Toyota RAV4 Forums banner
21 - 39 of 47 Posts
Janos said:
Jimbow said:
Cóż, możesz mieć rację, ale to nie dobrze świadczy o dzisiejszych kierowcach w czasach, gdy jesteśmy uwięzieni w uzależnieniu od ropy, napędzanym przez morderczych fanatyków. Nie robię nic specjalnego i nie trzeba wiele treningu, aby jeździć wydajnie, biorąc pod uwagę, co jest w grze, może warto wprowadzić kilka prostych modyfikacji w nawykach jazdy. Może nie.
Pamiętaj tylko, że istnieje szkoła myślenia, że jeśli przestaniesz płacić tym morderczym fanatykom (którzy w wielu przypadkach sprzedają ropę jako główne źródło dochodu), wszystko, co będziesz miał, to biedni, zdesperowani, morderczy fanatycy.

I nie jestem gotów wypowiadać się na temat nawyków jazdy wszystkich dzisiejszych kierowców, ponieważ kiedy nadejdzie dzień, w którym każda destrukcyjna przyjemność zostanie wyeliminowana z życia, wtedy powiesz komuś, żeby nie wciskał pedału. Hmmm, czyż rzeczy nie będą nudne.

Dlaczego każdy problem jest zrównoważony na barkach klasy średniej? Biedni nie kupują benzyny, bogaci mogą sobie na to wszystko pozwolić i niewiele się tym przejmują, a rząd daje ci mph

oceny. Czy więc to sztywny płacący fracht ma nie cieszyć się swoim V8 lub V6, a nawet 4cyl?

Nie mówię, że się z tobą zgadzam lub nie. Adwokat diabła. :twisted: :D
O człowieku, nie możesz zwracać uwagi na technologię samochodową w niedalekiej przyszłości. W niezbyt odległej przyszłości seryjne samochody elektryczne, które rozwijają setki koni mechanicznych i rozwijają całą tę moc i moment obrotowy... Natychmiast, zapewnią, że wciskanie pedału będzie nadal ekscytować entuzjastów przez pokolenia. W tej chwili silnik spalinowy jest w zasadzie żywym trupem, którego dni są policzone, z wielu powodów, głównie dotyczących zdrowia, bezpieczeństwa i bezpieczeństwa ludzi.

flyingn said:
Produkowane są bardziej wydajne silniki... Rozważmy nowego Impalę SS o wadze 4000 funtów z silnikiem V8 o mocy 303 KM, który na autostradzie osiąga prawie 30 mil na godzinę. Porównaj to z... powiedzmy... Impalą z 1970 roku z silnikiem 396 o mocy 300 KM, która przy odrobinie szczęścia osiąga około połowy tego wyniku... Zatem tak, dzisiejsze silniki SĄ BARDZO wydajne.

Janos said:
... niestety nikogo to nie obchodzi. Rząd to tylko banda gadających głów, a producenci samochodów to tylko banda oszustów, którzy wolą zajmować się badaniami i rozwojem błyskotek. Dlatego przebieg w ciągu ostatnich 30 lat się nie zmienił, a w niektórych przypadkach nawet się pogorszył. Artykuł w WSJ poruszył ten temat dzisiaj. Przez te wszystkie lata potrafią zbudować samochód, który sam parkuje, ale nie znacznie wydajniejszy silnik.

Wszystko, co mogę powiedzieć o ocenach, to to, że jest to punkt odniesienia dla kupujących. Podobnie jak w przypadku każdej innej oceny lub ankiety, nie należy oczekiwać, że będzie to ewangelia.
Mam przyjaciela, który jest właścicielem wersji MontyCarlo silnika V8, która zmniejsza pojemność o połowę przy prędkościach autostradowych. Kiedy zapytałem go, jaki przebieg osiąga w trybie czterocylindrowym, powiedział, że nie wie, po 30 000 mil nigdy nie odbył nim podróży autostradowej na tyle długiej, aby się tego dowiedzieć. Założę się, że większość samochodów o dużej mocy nie będzie używana na długich dystansach, a mimo to będą emitować tony gazów cieplarnianych. Hej, nikt nie docenił mocy amerykańskiego muscle cara z przeszłości bardziej niż ja i istnieje silny powód, by wierzyć, że samochody o wysokich osiągach będą produkowane jeszcze długo w przyszłości, a nawet lepsze i szybsze niż kiedykolwiek, ale obiorą bardzo potrzebną inną i czystszą drogę. Ten dzień jest niedaleko.

Discussion starter · #23 ·
Jimbow said:
O człowieku, nie wolno ci zwracać uwagi na technologię samochodową w niedalekiej przyszłości. W niezbyt odległej przyszłości produkcja samochodów elektrycznych, które rozwijają setki koni mechanicznych i rozwijają całą tę moc i moment obrotowy... Natychmiast, zapewni, że wciskanie pedału będzie nadal ekscytować entuzjastów przez pokolenia. W tej chwili silnik spalinowy jest w zasadzie żywym trupem, którego dni są policzone, z wielu powodów, głównie dotyczących zdrowia, bezpieczeństwa i ochrony ludzi.
Naprawdę mam nadzieję, że nie wstrzymujesz oddechu...lol :D

Wygląda więc na to, że wszyscy będziemy zakładnikami złodziejskich firm elektrycznych z powodu nowego zapotrzebowania na energię elektryczną i braku możliwości jej wytworzenia oraz teraz biednych, zdesperowanych, morderczych fanatyków. Brzmi jak dobry interes. :thumbs_up:

Konsekwentnie osiągam wyniki w zakresie 19,x - 20,x w mieście. Wciąż nie wiem, skąd biorą swoje liczby na autostradzie. Nigdy nie zbliżyłem się do 27 mpg, nawet podczas jazdy w 100% po autostradzie. Może gdybym jechał 65 mil na godzinę, to bym... ale kto tak robi? :)

Discussion starter · #31 ·
RAVXD said:
wszystko jest prawdopodobnie symulowane w klimatyzowanym laboratorium na hamowni............co za żart....... :roll: .........realistyczne my @$$........... :x
A dlaczego to żart? Dokładnie jaki przebieg oczekujesz od "szacunku"?

Discussion starter · #33 ·
RAVXD said:
To żart, ponieważ to nierealne........to moje zdanie!!!!!!!........i nie zamierzam wdawać się z tobą w kolejną pyskówkę o coś głupiego........... :roll:
Nie szukam pyskówki. Nowicjusze przychodzą na forum lub inni, którzy po prostu próbują się czegoś nauczyć. To dobrze, że wyrażasz swoją opinię, ale większość czytelników po prostu z ciekawości chciałaby wiedzieć dlaczego.

Właściwie zmierzyłem moje dwa pojazdy w porównaniu z ich ocenami i stwierdziłem, że są one dość bliskie dla "szacunku". Nie rozumiem, dlaczego to żart, to wszystko.
:? :?:

Właśnie odbyłem podróż moim pontiakiem i stwierdziłem, że ich nowe oceny są bardzo dokładne zgodnie z wyświetlaczem mpg samochodu. Oceny to 17 - 28. Osiągnąłem nawet 30 bez ruchu, ale gdy tylko ruch wzrósł, spadł i zatrzymał się na 28,4. Moja czysta jazda po mieście zawsze wynosiła 17 - 18.

Janos said:
RAVXD said:
its a joke because its not realisatic........its my opinion!!!!!!!........and im not getting in another pissin match w/ you over something stupid........... :roll:
Nie szukam meczu w moczu. Nowicjusze przychodzą na forum lub inni, którzy po prostu próbują się czegoś nauczyć. To dobrze, że wyrażasz swoją opinię, ale większość czytelników z ciekawości chciałaby wiedzieć dlaczego.

Właściwie zmierzyłem moje dwa pojazdy w stosunku do ich ocen i stwierdziłem, że są one dość bliskie dla "szacunku". Nie rozumiem, dlaczego to żart, to wszystko.
:? :?:

Niedawno odbyłem podróż moim pontiaciem i stwierdziłem, że ich nowe oceny są bardzo dokładne zgodnie z wyświetlaczem mpg samochodów. Oceny to 17 - 28. Osiągnąłem nawet 30 bez ruchu, ale gdy tylko ruch wzrósł, spadł i zatrzymał się na 28,4. Moja czysta jazda po mieście zawsze wynosiła 17 - 18.
całkiem nieźle.........jest po prostu zbyt wiele czynników, które są zaangażowane w określanie realistycznej średniej..........jak zaznaczyłem w poście nr 5..........jeśli te testy byłyby bardziej dominujące w testowaniu za pomocą realistycznych temperatur i w mniej kontrolowanych środowiskach, to tak, mogłyby być lepiej określone oceny.........

oceny epa nie różnią się od testów nhtsa dla bezpieczeństwa pojazdów w kontrolowanych środowiskach, co uważam za kompletny i całkowity żart..........te testy po raz kolejny są niespójne i nie mają żadnego wartościowego celu, poza dawaniem rządowi przewagi w próbach oszukania Amerykanów, aby myśleli, że bezpieczeństwo może być oceniane i kontrolowane przez rząd...........

stwierdziłem również i ustaliłem na podstawie moich 2 pojazdów, że nowe oceny epa nie są realistyczne...........moja żona może uzyskać 33 mpg w swoim rav, jeśli jeździ bardzo odpowiedzialnie i robi to na co dzień..........jeśli chodzi o mnie, to mam bardzo złe zużycie paliwa, zwłaszcza że jeżdżę z blokiem cementowym zawiązanym wokół prawej stopy, dla mnie to realistyczna jazda, a dla innych jest to uważane za marnotrawstwo...........każdy ma swoje własne.........

Discussion starter · #35 ·
Rozumiem Pański punkt widzenia, ale w jaki sposób proponuje Pan, aby kupujący otrzymywali "szacunkową" wartość przebiegu do porównania?

Mimo że pojazdy nie są testowane na drodze, a w laboratorium, to jednak są testowane w tym samym środowisku i w tych samych warunkach. Dlatego porównanie mpg opiera się na tych samych warunkach zewnętrznych. Zatem niezależnie od tego, czy są niedokładne, czy nie, teoretycznie wszystkie powinny być niedokładne w tym samym procencie. To z kolei stanowi podstawę do porównania.

Odkrył Pan i zwrócił uwagę, że Pana żona jeździ bardzo odpowiedzialnie, a Pan jeździ z ciężką nogą. W rzeczywistości jest to nieistotne dla oceny mpg pojazdu, ponieważ Państwa style jazdy nie są przeciętne i miałyby taki sam wpływ na każdy samochód. odpowiedzialny = lepszy przebieg, a ciężka noga = gorszy przebieg. Jimbow osiąga fantastyczny przebieg. Nie mógłbym uzyskać tak dobrego przebiegu, nawet gdybym wyciął dziurę w podłodze i pociągnął Freda Flintstone'a.

Naklejka wyraźnie wskazuje w lewym dolnym rogu, czego kierowcy mogą oczekiwać pod względem przebiegu.

Image

Każdy eksperyment (epa lub nhtsa) początkowo stara się wyeliminować jak najwięcej czynników, aby utworzyć punkt wyjścia. Następnie w razie potrzeby dodawane są inne czynniki, aby określić, jaki mają wpływ i w jakim zakresie. Testowanie każdego pojazdu w zakresie idealnych warunków w prawdziwym życiu byłoby nie tylko kosztowne, ale także niepraktyczne. Celem jest oszacowanie punktu wyjścia do porównywania cen.

Jimbow said:
Te nowe liczby są jeszcze głupsze niż stare. Nigdy nie miałem gorszego wyniku niż 25 MPG, bez względu na to, jak mocno jeździłem moim 06 Rav, i konsekwentnie osiągam 27 do 28 MPG podczas codziennej jazdy. Powinni przestać używać bezmyślnego Harry'ego leadfoot jako swojego standardu efektywności kierowcy.
Jest to dla mnie znacznie bardziej dokładne, ponieważ nigdy nie uzyskałem więcej niż 22,56 mpg na jednym baku (śledzę to w arkuszu kalkulacyjnym po każdym tankowaniu, aby szukać trendów/oznak problemów). Konsekwentnie osiągam średnio około 21 mpg przy każdym tankowaniu i, uwierzcie lub nie, mój 300-konny V8 Mustang GT osiąga średnio 19 (tylko 2 mpg mniej!), co jest wyższe niż nowe numery EPA!!

Janos said:
Naklejka wyraźnie wskazuje w lewym dolnym rogu, czego kierowcy mogą oczekiwać pod względem przebiegu.

Image

.
Nazywa się to drobnym drukiem..........więc agencja nie może popaść w tarapaty z powodu ich postrzegania średniego przebiegu............Realistyczną, poprawną i odpowiedzialną metodą informowania ludzi o przebiegu jest powiększenie i pogrubienie drobnego druku, a następnie poinformowanie o średniej...........

Discussion starter · #38 ·
Myślę, że nie mam większych trudności z używaniem ich "szacunków" jako narzędzia porównawczego.

RAVXD jesteś twardym zawodnikiem.... :D Walcz dalej z "establishment". :D :thumbs_up:

Silencer06 said:
Jimbow said:
Te nowe liczby są jeszcze głupsze niż stare. Nigdy nie miałem gorzej niż 25 MPG, bez względu na to, jak mocno jeździłem moim 06 Rav, i konsekwentnie osiągam 27 do 28 MPG podczas codziennej jazdy. Powinni przestać używać bezmyślnego Harry'ego leadfoot jako swojego standardu wydajności kierowcy.
Jest to dla mnie znacznie bardziej dokładne, ponieważ nigdy nie miałem więcej niż 22,56 mpg na każdym tankowaniu (śledzę na arkuszu kalkulacyjnym po każdym tankowaniu, aby szukać trendów/znaków problemu). Konsekwentnie osiągam średnio około 21 mpg na każdym tankowaniu i, wierzcie lub nie, mój 300-konny V8 Mustang GT osiąga średnio 19 (tylko 2 mpg mniej!), co jest wyższe niż nowe numery EPA!!
Bardziej dokładne również dla mnie (liczby I4/2 koła napędowe). Mam lekką nogę i jeżdżę prawie tylko po mieście (stop and go) i konsekwentnie osiągam około 21-22 MPG.

Rzeczywiste MPG dla mojego 06 4 cyl LTD 4WD

Z jakiegoś powodu zauważyłem poprawę przebiegu po tym, jak dealer wykonał „tweak” na podstawie TSB dotyczącego problemu Throttle Lag w 06 Rav4. w/4 cyl.
W każdym razie, jazda lokalna (głównie prędkości 35-45 z licznymi światłami tu/tam/wszędzie) daje mi teraz 24. To było niższe w zeszłym roku podczas cieplejszej pogody. (około 22-23).
Jeśli chodzi o autostradę. Zatankowałem w zeszły czwartek, jazda lokalna tego dnia i w piątek, ale potem pojechałem na południe w stanie i z powrotem. Zatankowałem i obliczyło się na nieco ponad 30 mpg. Ponownie, około 20 mil lokalnych rzeczy, a reszta głównie autostrada z pewnym stop/go w miejscu docelowym. Autostrada z włączoną klimatyzacją i głównie 70-75 mph.
Nie mogę więc narzekać. Przed wykonaniem tego „tweak” najlepsza autostrada wynosiła 27,5 mpg.
Nie mam pojęcia, dlaczego to wpłynęło na przebieg. Wiem, że samochód teraz pracuje gładko jak jedwab po uruchomieniu każdego ranka i natychmiast po odjechaniu do pracy itp. I wcale nie oszczędzam samochodu.

21 - 39 of 47 Posts