Miałem pierwszą wymianę oleju u dealera i przyniosłem własny Mobile 1 w 2 pojemnikach po 5 kwart. Wlali około 7,1 kwarty, na podstawie oznaczeń na pozostałym pojemniku. Oczekiwana pojemność to 6,4 kwarty z instrukcji. Zatem oczekiwane przelanie wyniosło może 0,7 kwarty. Może więcej, jeśli założysz, że spuszczanie było niekompletne.
Myślę, że przyniesienie 5 kwart + 1 kwarty uprościłoby sprawę, z adnotacją, że sam bym to uzupełnił.
To, co powinienem był zrobić, aby obniżyć poziom, to kupić 3-metrowy odcinek rurki polietylenowej o średnicy 1/4 cala i zaznaczyć rurkę za pomocą bagnetu jako wskaźnika. Włóż rurkę na odpowiednią głębokość, zassij olej i pozwól mu działać jako syfon, aż do osiągnięcia poziomu. W tym momencie syfon zassie powietrze. Polietylen jest sztywniejszy niż winyl.
To, co faktycznie zrobiłem, jest podobne, z tym że kupiłem rurkę winylową z dołączoną małą, niedziałającą pompką zaciskową. Rurka była więc krótsza i musiałem ją trzymać, aby utrzymać odpowiednią głębokość. Albo mogłem zawieźć samochód z powrotem do dealera, ale zdecydowałem się zrobić to sam.
Ostatecznie wyciągnąłem około 0,52 kwarty i zostawiłem bagnet tylko na około 1/8 cala wysokości.