Toyota RAV4 Forums banner
1 - 20 of 28 Posts

RShaw6116

· Registered
8 Posts
Discussion starter · #1 ·
Jestem właścicielem hybrydowego RAV4 z 2019 roku w wersji Limited. Za dwa tygodnie będzie miał 3 lata. Pomijając problemy, z którymi wszyscy musieliśmy się zmierzyć, moje 36 000 mil na szczęście przebiegło bezproblemowo. Kilka tygodni temu otrzymałem e-mail od Toyota USA z dość groźnym tonem, że jeśli nie odnowię subskrypcji, nawigacja powróci do stanu początkowego samochodu i stracę wszystkie zapisane lokalizacje itp. Powiedzieli, że można ją odnowić w aplikacji telefonicznej. Nie ma możliwości odnowienia w aplikacji. Zapytałem w salonie i zasugerowali, żebym użył car play. Moja żona nie lubi car play. Zadzwoniłem do Toyota USA i zapytałem o odnowienie tej subskrypcji. Powiedziałem im, że aplikacja nie działa. Odesłali mnie do dealera. Odwiedziłem dealera ponownie dzisiaj i twierdzą, że nie wiedzą, jak odnowić. Czy komuś z 2019 roku udało się odnowić nawigację dynamiczną? Jeśli tak, to jak tego dokonałeś? Wiem, że będę musiał za to zapłacić, ale wydaję znacznie więcej na kawę mojej żony każdego tygodnia i nie martwię się o koszty. Dziękuję za przeczytanie do tego momentu i za wszystkie rzeczy, których nauczyłem się tutaj przez ostatnie trzy lata.

Uważam, że musisz uzyskać dostęp do swoich usług subskrypcji za pośrednictwem aplikacji. Obok opisu pojazdu u góry znajduje się strzałka w dół. Naciśnięcie jej powoduje wyświetlenie ekranu, który zawiera link do Twoich subskrypcji. Wszystkie moje subskrypcje są aktualne, ale wierzę, że to właśnie tam poszedłem, aby odnowić jedną ostatnim razem, gdy się pojawiła. Mam nadzieję, że to pomoże.

Jestem właścicielem RAV4 Hybrid 2019 w wersji Limited. Za dwa tygodnie będzie miał 3 lata. Pomijając problemy, z którymi wszyscy musieliśmy się zmierzyć, moje 36 000 mil na szczęście przebiegło bezproblemowo. Kilka tygodni temu otrzymałem e-mail od Toyota USA z nieco groźnym tonem, że jeśli nie odnowię subskrypcji, nawigacja powróci do stanu z chwili dostarczenia samochodu i że stracę wszystkie zapisane lokalizacje itp. Powiedzieli, że można ją odnowić w aplikacji telefonicznej. Nie ma możliwości odnowienia w aplikacji. Zapytałem w salonie i zasugerowali, żebym użył car play. Moja żona nie lubi car play. Zadzwoniłem do Toyota USA i zapytałem o odnowienie tej subskrypcji. Powiedziałem im, że aplikacja nie działa. Odesłali mnie do dealera. Odwiedziłem dealera ponownie dzisiaj i twierdzą, że nie wiedzą, jak odnowić. Czy ktoś z 2019 roku z powodzeniem odnowił swoją dynamiczną nawigację? Jeśli tak, to jak to zrobiłeś? Wiem, że będę musiał za to zapłacić, ale wydaję znacznie więcej na kawę mojej żony każdego tygodnia i nie martwię się o koszty. Dziękuję za przeczytanie tego do końca i za wszystkie rzeczy, których nauczyłem się tutaj przez ostatnie trzy lata.
Posiadam model Limited 2019 ze wszystkimi 3 pakietami. 3 lata minęły około 8 lipca 2022 roku. Nawigacja nadal działa i nie straciłem żadnej z zapisanych lokalizacji. Nigdy nie odnawiałem żadnych usług wymagających subskrypcji. Zakładam, że to, co straciłem, to dynamiczne aktualizacje map i alerty o ruchu drogowym. Wi-fi do mojego 'droida nadal działa. Głos do "Stop Guidance" nadal działa.

Discussion starter · #4 ·
Dzięki, ale pierwszą rzeczą, której spróbowałem, była aplikacja. O ile nie zmieni się to w przyszłym miesiącu, kiedy wygaśnie subskrypcja, nie ma możliwości odnowienia. Myślę, że byliby szczęśliwi, gdybyś odnowił wcześniej, ale jak dotąd nie jest to możliwe. Dzięki

Discussion starter · #5 ·
Posiadam model Limited z 2019 roku ze wszystkimi 3 pakietami. 3 lata minęły około 8 lipca 2022 roku. Nawigacja nadal działa i nie straciłem żadnej z zapisanych lokalizacji. Nigdy nie odnawiałem żadnej z moich usług wymagających subskrypcji. Przypuszczam, że straciłem dynamiczne aktualizacje map i alerty o ruchu drogowym. Wi-fi do mojego 'droida nadal działa. Polecenie głosowe "Stop Guidance" nadal działa.
Dzięki, wciąż martwię się utratą informacji o ruchu drogowym, mieszkam na przedmieściach Nowego Jorku, a ruch drogowy to prawdziwy problem; każdego dnia.

Dzięki

Ja również miałem problem z aktualizacją aplikacji telefonicznej...🤔 usługi itp.
zadzwoniłem

Przedstawiciel Toyota Brand Engagement Center pod numerem 1-800-331-4331 od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 19:00 CST lub w sobotę od 7:00 do 16:30 CST.
Wspomnieli, że aktualizują aplikację, rozwiązując niektóre problemy z nią...

Powinna być w stanie się zaktualizować... może jeśli lub kiedy ją zaktualizują, rozwiążą je 🙂

Discussion starter · #7 ·
Ja również miałem problem z aktualizacją aplikacji telefonicznej...🤔 usługi itp.
dzwoniłem

Wspomnieli, że aktualizują aplikację, rozwiązując niektóre problemy z nią...

Powinna być w stanie się zaktualizować... może jeśli lub kiedy ją zaktualizują, rozwiążą je 🙂
Dzięki. Myślę, że zobaczymy.

Być może będziesz musiał zagłębić się w to, co jest zawarte w Dynamic Nav.
Dynamic to usługa oparta na chmurze. Przypuszczam, że Twoje zapisane lokalizacje mogą być przechowywane w chmurze. Zabezpiecz się.... zidentyfikuj zapisane lokalizacje teraz, aby móc je ponownie wprowadzić w razie potrzeby.

Część, o której nic nie wiem, to ruch drogowy - powinieneś sprawdzić, czy Dynamic Nav kontroluje ruch drogowy.

Pochodzę z Forda, gdzie ruch był częścią Siriusa.... Widzę na naszym ekranie Toyoty, że nie jest to część Siriusa.
Jestem w 50/50, czy ruch drogowy jest działaniem opartym na chmurze, czy nie.

Nawigacja będzie nadal działać, jednak mapy nie będą aktualizowane. Złe - jeśli podróżujesz do nieznanej lokalizacji, w której zbudowano nowe drogi, istnieje duże prawdopodobieństwo, że mapy będą nieaktualne.
Jeśli masz ulubione, zaplanuj ponowne wprowadzenie ich na wszelki wypadek.
Ruch drogowy jest dość ważny, aby działał. Myślę, że niedawno czytałem, że Dynamic Nav będzie kosztować 8 dolarów, tak jak biznes z połączonymi funkcjami.

Być może trzeba będzie zagłębić się w to, co jest zawarte w Dynamic Nav.
Dynamic to usługa oparta na chmurze. Przypuszczam, że Twoje lokalizacje zapisu mogą być przechowywane w chmurze. Chroń się.... zidentyfikuj zapisane lokalizacje teraz, aby móc je ponownie wprowadzić w razie potrzeby.

Część, której nie wiem, to ruch drogowy - powinieneś zbadać, czy Dynamic Nav kontroluje ruch drogowy.

Pochodzę z Forda, gdzie ruch był częścią Siriusa.... Widzę na naszym ekranie Toyoty, że nie jest częścią Siriusa.
Jestem w 50/50, czy ruch jest działaniem opartym na chmurze, czy nie.

Nawigacja będzie nadal działać, jednak mapy nie będą aktualizowane. Złe - jeśli podróżujesz do nieznanej lokalizacji, w której zbudowano nowe drogi, istnieje duże prawdopodobieństwo, że mapy będą nieaktualne.
Jeśli masz ulubione, zaplanuj ponowne wprowadzenie ich na wszelki wypadek.
Ruch drogowy jest dość ważny, aby działał. Myślę, że niedawno czytałem, że Dynamic Nav będzie kosztować 8 dolarów, tak jak biznes z połączonymi funkcjami.
Dane map nie są aktualizowane przez chmurę, tylko znalezienie trasy jest dynamiczną częścią. Aktualizacje map są wykonywane z urządzenia USB i są kosztowne. Zrobiłem na ten temat trochę badań, ale teraz nie mogę znaleźć tych informacji. Aby zaktualizować dane map, istnieje numer części, który zamawiasz od Toyoty, który jest dostarczany z instrukcjami. Chcę powiedzieć, że to 129 dolarów, jeśli dobrze pamiętam. Toyota wysyła go do Ciebie, a Ty postępujesz zgodnie z instrukcjami, aby zaktualizować dane map. Z tego, co rozumiem, dane map są aktualizowane tylko w ten sposób. Podobnie jak wymiana płyty CD lub DVD w ciężarówce w starszym systemie nawigacji, odbywa się to za pomocą dysku USB. Miło byłoby mieć tylko kartę SD do wymiany, no cóż.

Och, czekaj, oto TSB, które znalazłem w mojej bibliotece rzeczy. To prawdopodobnie to, co jest wysyłane z dyskiem USB.

Attachments

• Like
Reactions: NoMoreDomestic
Dane map nie są aktualizowane przez chmurę, tylko znalezienie trasy jest dynamiczną częścią. Aktualizacje map są wykonywane z urządzenia USB i są kosztowne.
Niezwykle archaiczna metoda wymyślona przez MBA z udziałem TIS, dealera, karty fizycznej, pendrive'a, możliwości sprzedaży usług dynamicznych itp. Koszt dotyczy karty i opłaty serwisowej dealera.

Pamiętam, że robiłem to około 7 lat temu w innym Toyocie za pośrednictwem mojego dealera.

Ale przysięgam, że czytałem tutaj o sposobie samodzielnego wykonywania aktualizacji oprogramowania w nowocześniejszych Toyotach, w tym w niektórych naszych.

@RShaw6116, powiedziałbym twojej żonie, żeby nauczyła się lubić CarPlay. Włożyłem bezprzewodowy adapter CarPlay za 60 dolarów do mojego modelu Limited Hybrid z 2020 roku i działa świetnie. Szczególnie lubię używać Map Google zamiast map Toyoty i Apple, a one są stale aktualizowane. Dobrze radzi sobie również z ruchem drogowym.

Moja żona odeszła po 17 latach. Myślę, że za dużo razy powiedziałem nie :sneaky:

Tak, ten przebieg może się różnić, a kiedy uderzają cię słowami "Chcę rozwodu", to jak uderzenie w ceglany mur z pełną prędkością. Zwłaszcza, gdy myślałeś, że wszystko układa się dobrze.

Cóż, "pozwól, że opowiem ci historię".

Przede wszystkim, jeśli "kiedyś" mogłeś odnowić swoją nawigację dynamiczną "za pośrednictwem aplikacji", to z pewnością już nie istnieje. A więc przygotuj się na naprawdę okropne doświadczenie.

"Musisz kupić zestaw". Po prostu wyszukaj w Google "Toyota Dynamic Navigation Renewal", a znajdziesz dealerów, którzy go sprzedają. Tak naprawdę nie wiem, czy możesz wejść do lokalnego salonu i po prostu z nim wyjść - przypuszczalnie mogliby go zamówić. Znalazłem dealera po drugiej stronie kraju, który oferował go z rabatem około dziesięciu dolarów. A potem naliczyli mi około dziesięciu dolarów za wysyłkę.

Czekali około tygodnia, zanim cokolwiek zrobili, a potem minął kolejny tydzień, zanim otrzymałem zestaw pocztą. Zestaw zawiera "naklejkę z numerem części" na opakowaniu, która informuje, że "nie podlega zwrotowi ani zwrotowi pieniędzy". Plus pendrive USB i mała karta z instrukcjami. Instrukcje mówią, aby przejść do aplikacji Toyota, gdzie nie znajdziesz tego, co mówi ci, aby znaleźć.

Karta zawiera numer telefonu wsparcia - zadzwoniłem. Rzeczywiście, po prostu nie ma żadnego sposobu, aby wykonać tę operację za pośrednictwem aplikacji Toyota. Nie, musisz zanieść ją do dealera, chociaż "zazwyczaj nie pobierają opłat za przeprowadzenie odnowienia". (Zachowaj tę myśl.)

Zadzwoniłem więc do lokalnego dealera, który w rzeczywistości znajduje się około 30 minut jazdy od mojego domu. Tak, mogliby mnie wpuścić w ciągu godziny, a to powinno zająć "15 do 20 minut". Wskoczyłem więc do samochodu i pojechałem do salonu. To było tuż przed porą lunchu, więc pomyślałem, że po uaktualnieniu zafunduję sobie lunch.

Cóż, "zgadnij co". Wydaje się, że w całej korporacji Toyota nie ma ani jednej, samotnej istoty ludzkiej, która miałaby jakiekolwiek pojęcie o tym, jak to działa.

Więc pracownik serwisu mówi, że zajmie to "godzinę do półtorej godziny". Połknąć. I to kosztowałoby mnie 130 dolarów za usługę.

Więc w tym momencie patrzę na mój 180-dolarowy, bezzwrotny pakiet śmieci, chyba że wyłożę kolejne 130 dolarów, aby zrobić z nim coś pożytecznego. Więc co miałem zrobić? Wyjść i przejechać cholerny pendrive kilka tysięcy razy moim samochodem? Więc pozwoliłem im kontynuować.

A kiedy minęła półtorej godziny, a mojego samochodu nie było widać, wpadłem do biura pracowników serwisu. "Minęła półtorej godziny. Gdzie jest mój samochód?"

Zajęło im kolejne pół godziny, aby dokończyć pracę i wyprowadzić mój samochód.

Uwierzcie lub nie, nie byłem zadowolony z tej sytuacji. Jedyne, co wiem, to to, że zestaw zawierał instrukcje, które mówiły, że możesz to zrobić sam za pośrednictwem aplikacji. ŹLE. Potem "ekspert" z Toyota Connected Services powiedział mi, że "salony zazwyczaj nie pobierają opłat za jego instalację". ŹLE. Potem "specjalista" ds. wizyt w salonie powiedział mi, że zajmie to tylko 15 do 20 minut. ŹLE.

Nikt nie ma POJĘCIA, jak to działa. Nikt w CAŁEJ KORPORACJI. Więc nie wierz ani słowu, które ktoś ci powie, z wyjątkiem gościa, który mówi ci, żebyś "wyłożył tyle", aby zapłacić za instalację odnowienia.

Rozumiesz?

W tym momencie chciałbym polecić wyszukanie kanału YouTube "savagegeese", który kilka miesięcy temu opublikował dość obszerne wideo na temat tego, jak producenci samochodów opracowują systemy technologii pokładowej. Udało im się skłonić grupę ludzi z Toyoty do pokazania im tego procesu i porozmawiania o nim. Pewnego dnia planuję znaleźć nazwiska tych ludzi, znaleźć dla nich adresy i napisać do nich, zwracając im uwagę, że TRACĄ CZAS na te rzeczy, jeśli ich firma absolutnie i pozytywnie nie może zacząć tego odpowiednio wspierać.

Aby odpowiedzieć na kilka pytań. Byłem tam, więc tak to działa:

Jeśli nie odnowisz swojej nawigacji dynamicznej, Twoja nawigacja nadal działa mniej więcej tak, jak działała, gdy była w mocy - po prostu nie będzie "szukać w chmurze" najnowszych map i tym podobnych. Jedna droga, którą jeżdżę co tydzień, była "nowa", która całkowicie zniknęła po wygaśnięciu mojej nawigacji dynamicznej. Twoje "ulubione" nadal będą tam i będą działać. Możesz używać poleceń głosowych tak samo, jak wcześniej. Ale nie będzie w stanie podać wskazówek dojazdu do dróg, które nie istnieją na Twoich oryginalnych mapach. Uważam, że "informacje o ruchu drogowym" nie są częścią "nawigacji dynamicznej" - to nadal działa, tak jak działało w systemach nawigacji Toyoty, zanim "nawigacja dynamiczna" została kiedykolwiek opracowana i uwolniona na niewinnych klientów.

Czekałem około sześciu miesięcy po wygaśnięciu mojej nawigacji dynamicznej, zanim przeszedłem przez opisaną powyżej mękę. A do tego czasu moja usługa "Remote Connect" zbliżała się do końca swojej kadencji. Gdzieś w mojej dyskusji z tak zwanym rzekomym "ekspertem" Toyota Connected Services, którego opisałem powyżej, skończyliśmy rozmawiając o karcie kredytowej, którą mieli na koncie, i to coś, co anulowałem rok lub dwa lata temu, ponieważ po prostu wcale z niej nie korzystałem. Tak, mógłbym wejść do aplikacji Toyota Owners i to zaktualizować, co "o rany", czego nie zrobiłem. Udało mi się więc całkowicie skutecznie zapobiec automatycznemu odnowieniu mojej usługi Remote Connect.

OK, więc czy Remote Connect jest rodzajem "warunku wstępnego" dla jakiejkolwiek innej "połączonej usługi"? Nie widziałem tego. To tylko usługa, którą opisuje - wyświetlanie informacji w aplikacji Toyota, jeśli uważasz to za przydatne. Rzadko uważałem to za przydatne i najczęściej siedziałem tam, walcząc z aplikacją w telefonie przez 15 minut, próbując ją uruchomić, zamiast przejść około trzech metrów do mojego garażu i samemu zajrzeć do samochodu. Więc tak uważam, że "odzyskałem" pieniądze, które mój lokalny salon pobrał ode mnie za odnowienie nawigacji dynamicznej.

Ostatecznie zamierzałem odbyć znaczną ilość podróży poza stanem i pomyślałem, że prawdopodobnie pomogłoby mi posiadanie nawigacji dynamicznej, ponieważ drogi i tym podobne zmieniają się z czasem. Nie jestem pewien, czy odnowię ją ponownie - na pewno nie bez zadawania wielu ludziom wielu pytań. Być może znajdziesz salon, który zainstaluje odnowienie za darmo. Ale gdzieś na tym forum i gdzie indziej jest TSB lub cokolwiek to jest, co opisuje proces instalowania tego odnowienia - i ma około 12 do 20 stron. Jestem prawie pewien, że mojemu salonowi zajęło to około dwóch godzin, aby wykonać tę pracę, i założę się, że będzie to rzadki salon, który wykonałby tak dużo pracy za darmo.

Mam nadzieję, że to pomoże. Koniecznie zadawaj pytania na ten temat, jeśli jakieś masz.

Cóż, "pozwólcie, że opowiem wam historię".

Przede wszystkim, jeśli "kiedyś" można było odnowić Dynamic Navigation "przez aplikację", to z pewnością już to nie istnieje. I dlatego przygotujcie się na naprawdę okropne doświadczenie.

"Musisz kupić zestaw". Po prostu wyszukaj w Google "Toyota Dynamic Navigation Renewal", a znajdziesz dealerów, którzy go sprzedają. Naprawdę nie wiem, czy można wejść do lokalnego salonu i po prostu z nim wyjść - przypuszczalnie mogliby go zamówić. Znalazłem dealera po drugiej stronie kraju, który oferował go z około dziesięciodolarową zniżką. A potem naliczyli mi około dziesięciu dolarów za wysyłkę.

zaczekali około tygodnia, zanim cokolwiek zrobili, a potem minął kolejny tydzień, zanim otrzymałem zestaw pocztą. Zestaw zawiera "naklejkę z numerem części" na opakowaniu, która informuje, że "nie podlega zwrotowi ani zwrotowi pieniędzy". Plus pendrive USB i mała karta z instrukcjami. Instrukcje mówią, aby przejść do aplikacji Toyota, gdzie nie znajdziesz tego, co mówi ci, aby znaleźć.

Karta zawiera numer telefonu wsparcia - zadzwoniłem. Rzeczywiście, po prostu nie ma żadnego sposobu, aby wykonać tę operację za pośrednictwem aplikacji Toyota. Nie, musisz zanieść ją do dealera, chociaż "zazwyczaj nie pobierają opłat za przeprowadzenie odnowienia". (Zatrzymaj tę myśl.)

Zadzwoniłem więc do lokalnego dealera, który w rzeczywistości znajduje się około 30 minut jazdy od mojego domu. Tak, byliby w stanie mnie przyjąć w ciągu godziny, a to powinno zająć "15 do 20 minut". Wskoczyłem więc do samochodu i ruszyłem do salonu. To było tuż przed porą lunchu, więc pomyślałem, że zafunduję sobie lunch po przeprowadzeniu aktualizacji.

Cóż, "zgadnijcie co". Wydaje się, że w całej korporacji Toyota nie ma ani jednej, samotnej osoby, która miałaby pojęcie, jak to działa.

Sprzedawca usług mówi więc, że zajmie to "godzinę do półtorej godziny". Połknąłem ślinę. I to kosztowałoby mnie 130 dolarów za usługę.

W tym momencie patrzę na mój 180-dolarowy, bezzwrotny pakiet śmieci, chyba że wyłożę kolejne 130 dolarów, aby zrobić z nim coś pożytecznego. Więc co miałem zrobić? Wyjść i przejechać tym cholernym pendrive'em kilka tysięcy razy moim samochodem? Więc pozwoliłem im to zrobić.

A kiedy minęła półtorej godziny, a mojego samochodu nigdzie nie było widać, wpadłem do biura sprzedawców usług. "Minęła półtorej godziny. Gdzie jest mój samochód?"

Zajęło im kolejne pół godziny, aby dokończyć pracę i wyprowadzić mój samochód.

Wierzcie lub nie, nie byłem zadowolony z tej sytuacji. Wiem tylko, że zestaw zawierał instrukcje, które mówiły, że można to zrobić samemu za pośrednictwem aplikacji. BŁĄD. Potem "ekspert" z Toyota Connected Services powiedział mi, że "salony zazwyczaj nie pobierają opłat za instalację". BŁĄD. Następnie "specjalista" ds. wizyt w salonie powiedział mi, że zajmie to tylko 15 do 20 minut. BŁĄD.

Nikt nie ma POJĘCIA, jak to działa. Nikt w CAŁEJ KORPORACJI. Więc nie wierz ani słowu, które ktoś ci powie, z wyjątkiem gościa, który mówi ci, żebyś "wyłożył tyle", aby zapłacić za instalację odnowienia.

Rozumiesz?

W tym momencie chciałbym polecić wyszukanie kanału YouTube "savagegeese", który kilka miesięcy temu opublikował dość obszerne wideo na temat tego, jak producenci samochodów opracowują systemy technologii pokładowej. Udało im się skłonić kilku ludzi z Toyoty do pokazania im tego procesu i porozmawiania o nim. Pewnego dnia planuję wydobyć nazwiska tych facetów, znaleźć ich adresy i napisać do nich, wskazując im, że MARNUJĄ SWÓJ CZAS tymi rzeczami, jeśli ich firma absolutnie, bezwzględnie nie może zacząć tego odpowiednio obsługiwać.

Aby odpowiedzieć na kilka pytań. Byłem tam, więc tak to działa:

Jeśli nie odnowisz Dynamic Navigation, twoja nawigacja nadal działa mniej więcej tak, jak działała, gdy była w mocy - po prostu nie będzie "szukać w chmurze" najnowszych map i tym podobnych. Jedna droga, którą jeżdżę co tydzień, była "nowa", która całkowicie zniknęła po wygaśnięciu mojej Dynamic Navigation. Twoje "ulubione" nadal tam będą i będą działać. Możesz używać poleceń głosowych tak, jak robiłeś to wcześniej. Ale nie będzie w stanie podać ci wskazówek dojazdu do dróg, które nie istnieją na twoich oryginalnych mapach. Wierzę, że "informacje o ruchu drogowym" nie są częścią "Dynamic Navigation" - to nadal działa, tak jak w systemach nawigacji Toyoty przed opracowaniem i udostępnieniem "Dynamic Navigation" niewinnym klientom.

Czekałem około sześciu miesięcy po wygaśnięciu mojej Dynamic Navigation, zanim przeszedłem przez opisaną powyżej mękę. A do tego czasu moja usługa "Remote Connect" zbliżała się do końca swojej kadencji. Gdzieś w mojej dyskusji z tak zwanym rzekomym "ekspertem" Toyota Connected Services, którego opisałem powyżej, doszliśmy do rozmowy o karcie kredytowej, którą mieli w aktach, i jest to coś, co anulowałem rok lub dwa lata temu, ponieważ po prostu wcale z niej nie korzystałem. Tak, mogłem wejść do aplikacji Toyota Owners i to zaktualizować, co "o rany", czego nie zrobiłem. Zatem z powodzeniem udało mi się zapobiec automatycznemu odnowieniu mojej usługi Remote Connect.

OK, więc czy Remote Connect jest rodzajem "warunku wstępnego" dla jakiejkolwiek innej "połączonej usługi"? Nie widziałem tego. To tylko usługa, którą opisuje - wyświetlanie informacji w aplikacji Toyota, jeśli uważasz to za przydatne. Rzadko uważałem to za przydatne i najczęściej siedziałem tam, walcząc z aplikacją w telefonie przez 15 minut, próbując ją uruchomić, zamiast przejść około trzech metrów do mojego garażu i samemu zajrzeć do samochodu. Tak więc uważam, że w ten sposób "odzyskałem" pieniądze, które mój lokalny salon pobrał ode mnie za odnowienie Dynamic Navigation.

Podsumowując, zamierzałem odbyć znaczną ilość podróży poza stanem i pomyślałem, że prawdopodobnie pomogłoby to mieć Dynamic Navigation, ponieważ drogi i tym podobne zmieniają się z czasem. Nie jestem pewien, czy odnowię ją ponownie - na pewno nie bez zadawania wielu osobom wielu pytań. Być może znajdziesz salon, który zainstaluje odnowienie za darmo. Ale gdzieś na tym forum i gdzie indziej znajduje się TSB lub cokolwiek to jest, co opisuje proces instalacji tego odnowienia - i ma około 12 do 20 stron. Jestem prawie pewien, że naprawdę zajęło mojemu salonowi około dwóch godzin, aby wykonać tę pracę, i założę się, że rzadko zdarza się salon, który wykonałby tak dużo pracy za darmo.

Mam nadzieję, że to pomoże. Koniecznie zadawaj pytania na ten temat, jeśli jakieś masz.
Tak więc wszystko, co opisałeś, dotyczy sposobu aktualizacji wewnętrznej bazy danych map. Można to zrobić tylko za pomocą zakupionego dysku flash USB od Toyoty.

Jeśli otworzysz aplikację Toyota, nazwa twojego pojazdu będzie w lewym górnym rogu ekranu. Jeśli klikniesz nazwę, ekran zmieni się i pokaże ci, w moim przypadku, sześć pól. Jedno z tych pól jest oznaczone jako Subskrypcje. Jeśli klikniesz pole Subskrypcja, zostanie wyświetlona lista wszystkich subskrypcji. Moja Dynamic Navigation pokazuje, że jest ustawiona na "Automatyczne odnawianie włączone". Jeśli kliknę to pole, otworzy się miejsce, w którym mogę zarządzać tą subskrypcją. Z powrotem w oknie subskrypcji, na dole znajduje się przycisk "Dodaj usługę"

Mam zarówno Apple CarPlay, jak i wbudowaną nawigację satelitarną Toyoty... moim zdaniem Toyota jest o wiele lepsza niż CarPlay i Mapy Google itp. Alerty głosowe są idealne tutaj, w mojej okolicy AU, a nawet wyświetla ograniczenia prędkości w strefie szkolnej - na ekranie deski rozdzielczej - wraz z alertami głosowymi, więc nie można ich przegapić itp... poniżej znajduje się droga o długości 60 km (38 mil) z ograniczeniem do 40 km (25 mil) w godzinach szkolnych itp.

A więc wszystko, co opisałeś, dotyczy aktualizacji wewnętrznej bazy danych map. Można to zrobić tylko za pomocą zakupionego pendrive'a USB od Toyoty.

Jeśli otworzysz aplikację Toyoty, nazwa Twojego pojazdu będzie w lewym górnym rogu ekranu. Jeśli klikniesz nazwę, ekran się zmieni i pokaże Ci, w moim przypadku, sześć okienek. Jedno z tych okienek jest oznaczone jako Subskrypcje. Jeśli klikniesz okienko Subskrypcja, wyświetli się lista wszystkich subskrypcji. Moja nawigacja dynamiczna pokazuje, że jest ustawiona na "Automatyczne odnawianie". Jeśli kliknę to okienko, otworzy się miejsce, w którym mogę zarządzać tą subskrypcją. Z powrotem w oknie subskrypcji, na dole znajduje się przycisk "Dodaj usługę"
Błędne. Wszystko, co opisałem, dotyczyło sposobu korzystania z "Zestawu odnowienia nawigacji dynamicznej", uzyskanego od Toyoty, za pośrednictwem dealera Toyoty. Możesz rozważyć ponowne przeczytanie mojego postu.

Tak, wiele razy wchodziłem w "Subskrypcje" w aplikacji Toyoty. Pokazywała nawigację dynamiczną jako "Automatyczne odnawianie". Jeśli na to kliknąłem, miałem możliwość "zarządzania subskrypcjami". Ale jedyną rzeczą, którą mogłem "zarządzać", było "anulowanie wszystkich subskrypcji". Ani trochę się nie zmyślam. To była jedyna rzecz, jaką mogłem zrobić w całej aplikacji Toyoty, w odniesieniu do "subskrypcji". Jeśli widzisz coś innego niż to, co opisałem, być może dlatego, że masz aktywną subskrypcję nawigacji dynamicznej. W czasie, gdy przechodziłem przez tę procedurę, moja wygasła około sześciu miesięcy temu.

Ponadto, jak opisałem, skontaktowałem się nawet z pomocą techniczną Toyota Connected Services i nie byli w stanie przeprowadzić mnie przez żaden możliwy sposób zrobienia czegokolwiek innego niż to. Absolutnie nic nie istniało w całej aplikacji Toyoty, co pozwoliłoby mi użyć zestawu odnowienia nawigacji dynamicznej i odnowić moją subskrypcję w tej aplikacji Toyoty. Jedyną alternatywą było udanie się do dealera Toyoty i zlecenie im wykonania odnowienia, najwyraźniej również korzystając z ich połączenia z systemem informacyjnym Toyoty (TIS).

Powtórzę jeszcze raz, nie "aktualizowałem wewnętrznej bazy danych map". Próbowałem zainstalować "Zestaw odnowienia nawigacji dynamicznej". Chodzi o subskrypcję Toyota Connected Service, a nie o aktualizację jakiegokolwiek oprogramowania przechowywanego w systemach mojego pojazdu.

1 - 20 of 28 Posts