje żadnych otworów wentylacyjnych ani elementów sterujących. Zaprojektowany specjalnie dla Rav4.4
Wygląda świetnie! Właśnie zamówiłem jeden dla nowego RAV4 (2018) mojego dziecka z Amazon. Wygląda na to, że istnieje kilka różnych uchwytów na telefon, które wszystkie mocują się do "klipsa", który mocuje się do wykończenia deski rozdzielczej. Ładne. Dzięki za radę.

#14 ·
Stary wątek, ale to aktualny temat. Zamówiłem i zainstalowałem w moim RAV4 ten produkt:

dla Toyota RAV4 uchwyt na telefon komórkowy akcesoria do nawigacji wewnętrznej 2013 2014 2015 2016 2017 2018|Stojak GPS| - AliExpress

Uchwyt na telefon jest dobrej jakości, był dobrze zapakowany i dotarł dość szybko. Bardzo łatwo było go zainstalować. Osobiście nie lubię metalowych płytek na etui na telefon do magnetycznych uchwytów na telefon. Ten uchwyt na telefon ma tę zaletę, że telefon można umieścić pionowo, a także poziomo. Wystarczy obejrzeć film prezentacyjny, a zrozumiesz ideę.

Image

Image

#16 ·